tisdag 25 februari 2014

Regnbågsflaggor på vår vita fina vagn!


Två av mina kompisar skriver sitt lärdomsprov om regnbågsfamiljer, och hur man som barn påverkas av att växa upp i en sådan familj. Dom har nu fått ett löst förslag om att dom sku kunna lägg fram sin forskning och studie om detta, på en föreläsning under pride festivalen som ordnas i sommar

Det tycker vi ju är jätteroligt! Så då sku jag och Verre kolla när den egentligen är.. Vi sa lite på skämt att det sku vara roligt om den sku vara under Jakobsdagar. OCH VISST ÄR DEN DET! Så himla underbart! Det betyder att det kommer vara supermycket folk (skulle de säkert ändå varit) men då det är under jeppisdagarna, så är det ju redan mycket folk istan --> blir fler på festivalen! Nå iaf, när vi då sku kolla vilket datum det är så kommer vi fram till bland andra denna och denna artikel. 

Och när man läser igenom kommentarerna blir man ju mörkrädd. Dessa kommentarer visar ju bara hur himla nödvändig denna festival är i stan! Detta kommer lägga Jeppis på kartan, och just den dagen kommer jag vara så stolt över att jag är från Jakobstad! Vilken fin och glad dag det kommer bli. 
Vi ska lägga regnbågsflaggor på vagnen och fara och delta :)

Det verkar som att den största orsaken till att folk int tycker att det ska ordnas är för att det finns så många 1. Kristna 2. Småbarn här? Ööööh vad har det med saken att göra? Skrattretande. Vissa homosexuella är ju också kristna! Inget konstigt med det? Värsta kommentarerna jag läste var de som ska "låsa in sina barn den dagen pridefestivalen är, så de inte far till stan och blir smittade" och de som anser att "Finland borde anamma Rysslands lagar om homosexualitet". ??? 

Men man blir ju också glad över alla positiva kommentarer. De som stannar hemma måste ju göra det då, int vill man ju ändå ha med nån på en festival som drar ner på stämningen och lever kvar på stenåldern och tror att en läggning är en sjukdom? Nej, ser väldigt mycket framemot pride festivalen! Tycker att alla barn borde lära sig redan från små att det är helt normalt att kvinnor kan leva ihop med kvinnor, och män ihop med män. Man kan inte rå för vem man blir förälskad i! Synd att vissa föräldrar förespråkar annat..


Hoppas verkligen att mina kompisar håller föreläsningen! Sku vara jätteintressant, och dit sku jag ta med lilla L, klart hon int förstår nåt, men hon får iaf vara med redan från liten och lära sig att man ska vara öppensinnad och att det int är nått speciellt om hon eller hennes kompis i framtiden blir kär i pojkar eller flickor. Peace.

90 kommentarer:

 1. Åh fyfaan hade helt glömt bort att dom sku ordna dendär festivalen. Fyfan! Tycker de bara e så otroligt löjligt att dom måst ordna de i en stad med 20 000 pers. Känns som att dom gör dehär för att provocera. Tycker att de förstör hela jakobsdagarna och kommer nog int alls delta i jakobsdagarna iår pga. Pridefestivalen. Kommer nog att förlänga min resa till sverige och skippa helt dehär eventet vilket jag tror många andra också kommer att göra! Synd att dom "förstör" en liten stad på dedär viset. Ochnej ja är inte ens speciellt religiös dehär har inget med religion att göra. Men seriously! Hade dom inte kunnat ordna ddet i någon lite STÖRRE stad som t.ex. Vasa!? Nej dom måste nog ofcourse ta det till den allra minsta staden. Såklart också för att det är Jakobsdagar men ändå! Vilken liten stad som helst med så pass lite invånare skulle nog reagera på samma sätt. Man behöver inte vara kristen för att vara emot homosexualla. Kommer säkert starta nån slags debatt nu häri kommentarsfältet men jag kommer inte ens gå in och läsa. Alla har rätt att uttrycka sina åsikter och jag är 100% EMOT gay och lesbians

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så synd att du tycker så :/ Vi får väl helt enkelt hoppas dina barn inte råkar förälska sig i en av samma kön, känns ju som att du inte skulle vara en speciellt bra mamma/pappa då.. :/

   Radera
  2. Har du någon vettig orsak eller argument till att vara "100% emot gay och lesbians"? (om det nu finns någon orsak som kan kallas vettig i den frågan) Verkar inte riktigt så :)

   Radera
  3. Ouff tänkte gå in och tillägga något eftersom jag blev så irriterad. Och blev förvånad över ett rätt sakligt svar. Inte något omoget om att dra härifrån bloggen eller nåt sånt. Tänkte bara tillägga att typ kyssa sina tjejkompisar i fyllan är en helt annan sak. Och ja man kan inte göra så mycket om man blir förälskad i någon av samma kön. Men när det går så långt som till att man kräver att få gifta sig i kyrkan och till just pridefestivaler och sånt så tycker jag det känns fel. Varför måste man "visa upp" sig så mycket. Vilken normal och vettig människa vill att ens barn ska se halvnakna människor med läderpiskor, transvestiter och brudar som visar boobsen gå omkring och skrika, sjunga och allt vad dom nu brukar göra på såna festivaler. Blir väl en aniing mer nertonat i jakobstad får man hoppas. Och till dig som ville ha en vettig orsak så har jag ingen. Bara att det känns emot vår natur. Det känns helt otroligt fel helt enkelt. Skulle nog klart bli lite äcklad av att se två män sitta och hångla öppet. Men något vettigt svar finns väl inte :) det är väl mest vad folk har för åsikter. Hursomhelst vill ja inte förstöra stämningen här på bloggen.

   Radera
  4. Nej, här på bloggen är nog alla välkomna oberoende av åsikt. Det är bra att du tycker man kan kyssa sina tjejkompisar på fyllan! Hehe :D Jag anser väl att homosexuella vill "visa upp sig" just för att dom vill att det hela ska bli mer accepterat här, dom vill visa att dom finns och att dom är stolta över sin läggning och inte borde behöva skämmas eller gömma sig..

