söndag 12 januari 2014

Godaste makaronilådan

Idag kom vi överrens om att jag lagar huvudrätt och att Robert fixar efterrätt. Först var jag lite skeptisk, eftersom jag har mått ganska dåligt idag och var rädd att oset från maten sku få mig att spy. Men sen kom jag på att jag vill laga makaronilåda och det kan int Robert laga, så då tänkte jag att jag kan försöka laga det ändå fast jag mår illa. Det gick helt bra ändå, drack mycket vatten bara så.. 

Mitt recept på makaronilåda är enkelt och tar snabbt, och det blir supergott
Testa ifall ni inte redan kommit på vad ni ska laga ikväll! Här får ni receptet:

Makaronilåda 

Grunden:
250 gram köttfärs
400 gram makaroner

Äggstanning:
4 ägg
6 dl mjölk
2,5 dl riven ost
1 tsk salt
2 tsk grillkrydda
1 krm svartpeppar
1 tsk malen paprikapulver

Gör såhär:
1. Lägg ugnen på 200 grader. Koka makaronerna. 

2. Stek maletköttet, lägg i ½ dl ketchup, 2 tsk grillkrydda, ½ tsk svartpeppar, 1 tsk vitlökspulver och ifall du har, 2 tsk köttfärskrydda. Sedan blandar du i ½ påse tacokrydda (ni vet santa marias, dom röda påsarna.) Blanda ihop med lite vatten och låt puttra en stund.

3. Ta en ungsform, smörj den med margarin i bottnet. Lägg sedan hälften av makaronerna i bottnet, häll på hälften av äggstanningen. Tillsätt allt köttfärs och blanda lätt ihop allt i formen. Lägg på resten av makaronerna och häll på den resterande äggstanningen. Bland lätt igen. Riv lite ost på ytan.

4. Sätt in formen i mitten av ugnen, låt den vara där i 50 minuter eller tills äggstanningen tagit ihop.

Servera med sallad och ketchup! En rätt som är omtyckt av de flesta! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar