Fyllning:
ca 3 dl hallon
0,5 msk potatismjöl
1 msk socker
Pajdeg:
150 g smör
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Lägg hallonen i en pajform och strö över socker och potatismjöl. Smält smöret och blanda i de övriga ingredienserna. Platta ut små bitar av degen och lägg över hallonen. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Vaniljkräm:
1 dl mjölk
1,5 dl grädde
0,5 vaniljstång
4 äggulor
0,75 dl socker
0,75 dl majsstärkelse
25 g smör
0,5 msk potatismjöl
1 msk socker
Pajdeg:
150 g smör
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Lägg hallonen i en pajform och strö över socker och potatismjöl. Smält smöret och blanda i de övriga ingredienserna. Platta ut små bitar av degen och lägg över hallonen. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Vaniljkräm:
1 dl mjölk
1,5 dl grädde
0,5 vaniljstång
4 äggulor
0,75 dl socker
0,75 dl majsstärkelse
25 g smör
Dela
vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Lägg ner vaniljstången och
fröna i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Koka upp vätskan
och lyft sedan ur vaniljstången. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse
pösigt. Häll över den varma gräddmjölken under vispning och häll sedan
tillbaks blandningen i kastrullen. Värm blandningen på ganska låg
temperatur under kraftig vispning tills såsen tjocknar. Rör till sist
ner smöret och låt det smälta i såsen. Ställ såsen att kallna.

mummsmss
SvaraRadera