   Hmm nej, kanske man int vill att ens barn ska se sånt, men som du skriver, tror nog det blir mer nedtonat här, kanske mer i Amsterdam och såna städer som tjejerna vallar pattarna fritt och folk går med läderstrings på gatorna hehe. Sjunga tror jag nog det kommer göras, dansa jo, och var och varannan kommer väl vara utklädd. Men något speciellt naket tvivlar jag faktiskt på att kommer förekomma.. Nej men, alltså jag tycker pride passar bra att ordna här i Jeppis för det är så många som ännu är emot det här, kanske vill dom homosexuella bara få visa åt er att dom inte är så farliga, mer festliga och glada, och nog kan vi väl ge dem en dag då dom också öppet kan visa sin kärlek utan att bli dömda! (Sooom ju många i Jeppis med omnejd gör, dömer homosexuella.) Sen det du skriver med att du sku bli lite äcklad av att se två män sitta och hångla öppet, jag själv blir nog lika, inte äcklad, men obekväm, om jag ser en man och en kvinna göra det, som om två män sku göra det. Det är ju inte själva personerna som gör det hela äckligt, utan mer kanske att dom står där med tungorna i varandras halsar och man får va rädd att dom snart böri pipp. Hehe :) Men en puss här och där, och att hålla handen, det tycker jag nog alla ska kunna göra öppet. :)

   Radera
  5. Anonym, priden är så viktig just för jakobstad för att staden är så full av homofober, de som lägger bibeln ivägen för ögonen hela tiden utan att tänka efter själva ens. Och om barn behöver se det? Jag påpekar ofta till mina barn att endel barn har både mamma och mamma eller pappa och pappa. Jag vill att mina barn ska kunna komma fram till mig och säga att de är kära och lyckliga med en person av samma kön, inte skämmas så för sin kärlek och ta bort allt det fina. Det är därför jag ska (om jag har möjlighet) ta med barnen till priden för att sprida lite extra kärlek en dag. För det är det enda priden handlar om, att visa att kärlek ALLTID är fint.
   Och onaturligt? Kanske det är ju naturens väg att inte överbefolka jorden som den är nu. Barn som är utan föräldrar och lider skulle ha det många gånger bättre hos två älskade föräldrar som adopterat dem. Där är mitt svar på¨det. Och ja, du vet väl att djur också är homosexuella? Tror du de protesterar?

   Radera
  6. Bra svar Carro och Annika!! Och 'anonym': det du skriver "Men när det går så långt som till att man kräver att få gifta sig i kyrkan och till just pridefestivaler och sånt så tycker jag det känns fel. Varför måste man "visa upp" sig så mycket." Alltså vem vill INT visa upp sig på sin bröllopsdag? Väldigt dåligt argument. Mer kärlek åt folket! Otroligt bra inlägg Carro, och tummen upp för dina sakliga och vänliga svar på kommentarerna!

   Radera
  7. Det är ganska intressant att läsa dina konstiga funderingar anonym. Du är inte särskilt religiös men trots det motsätter du dig mest att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan. Du skriver också att man kan ju inte göra så mycket om man blir förälskad i någon av samma kön. Vad gör man om man hittar "the one" liksom? Tar läderpiskan och ställer sig på torget för att visa upp sig? Nej just det, man skapar en framtid tillsammans - och gifter sig med den man älskar. Som de flesta andra människor gör.

   Men vet du det är ju ett fritt land var alla får ha åsikter! Synd bara att just din ska vara så trångsynt.

   Radera
  8. Annika, jag vill bara förtydliga en grej med adoption som är väldigt viktigt! Barn ska aldrig behöva känna tacksamhet för att deras adotivföräldrar "räddade dem ur deras lidande". En adoption ska aldrig handla om att man vill hjälpa ett barn "ur misär" eftersom då kan barnet känna sig i skuld till adoptivföräldrarna! Många människor skulle behöva förstå detta. Ett barn ska adopteras för att föräldrarna vill ha någon att älska och ge all deras kärlek till på samma sätt som föräldrar vill göra för sina biologiska barn. Jag refererar till din kommentar: "...Barn som är utan föräldrar och lider skulle ha det många gånger bättre hos två älskade föräldrar som adopterat dem.". På din kommentar lät det som att det är därför att barn inte har föräldrar och lider som folk ska adoptera barn. Jag vet att detta inte har med pride-diskussionen att göra men jag ville bara säga detta eftersom det är så många människor som inte förstår detta.

   Radera
  9. "angelica" du verkar nog ha missförstått "anonyms" kommentar. Låter som att du vänder och vrider lite på allting. Men kanske folk har diskuterat klart om Jeppis-pride nu??

   Radera
  10. Jag förstår verkligen inte din kommentar anonym. Jag har många adopterade vänner, och alla känner nog en stor tacksamhet till sina föräldrar. Att de är älskade och fick det så bra, många också till sin biologiska mamma som valde att adoptera bort för att ge dem en bättre chans i livet. Jag skulle absolut känna tacksamhet till det älskade liv jag fått. Så ja, jag håller fast vid min kommentar. gaypar som får barn är alltid önskade, planerade och efterlängtade till skillnad från många barn som "i misstag blev till". Nu hoppas jag att alla förstår att oplanerade barn inte kunde få det lika bra, men ibland är det så att de hamnar ikläm mellan omogna föräldrar som tycker de förstörde deras planer i livet. Det skulle ju inte hända för de som adopterat.
   Och vi vill själva adoptera barn, det har vi pratat länge om. Och det är inte för att vi inte skulle kunna få egna barn.

   Radera
  11. Läs det här inlägget så kanske du förstår vad jag menar!

   http://emilieskrypin.wordpress.com/2012/10/11/var-son-ar-ingen-valgorenhet/

   Jag är själv faster till en underbar pojke som är adopterad.

   Radera
  12. Här har du en kommentar (från blogginlägget) som en adopterad flicka skickade till skribenten:

   "Jag är själv adopterad. Från Indonesien. Och jag måste säga att ditt inlägg var ett av det vettigaste jag någonsin läst när det gäller internationella adoptioner. För jag har blivit uppväxt med att ständigt få höra att jag borde vara extra tacksam mot mina adoptivföräldrar för att jag fick komma till "det rika fina landet i väst". Och det är man lite less på att höra.Du är den första som jag sett öppet erkänner att adoption är en egoistisk handling. Det är nämligen en allmän åsikt att adoptivföräldrar ses som så otroligt frikostiga som kan tänka sig öppna upp sitt hem för någon annans barn.. Min adoptivmamma fick fem missfall. Och det var först när det verkligen blev utrett att hon aldrig skulle få egna som de beslöt sig för adoption. För att de ville ha barn till varje pris. Önskar dig och lilla familjen all lycka <3Kram Sussi"

   Hoppas du verkligen läser till ordentligt före du adopterar!!

   Radera
  13. "Hoppas du verkligen läser till ordentligt före du adopterar!!", du behöver inte ha en ton som om jag skulle vara korkad och som om det skulle vara en random rolig grej att göra. Jag har två barn, jag vet hur det är att vara mamma. Jag har tänkt på alla "om" och "men". Jag tycker inte det behöver vara så att man bara ska kunna adoptera om man inte kan få egna barn, så som du får det att låta. Som om jag först borde få reda på efter massa försök att jag inte kan få egna barn förrän jag är villig att adoptera. Och jag har aldrig sagt att man behöver vara "extra tacksam", men att vara tacksam borde väl alla som har fina föräldrar. Vare sig de är adopterade eller inte.
   Och vem skulle tänka sitt barn som välgörenhet? Jag tror ingen adopterar för välgörenhetsskull. Men att inte känna för barnen på barnhemmet, det är bara omänskligt tycker jag.

   Radera
  14. Det var hon som hade skrivit "extra tacksam" du hade skrivit "stor tacksamhet" och "...och (de) fick det så bra". På din kommentar lät det som tacksamhet för att föräldrarna har adopterat dem.

   Här är en annan kommentar från bloggen:
   "Jättebra skrivet! Är själv adopterad och fått höra en del gånger under livets gång att jag skall vara tacksam för att mina föräldrar adopterade mig(inte av mina föräldrar, men av andra runt omkring). Det är ju helt galet. Skall jag gå runt med tacksamhet skuld hela livet för att mina föräldrar valde att adoptera mig? Så säger man ju aldrig till biologiska barn, va tacksam du för att dina föräldrar skapade dig. Sen gillar jag inte spekulationer som, men du borde vara tacksam du kanske hade levt på gatan annars och varit prostituerad. Det är faktiskt bara spekulationer, man vet inte hur det hade varit om man inte blivit adopterad. Även om jag nu tror att jag har fått det bättre här än om jag vuxit upp som flicka i Indien. Men jag har haft en bra uppväxt med trygga föräldrar, äldre syskon(ej adopterade) och mycket vänner. Men det är inte helt okomplicerat att växa upp som adopterad i Sverige. Precis som du skriver med känslan av dubbla identiteter osv. För att inte tala om rasismen som tyvärr finns här. Jag är glad att du skrev detta inlägget. Kanske kan få fler att tänka till angående adoption och hur det fungerar. //Johanna"

   Och här skriver skribenten:
   "Tack för era kommentarer! Kikar in och läser mellan trädgårdsröj och Aaronlek :-)… Ang varför Hubinett fick utrymme i det här inlägget är det just för att visa hur en vuxen adopterad kan tänka kring det här med internationell adoption. Även om han har väldigt extrema åsikter går det inte att ta ifrån honom hans upplevelser och jag tycker att det är viktigt att ta hans tankar och åsikter på allvar. Även om jag absolut inte delar hans uppfattning! Men läser man hans artikel blir det här med "adoption som en fin handling för ett föräldralöst barn" än mer absurd… Dessutom har jag mött flera vuxenadopterade som faktiskt tycker att han har poäng i det han skriver. Något att fundera ett varv extra kring…Inget barn ska behöva känna sig tacksam för att det kom till sin familj. Det tror jag vi flesta är överens om. Som adoptivföräldrar får vi ha lite mer skinn på näsorna och stå upp för våra barn och möta dessa "goda-gärnings-kommentarer". Så mycket vi orkar iaf!Ha en fin dag allihop! Och hoppas att vädret i övriga Sverige är lika vackert som i Götet."

   Jag hoppas du förstod vad hon menade när hon pratade om "välgörenhet"?... det handlade ju om hur andra "tänker" om adoptionen och hennes barn när de pratar om god gärning.

   Okej, men jag hoppas du förstod min poäng i alla fall vad jag menade från första början :)

   Radera
  15. voj ve o fasa. Läs bibeln under bön att du hittar vad som är rätt o fel.Vi lever i Sodom o gomorras tid. Vakna upp mänskligheten, Jesus kommer snart ,är vi redo möta brudgummen

   Radera
 2. Hej fina fina fräsiga mom to be! TACK för dina gulliga ord, Igster är just nu världens malligaste bebis! ;) och jag världens malligaste mama! ;) rodnar ju upp över hårfästet av dina fina ord, tack för att du sprider härlig energi å gör jorden till en finare plats. :) och graaaaattis till bebisen, ojojoj vad mycket fantastiskt du har framför dig! Bebis = total magi å lycka. Massor av kramar från ett gråmulet Stockholm, som tack vare dig känns soligt!

  Och Ps - GOOOOO PRIIIIDE! All kärlek är bra kärlek. :-) <3<3<3<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nååå, tack! :) Jag längtar något oerhört!! Du sken upp min dag här också! Kram :)

   Radera
 3. Hej! först och främst vill jag säga att skriva åt någon att de inte är en bra mamma eller pappa för att de har en annan åsikt är väldigt hårt sagt. Att säga sådant för att en annan människa har en annan åsikt är inte okej. Det är nästan t.ex som att någon skulle säga till dig att du inte kommer vara en bra mamma för att du inte tror på gud och inte kommer att ha gud med i bilden när du uppfostrar ditt barn. Jag är inte heller kristen men jag ville ge dig ett exempel. Och jag håller delvist med "anonym", men jag accepterar gay människor men varför kan de inte bara leva ut sin sexualitet liksom vi heterosexuella? varför ska de upphöjas till skyarna, uppmärksammas så mycket?! de får väl också acceptera att människor har olika åsikter. Så jag tycker pridefestivalen är onödigt för det verkar mest vara om att provocera. Och den heteronormativa familjen är ju grunden till hela mänskligheten så det är ju klart att heterosexualitet är "normalare" och det är inte och kommer aldrig, förhoppningsvis bli jämställt. Men visst dom ska accepteras och inte bli mobbade men varför ska det vara så otroligt WOW när någon "kommer ur skåpet", acceptera och gå vidare och sluta bli lovprisad för det. DET stör jag mig på, att det ska uppmärksammas så mycket!

  annars jätte bra och kul blogg och jag gillar dom små klippen med olika uttryck som du brukar sätta in, det blir roligare att läsa då.

  lycka till med allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nej, nu missförstod du mig. Jag menar int på det sättet, jag mena att OM den dagen kommer att anonyms barn kommer hem och berättar att han eller hon är homosexuell, så kommer ju denna anonym helt uppenbart inte ta det på ett bra sätt, och antagligen inte stödja sitt barn, eftersom han eller hon var emot homosexualitet till 100 %. Jag tycker också att alla har rätt till sina egna åsikter, och nej jag tror inte man blir en sämre förälder för att man har annan åsikt än mig. Men jag kan tänka mig att anonyms barn skulle tycka att dens förälder är lite åt det sämre hållet om den inte längre vill ha med barnet att göra pga dens sexuella läggning. Hoppas du förstod vad jag mena nu, var nog lite otydlig i mitt svar till anonym :) Jag tycker pride festivalen är bra eftersom i dagens samhälle (speciellt här i österbotten) så behövs homosexualitet få uppmärksamhet eftersom det ännu är så många som är emot det. I större städer börjar det vara så vanligt och accepterat så det är lite sådär "whatever" känsla över det hela, och precis så tycker jag det borde bli här också.. Som jag skriver i slutet, det ska inte vara nått speciellt med att vara homosexuell, men för att den inställningen ska kunna slå igenom här också, så behövs det först uppmärksammas och bli en del av vardagen. Tack så mycket! :)

   Radera
  2. varför det 'höjs till skyarna' är ju för att det finns så många som är emot det. Sku de int va så så sku de nog knappast va nå 'extra' med att vara homosexuell. Då de e så myki som är emot det så blir det ju så 'i kampen' mot att få det mera acceptabelt och jämnlikt.

   Radera
  3. Precis, alla strävar ju efter att det ska bli en normal sak, som int är nått speciellt.. När nån säger "jag är gaaay wohooo \m/" så sku ju bästa reaktionen vara att alla bara: Jaha, so? Och helt ba acceptera det lika som om den sku ha sagt "jag är kvinna och har en pojkvän (efter 19 år som singel heheheh) woohooo \m/"

   Radera
 4. Bra inlägg Carro! :) Om int jag dör av scenskräck och hjärtinfarkt ska vi nog håll föreläsningen ;) Sen till den anonyme högst upp .. jag önskar av hela mitt hjärta att du en dag ska vakna upp och inse att du inte behöver vara rädd för det som är annorlunda. Det smittar inte på något vis. Det är bara kärlek. Gränslös kärlek mellan två individer. Vi lever faktiskt bara en kort, liten, liten tid här på jorden. Gör något bra av det. Slösa inte tid på att kritisera sådant som du inte har någon vetskap om. Lev och låt leva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ååh ja, jag hoppas så att ni ska hålla den! Jag och 100tals andra är med och peppar i publiken! :)

   Radera
 5. Att jag ens kommenterar... Men kristna människor i jeppis kmr int att ändra åsikt för att det ordnas en Pridefestival. För enligt Bibeln är det fel med homosexualitet, så alla kan glömma att det får någon att ändra åsikt. Själv är jag kristen, men försöker mitt bästa att inte döma andra. Det är inte människans jobb att döma, därför skäms jag när jag ser hur vissa andra kristna beter sig o skriver. Sku kuna skriva långt o mycke om dehär men skriver nu bara: ingen ändrar åsikt bara för en löjlig festivals skull. Den provocerar bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm kanske du har rätt i det, men nu ordnas det ju int heller bara för att kristna ska ska ändra åsikt. Och jag tror int att det bara provocerar, långt ifrån.. Många kommer ha väldigt kul där, och få känna sig stolt över sin läggning i en stad som annars dömer den jävligt hårt. Och sen kommer säkert många hbtq personer från andra städer också att komma hit, och få känna gemenskap och glädje mer andra liksinnade! Ungefär som när kristna har möten och sånt. Samma stämning som dom känner på sina möten (nu vet jag inte hurudan stämning det är på såna möten men kan tänka mig att det är glädje, kärlek gemenskap? rätta mig om jag har fel.) kommer väl alla hbtq personer att känna på pride! Och det är ju en stor orsak till varför det ordnas :)

   Radera
  2. Försöker hålla för min mun här för att inte kommentera sönder, men ämnet är så viktigt för mig. Får nog skriva ett eget inlägg och länka hit. Bra med prideinlägg carro :)

   Radera
  3. Det är ett viktit ämne jo! Ser framemot att läsa ditt inlägg! :)

   Radera
 6. Åh, jag kommer absolut att delta om jag bara har möjlighet! :)

  SvaraRadera
 7. Typiskt att vi ska ha så olika åsikt om dethär, gillar din blogg annar jättemycket, min favorit faktiskt! Men ska försöka att bortse från dethär inlägget och tro att du får huvudet på skaft och kommer på bättre tankar snart! Förhoppningsvis före pride festivalen så din dotter int måst tvingas med och uppleva spektaklet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror knappast hennes dotter kommer att lida så värst mycket av att vara med och titta på en färgglad och skojig parad med sång och musik vi ca två-tre månaders ålder :)

   Radera
  2. Hehe precis, hon kommer nog mest bara sova, bajsa och vara glad sålänge jag langar patte med jämna mellanrum. :)

   Radera
 8. nu blir ja bara lite irriterad här. Varför måste vi som i dagsläget inte tycker de okej att vara gay, varför måst vi ändra åsikt? var o en har ju rätt att ha egen åsikt, å ja e säker på att vi som e emot att gaypar ska vigas i kyrkan kommer absolut int att ändra åsikt för festivalens skull, kanske mera tvärtom. fattar int vaför di ska tving alla att accepter å tyck om dom.. jees, ja accepterar alla folk å även gaypar, men de betyder int att ja nångång kommer uppmuntra dom att vigas osv. Säger som susanna, tråkit att vi har så olika åsikter angåend dehär när vi annars e så lika :(

  SvaraRadera
 9. Susanna & Jessica: Ingen tvingar väl er att ändra åsikt heller, kanske dom bara vill ni ska bli lite mer öppensinnade. Visst accepterar man väl att ni inte stödjer homosexualitet, men jag tycker då också att ni (eller dom som skrivit domhär kommentarerna på artiklarna menar jag) kan accepter att dom vill ordna pride, och int skriva en massa kränkande och orelevanta spydigheter.

  Jag vet själv hur det känns att bli påtvingad åsikter och ha en massa folk som vill tving mig att tyck om religion osv, det är verkligen int roligt, det suger. Men skillnaden är ju att jag accepterar ändå domhär kristna/muslimerna osv. även fast jag inte står för vad som anser och predikar. Och det tycker jag att såna som är emot homosexuella också sku kuna göra, ok om ni int gillar det, men man måst ändå int döma och kränka. (Nu menar jag inte att ni gör det genom era kommentarer utan just dessa som kommenterat på dessa artiklar m.m.)

  Men det är ju bra att man har olika åsikter om vissa saker och kan diskutera, annars sku de ju bli tråkigt :)

  SvaraRadera
 10. Varför göra så stor grej av att det nu kommer att ordnas en pridefestival och att lotten föll på Jakobstad?
  Jag tycker att de borde ha lika stor rätt att ordna sitt festivalevenemang, som att kristna och framför allt laestadianer har när de ordnar sina storträffar,och är det egentligen inte samma sak? Pridefestivaler ordnas för att folk med "avvikande" sexuella läggningar ska få träffas och dela med sig av sin glädje, samtidigt som de kristnas stormöten ordnas för att folk med samma religion ska få träffas och dela med sig av det. Så vad är egentligen mer fel? Varför kan man bara inte acceptera att alla människor är olika och väljer att "visa upp" olika saker. dessa religiösa sammanträden är ju heller inte så anonyma, de får också ganska stor publicitet så varför kan man då inte unna alla hbtq personer detsamma? Varför inte bara låta folk vara sig själva?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra point Ann-sofie! Så sant som du säger :)

   Radera
  2. Men dom kristna ordnar inte sina stormöten mitt på gågatan heller. Så det lär ju inte vara så svårt att undvika dom mötena för dom som inte vill delta. denna festivalen ordnas mitt på öppen gata. Såå tyckte det var en helt otroligt dålig jämförelse. Detta går liksom inte att undvika om man inte bor utanför stan eller åker iväg någonstans. Man kan ju inte ens gå och handla utan att vara tvungen att se denna löjliga parad. Så nästa gång du kommer med något sånthär argument se till att det håller då också. Denna parad kunde gärna få hållas nånstans långt ut i skogen. Men dom skall såklart skylta med det hela. Dom njuuter av uppmärksamheten och vetskapen om att många blir provocerade av hela denna grejen. menmen

   Radera
  3. Nej dom ordnar int sina möten på gågatan för dom sku aldrig rymmas, för dom är så jääävla många. Tänk nu på alla stackars människor som bor där i området var dom ordnas? Tror du dom tycker de är kul? Näää men int fan klagar dom som nå barnrumpor för det. fatar int ens varför pride och kristendomen ens diskuteras i samma debatt? Vad fan har dom att göra med varandra?? Ingenting. Pride ordnas int för att lessare i österbotten ska böri tyck om homosexuella, de ordnas för glädje och gemenskap och för att det ska bli mer accepabelt. That´s it.

   Radera
  4. Jaa det kan jag nog säga att jag har bott 17 år i ytteresse så jag är MYCKET bekant med dessa stormöten och all trafik den för med sig! Och dessa möten håller ju inte på en dag! hundratals husbilar/husvagnar o bilar som kör av och an dygnet runt så ifall prideparaden inte får vara EN dag så ska dessa stormöten inte heller. så det var nog en mycket bra jämförelse.

   Radera
  5. Vem använder ordet lessare ännu idag. Är själv inte leastadian men tycker att ordet lessare klingar väldigt dåligt och det känns inte som att det är något man använder idag på 2014 :P

   Radera
  6. Höhö va ska man säg då? Lestadios? Ingen kan ju stava till leastadianer (hehe) och lessare är väl bara ett slanguttryck? Int är det ju som nå illa menat med det, jag har inget emot leastadianous (hehe) men nog kallar jag dom lessare för det, vet nog också lessare som kallar det till just det, så nää jag tycker int det klingar dåligt :)

   Radera
  7. Men kanske du Anonym 26 februari 2014 16:59 kan stanna hemma några timmar den dagen om det stör dig så himmelens mycket! Tror du att du får nåt fel om du råkar se lite av paraden? Att man ska göra en så stor negativ sak av en parad... "dom njuter av uppmärksamheten", är det nåt fel med det? Jantelagen i ett nötskal.

   Radera
  8. Som svar åt Anonym:
   nuförtiden så används lessare endast som skällsord, så iaf ja väljer att kall mej kristen. Trots allt tror vi ju int på laestadius (därifrån laestadianer kommer ifrån), utan vi tror på Gud. så ja sku no sej att all böri koma bort från dehär "lessare", å kallar se sj kristna. :) Samma Gud, samma himmel, lite olika åsikter. Men de okej :)
   Annars, om domhär mötena.. De ju int nånting som nån kan bli så jättemyki störd av, va ja tycker.. jaa, de e myki trafik å myki pilunga (xD) å sånt, men de int nå osmakli parad elr "påtvingat". Var å en väljer sj om man far tid ti bondlandi å föli me, men he liksom ganska svårt å miss dehär paraden. Fö man jobbar ju, handlar, kör igenom, precis allt i stan. Men nåjaa ja störs nu int så myki, tycker bara att de lite löjlit men upp ti var o en.

   Radera
  9. Precis Elin "dom njuter av uppmärksamheten" och "dom gör det för att provocera". Jaaa, det är ju deras dag så såklart njuter dom! Och öööh hur sku dom nu göra det för att provocera?? :'D Många har skrivit här varför det ordnas, så orkar int skriva det igen, men för att provocera kristna? Öh nä, jag tror nog de flesta skiter blanka fan i vad alla kristna tycker :P

   Radera
  10. Men hörni, det pågår ju i typ några timmar, en gång i året. Kanske man kan blunda eller titta bort, och ha öronproppar då man kör genom stan, om man inte tål glada människor och musik? :)

   Radera
  11. alltså tänkt just skriva att KANSKE man kan stanna hemma de timmarna om man stör sig så himla myki på pridefestivalen då :D. wake up, surt att man ens måst ifrågasätt en så mänsklig rättighet som detta!!

   Radera
 11. Jag är homo och älskar homosar :) och heteros :) Jag älskar alla :) En stor kyss till alla antihomosar :) Hoppas era barn är homo så ni märker att man nog kan älska en person fast den är homo :) Ha en fin dag vi ses på pride :)

  SvaraRadera
 12. Enligt min åsikt handlar Pride inte om att homosexsuella ska få "visa upp sig". Det handlar om att de för en dag/kväll int ska behöva stå ut med den mäng skit de får i vårt samhälle. Jag har själv homosexuella vänner och det är helt sjukt vilka elaka saker folk vågar säga! Det är ett under om man kan vara en kväll på krogen utan att nån ropar nått hemskt efter dem!

  Ingen kan tvinga någon att börja acceptera den livsstil och val av livspartner de har valt, men man kan visa respekt och behandla dem med den värdighet man behandlar andra människor runt sig! För om jag inte minns fel står det i bibeln att vi alla är Guds barn och att han älskar oss alla!

  Make love not war som man brukar säga höhö :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt bra! Håller helt med dig! Puss och kram

   Radera
  2. Gud älskar no allihop, självklart. De betyder dock int att han älskar de dom gör. Å Han har ju aldri uppmuntra nån ti vara gay, alltså de står ju på så många ställen att han skapa oss ti man o kvinna osv. Men oavsett så älskar Han no dom, men accepterar int deras livsstil. Fast dom kanske tror så :/ Observera att no judgement!!

   Radera
  3. Det är så svårt och uttala mig om din kommentar eftersom jag int är troende så jag tycker ju det mest låter lite kul. (Inget illa menat.) Men så ja, därför har jag inget bra svar till det du skriver, mer än att dom homosexuella som int tror på gud/jesus har ju det isf lättare, måst int va pressade över att gud/jesus int accepterar deras livsstil! :D Men int kan ju alla älska allt som alla andra gör, om nu gud finns så kanske han också tänker så? Och tänker att "oookeeej min värld har pågått ända tills 2014, kanske jag får tänka om lite om dethär ska kunna fortsätta, alla måst väl få vara som dom vill och älska vem dom vill."

   Radera
  4. Det var jag som skrev kommentaren ovan och har då en följdfråga till Anonym som svarade :) Jag har aldrig läst bibeln så därför brukar jag inte lägga mig i såna här diskussioner, men en sak jag vet är att det i bibeln står att Gud skapade oss som en typ av avbild av honom själv. Varför sku han då skapa någon Han inte själv accepterar? Jag vill bara veta hur en kristen person då ser på detta och menar absolut inget illa men är och har alltid varit lite små förvirrad när det kommer till detta ämne

   Radera
  5. Men det är nog okej att dra in laestadianerna i allt? Som att inte vi förjämnan ska stå ut med allt också. Vi får jämt skit och kommer hela tiden med i bilden bara för att vi tycker annorlunda. Och jämt blir vi smutskastade och illabehandlat, speciellt här på nätet där alla kan vara anonyma. Vi är vanliga människor precis som homosexuella... dom tycker ni "synd" om för att de inte får leva ut sin sexualitet.. men ingen tycker nånsin "synd" om oss som har fått ta skit i åratal. Suck, vad jag blir trött på att dras med i varje debatt "bara" för att jag är kristen och leaestadian. Kan ni snälla lägga ner smutskastningen... vi e ju bara vanliga människor med olika åsikter, int behöver man skriva skit om varann för det.

   Radera
  6. Jag sa inget om leastadianer :)

   Radera
  7. Hej Ida! Tänkte försöka svara på din kommentar eftersom du ville veta hur en kristen ser på denna sak. Gud älskar och accepterar alla människor som han har skapat dem/oss men alla människor har en fri vilja att välja själva och det är där synden kan komma in som tex. om en person väljer att utöva sexuella handlingar med en person av samma kön det är det som Gud inte tycker om eftersom när man syndar kommer man längre ifrån honom. Alla har sina problem som de kämpar emot, satan försöker på alla sätt att dra människor längre ifrån Gud genom frestelser, och då har man ett val att stå emot frestelsen eller synda. Om människan inte skulle ha ett fritt val skulle vi vara som robotar på jorden och det vill ju såklart inte Gud för han vill att vi ska Välja att älska honom och sträva till att vara nära honom hela tiden. Gud är ju vår pappa i himmelen och han har en plan för oss så att vi ska få leva lyckliga och ha ett bra liv och han hjälper oss att klara av frestelserna. Han vill alla människor väl. Ingen lever ett perfekt syndfritt liv såklart inte jag heller men jag vill försöka vara så nära Gud jag kan för då mår jag bäst och lever i harmoni, älskar allt och är väldigt positiv och trygg och det är en skön känsla! :) Jag hoppas du blev lite klokare :) Tillsist kan jag bara tillägga att jag har en nära vän till mig som är homosexuell och jag älskar henne väldigt mycket och accepterar hennes val. Hon har valt den vägen och det är hennes beslut vare sig jag vill det eller inte. För jag kan inte döma någon annan människa. Hon accepterar min syn på saken och älskar mej ändå :)

   Radera
 13. Gud älskar alla :)

  SvaraRadera
 14. Gud vare med er alla (oavsett läggning)27 februari 2014 00:48

  Låt allihop vara som dom blev skapta tycker jag :D Och ifall man nu är kristen och tycker att homosexualitet är en synd så ska man kolla sig jävligt noga i spegeln före man kastar stenen. Om man som kristen någon gång har ljugit, varit otrogen, jobbat på en helgad dag (t.ex. söndag), stulit någonting (t.ex. ett tuggummi), varit kniido, varit avundsjuk eller någon gång velat ha någonting som någon annan har (t.ex. dator, mobil, väska, glass, klocka, skor, bil, oxe eller åsna) o.s.v. (ja, listan på synder kan göras lång) så tycker jag personligen att man är en hycklare ifall man står och kastar sten på någon som "syndat" för att de blivit kär i en person som råkar vara av samma kön. Homosexualitet är ju oftast inte något man valt själv, utan något man föds med. Jobbar man på en söndag har man själv valt att "synda" och det är ju mycket värre! Jag är själv kristen i allra högsta grad men skulle aldrig ens tänka på att stå och döma andra för hur de lever. Skit i andra och sköt ditt eget är mitt motto. Ifall man nu är så emot syndare så kan man ju börja med att rannsaka sig själv. Året har 365 dagar, att några människor EN dag i året får gå på gatan "som sig själva" och visa att de är stolta över vem de är och vem Gud skapade dem till kan ju inte vara så farligt. Vem vet, kanske homosexualitet är Guds sätt att försöka rädda vår överbefolkade värld ;) Gud vare med er, peace, love and understanding :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis det där tänkte jag också, har dessa kristna ens läst sin bibel... Jesus älskade alla, oavsett vad. Jesus umgicks med kriminella, prostituerade och andra syndare, så varför skulle han ha något speciellt emot homosexuella. Och precis som du skriver, så står det ju i bibeln att Jesus sa "Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen", så... Eh... Är det inte syndigt att döma folk och att se sig själv som bättre? Att peka ut nån som "syndare" är väl att vara jävligt högmodig, vilket jag är ganska säker på att enligt bibeln är synd det också... Jag blir så trött på folk!!

   Måste skriva ett blogginlägg om det här jag också snart.

   Och Carro - superbra inlägg! HEJA!

   Radera
  2. Ojj tacktacktack du anonyma människa för den där kommentaren! <3 Så genomtänkt! Mera sånt!

   Radera
 15. Bra inlägg! Måste bara kommentera en sak, och det är att jag inte förstår hur de laestadianer som är emot detta tänker. Att misshandla och våldta barn, i vissa fall ens egna släktingar, det är helt okej, men ifall två kvinnor eller två män älskar varann, DÅ är det fel. Var fan är logiken där?! usch.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Men no offence, men man kan nog int påstå att alla leastadianer tycker det du skriver, är ok, det är nog att vara lite orättvis. :)

   Radera
  2. Mymlan, de tycker dom int alls är okej, kanske domdär extrema 10%arna av alla leastadianer hellre vill att det hålls inom stängda dörrar utan anmälan och polisgrej, men di e nog människor, sålänge man int är psykist störd(som pedofiligrejjen grunda sej på) tycker man aldrig att det är okej att misshandla och utsätta ett barn för övergrepp. Sku din moffa våldta dej så tror jag nog han sku vara psykist störd och din mamma int sku vilja ropa det över hela världen. Men tänk in dej i deras situation, sku du vilja att din familj och nära sku bli smutskastad på det viset oavsett hur "vanliga" ni är? DETDÄR är att provocera! Go pride och alla som ordnar o stödjer! Ses där :)

   Radera
  3. så otrolit löjlig kommentar. De e som att säga att alla muslimer tycker de är okej med terrorister. Din kommentar var nog den löjligaste kommentaren hittills. Känns som att de du tog upp är bara något man tar upp i ren desperation..

   Radera
  4. De skär i mitt hjärta att läsa Mymlans kommentar! I skrivandets stund gråter jag.. hur hämskt är de inte att påstå att laestadianer misshandlar o våldtar sina barn?? :'( I alla dessa debatter verkar alla icke laestadianer tycka det är okej att smutskasta oss hur mycket som helst.. att sprida falska rykten, att prata skit om våra möten, att påstå att vi är rent ut sagt onda människor... ååh va de gör ont.. du lyckades me de du försökte Mymlan. Att hugga i mitt hjärta ännu en gång för att jag e laestadian. För att jag älskar mitt barn mer än nånting annat på denna jord. Kan du stå framför mig i verkligheten o påstå att jag gör mitt barn illa? om någon nånsin skulle skada mitt barn så kommer den personen få ångra sig för alltid. Kan du säga att jag är en dålig mamma o min man en dålig pappa för att vi älskar vårt barn så de gör ont? Ja är inte emot homosexuella men tycker att en parad är fel sätt att visa sin kärlek till varandra. De viktiga e väl inte att andra ser ens kärlek? de viktiga är att man själv känner den, är lycklig, är omringad av såna som accepterar en för den man är. Alla homosexuella som vill medverka i paraden.. hur är det med deras anhöriga.. har de inte personer som älskar dem så som de är? hoppas hatet mot laestadianer nångång kommer ta slut... och sist,
   Varför tro på en gång att alla anonyma som kommenterar emot paraden är laestadianer?är det okej?

   Radera
  5. Carro, i en av dina tidigare bloggar smutskastade du laestadianer flera gånger. Skrev nånting i stil med det som Mymlan skrev. Tycker du det var okej? Tänker du lära er lilla flicka att laestadianer är dåliga människor? Att hon inte får umgås med såna? Du skrev också om en man som kommit fram till dig och predikat o du var fly förbannad. Skulle du reagera på samma sätt om en homosexuell kom fram till dig och berättade hur härligt livet är som homosexuell?
   Hur är det med er föräldrar där ute. Skulle ni acceptera om ert barn kom hem med en laestadian kompis som öppet visar sin tro på Gud? kommer du acceptera det Carro? att din flicka kanske blir bästa kompis med en laestadian? du skrev att du kommer acceptera om hon blir kär i en tjej. Hur är det om hon blir kär i en laestadian? Ja vill gärna höra era ärliga åsikter.

   Radera
  6. Anonym 28.02 kl 12.16 : Jag smutskastade ALDRIG laestadianer i någon av mina tidigare bloggar, det jag gjorde var att jag FRÅGADE EN FRÅGA som var relaterad med laestadianer, jävligt stor skillnad. Däremot blev det ett jävla smutskastande till höger och vänster i kommentarsfältet! Jag var tydlig också i det inlägget att jag int har NÅGOT emot Laestadianer, jag hadd då flera kompisar som var det, har typ 1000 släktingar som är det och nu i efterhand har jag TILL OCH MED VARIT KÄR I EN och har sååå många vänner som jag tycker om så oerhört mycket som är laestadianer! Så nej, jag har INGET emot laestadianer. Men det hadd ju folk redan då svårt att fatta (för att man vågar fråga en fråga om dom) så varför sku folk fatta det nu.

   Klart som fan jag sku acceptera om vårt flicka kommer hem med en laestadian? Varför sku jag int göra det? Har jag nångång påstått att jag int sku göra det? Min lillsyrra är ilag med en laestadian, och han är underbaraste killen jag känner!! Sku aldrig ha ett ont ord att säga om honom! Om man gillar en person eller inte ligger inte i vilken tro hen har, eller vilken läggning hen har!! Är en person elak eller dryg eller att vi helt enkelt inte kommer överrens, ja DÅ kan jag ha problem med den personen, men int fan har jag förutfattade meningar om en person för att han eller hon är kristen, muslim, homo, lebb, kortväxt, överviktig, lång, blond, OSV.

   Det med att en man hadd kommit fram till mig då jag var ute och njöt av solen, och börjat predika om gud och jesus, och om jag int minns helt fel, påstått att jag var "mindre värd" och inte "kommer komma till himlen" eftersom jag ärligt sa åt honom att jag inte är troende. DET gör mig förbannad! Jag anser att var och en med sin tro, jag respekterar andras tro, och då vill jag att andra ska respektera min också! Att börja TVINGA mig att tro på nått är INTE OKEJ! Men det gör inte homosexuella, TVINGAR dom dig att bli homo? Nä, tänkt väl det också. Pride är en frivillig sak, man far dit om man vill. Dom kommer int och tvingar in dig i ett hörn och säger att "homosexualitet är det ända rätt, du kommer till helvetet om du int blir homo".

   Jag förstår int varför dethär inlägget ska dras till att folk har emot laestadianer? Det som jag anser att är fel är att folk tror att pride ordnas för att PROVOCERA. När det egentligen ordnas för att homosexuella bara vill få det mer jämnlikt och bli accepterade som dom är!! 364 dagar i året i jeppis är "heterodagar" kan nu int dom få ha EN DAG där dom kan gå på stan, känna gemenskap och glädje utan att bli dömda?

   Radera
  7. Anonym 28 februari 2014 11:29

   Bra kommenterat! Är inte laestadian men väldigt kristen, och tycker att det folk säger om er och utsätter er för är HELT FEL. Om nu alla är så måna om att Pride skall vara okej så borde väl samma personer tycka att alla får ha sin egen religion med sina egna regler. Det borde vara precis lika okej som att homosexuella skall accepterar. Men som Carro säger, hon tog aldrig upp något om kristna eller så. Men folk här i kommentarsfältet har nog slängt en hel del skit hit och dit mot speciellt emot just laestadianer. Så dom som var tvugna att ta upp detta skapade i princip den största debatten här. Hoppas att det får vara slutdiskuterat snart :)

   Radera
 16. Där gick du lite för långt Mymlan. Jag är laestadian men tycker aboslut inte att det är okej att misshandla och våldta barn!! dra inte alla under samma kam. Och som nån redan skrivit så älskar gud alla människor men inte alla deras handlingar. Jag tycker inte heller att det är okej att så många kristna dömmer andra människor, vi har ingen rätt att dömma. Önskar att flera skulle tänka på detta: Matteus 7 Döm inte, så blir ni inte dömda. 2 Ty med den dom ni dömer med, skall ni bli dömda, och med det mått ni mäter med, skall det mätas upp åt er. 3 Varför ser du flisan i din broders öga men märker inte bjälken i ditt eget öga? 4 Eller hur kan du säga till din broder: Låt mig ta bort flisan ur ditt öga, du som har en bjälke i ditt eget öga? 5 Du hycklare, ta först bort bjälken ur ditt eget öga! Då kommer du att se så klart att du kan ta ut flisan ur din broders öga. :) Och det är ju frivilligt att delta i pride festivalen!

  SvaraRadera
 17. Jättebra inlägg Carola! Ja har aldrig haft emot laestadianer i sig, liksom dom får tro va dom vill, deras liv. Men man blir ju no bara rent ut sagt fitti då man ser va folk kan släng ur sig. Tycker ni int om homosexuella, FINE men håll snälla inne såna elaka kommentarer. De handlar bara i grund o botten om acceptans, har du inget snällt att säga så säg inget alls. Sen får man tänka hu myki fula saker som helst om ämnet i fråga men de ju bara stört hur ingen bara kan acceptera o sedan skit i att göra nån större grejj av de.

  Tkr annars själv de ska bli riktit spännande med festivalen! Jag e en flicka å drömmen har allti vari att ha en gay kompis haha :'D kanske ja till å me kan få de i sommar!
  Och igen superbra blogg, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, har man inget snällt att säga kan man bara håll käften. Haha ja precis, vem har inte drömt om att ha en gay pojkkompis!? :D Tack tack tack! Kram!

   Radera
  2. e de int okej att tycka emot? att säga sin egen åsikt? alla har väl lika rätt att säga sin åsikt som att Pridefestivalen ordnas? den som vill kommentera emot festivalen har rätt att göra de, liksom de som gillar paraden kommenterar för. Debatterar man om ett ämne som berör många så skall man vara beredd på att höra olika åsikter. Man kan dock tona ner sig lite i sina kommentarer..

   Radera
  3. Det har du helt rätt i! Men då tycker jag inte man ska komma med såna påståenden som att pride ordnas för att provocera osv. alltså såna personer som tror att det handlar om det sku ju kunna läsa in sig lite i ämnet innan de ger sig in i debatten.

   Radera
 18. En dum fråga kanske men får man vara med i paraden fast man inte är gay? Eller måste man stå vid sidan? :) Tänkte att jag och 2-åringen skulle supporta "saken" :) /Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart man får vara med fast man inte är gay! Ska själv ta med systerdottern :)

   Radera
 19. Ännu två som ska tving med oskyldiga barn.. Kan ni int vänt tills dom är 18 och kan välj själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. oskyldiga barn? Hur många oskyldiga barn tas med på bröllop? Kanske man borde vänta med det tills de är 18 år. De kanske inte ens gillar heteromänniskor, eller kyrkan, eller giftermål. Pride=rätt till kärlek. Vad hemskt att barn måste vara med på sånt!

   Radera
  2. Öh? Liiiite skillnad annika! En religion föds man in till, homo är nått man bara blir sen för att vara "hipster" eller "hardcore". Alla barn jag känner går glatt till kyrkan och har det som en del av deras liv, eftersom dom blivit uppfostrade så, bara idioter som uppfostrar sina barn till att tycka att de sku vara "normalt" att vara homo

   Radera
  3. HAHAHA! "En religion föds man in i, homo är nått man bara blir sen för att vara "hipster eller "hardcore" FINNS det verkligen människor som tror såhär ännu!? Det är riktigt på riktigt skrattretande o dessutom sorgligt tycker jag! Okunniga människor!

   Jag förstår verkligen inte varför det behöver bli så mycket ramaskri över denhär saken..
   Är man för - var glad, gå med i paraden o visa ditt stöd, om du vill!
   Är man mot - hur jäkla svårt är det att hålla sig borta från stan en dag - egentligen!?

   Det behöver ju inte göras så jäääävla komplicerat..

   Radera
  4. Hahahah "F" Hipster eller hardcore :'D :'D Där gjord du allt min kväll

   Radera
  5. Alltså F, grattis till den dummaste kommentaren hittills. Såna som dej skrämmer mig. Säkert kallar du dig kristen också... Suck!!

   Radera
 20. Vissa av kommentarerna här gjorde mig så provocerad så att jag i stundens hetta klickade in mig på Ebay och hamstrade hem en massa regnbågsflaggor.
  Well, vi syns på Jeppis Pride!

  SvaraRadera
 21. Är inte Pride festivalen till för att visa alla att kärlek är fint oavsett om det är kvinna och man, kvinna och kvinna eller man och man? Så.. Vad har PRIDE festivalen med gud och laestadianer att göra? Om möjligheten finns kommer jag nog att ta med barnen på detta. Jag menar, vilka barn tycker int om regnbågar och all deras färger? Haha!

  Och att Pride festivalen förstör Jeppisdagarna e nog bara så not true! Det är de redlösa fulla människorna som gör det. Att visa att all kärlek är fint är tusen gånger bättre än en fyllo som drar helikoptern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis rätt Hanna! Jag förstår inte heller vad Pride har att göra med exakt laestadianer? Det finns två grupper när det kommer till homosexualitet, de som är fine med det och tycker det är helt normalt och en självklar sak nufötiden, och det som är emot och tycker det är fel. Det är inte De som tycker det är okej mot - laestadianer - . Äähhhh blir så frustrerad!!

   Radera
 22. En liten jämförelse. Man behöver bara skriva ett positivt inlägg om pride så höjs man till skyarna. Skriver man ett positivt inlägg om laestadianer så få man bara massa hatiska kommentarer. Vem är det som är mera utstött i samhället? kanske laestadianerna borde ordna ett möte mitt i stan för att få folk att acceptera dem.. skulle ni ta med era barn och komma dit för att fira deras tro på Gud?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som att folk tror att det är homosexualla mot laestadianer? Nej vad har dom med saken att göra?? Finns fleeera laestadianer som inte har NÅGOT emot pride, så kan vi bara skippa dethär laestadian snacket nu TACK.

   Radera
 23. Tyvärr e de så i jeppis, ifall man har en åsikt som säger emot bibeln så blir de automatiskt så att många genast tror att man är emot laestadianer. Alla får tycka som man vill, man behöver inte alltid säga sin åsikt ifall man bara har elaka saker att säga om den andras åsikt.

  Jag blir såå frustrerad att läsa om att man är emot laestadianerna och att man smutskastar dom hela tiden. När, i detta inlägg hadd Carro skrivit något elakt om lessare? -Int en gång. Det var ni, typ hälften av alla anonyma som skrev massa elakt här.. Och dehär e ju Carros blogg, om ni vill yttra er så gör det i er egen blogg så kan ni ju kanske stå för det ni har sagt (det elaka som har blivit skrivet).

  Och fast man har en åsikt som skiljer sig från invandrare, laestadianer, homosexuella you name it, betyder det inte att man hatar/har emot dom.
  Kan man int bara acceptera att vi lever i 2014, alla har rätt till egen åsikt utan att nån ska kränka en pga. det.

  SvaraRadera
 24. Har inte något emot homesexuella o.s.v. men är nog lika av samma åsikt som många andra. Tycker inte att dom ska få gifta sig i kyrkan, det är ju kristet och enligt bibeln är det ju en man & en kvinna som ska gifta sig där. Dom kan ju hitta på en egen "kyrka" för samkönade om dom önskar det. Du åker ju inte heller i flickomklädningsrum om du är pojke, nej du åker på pojk wc, lite samma princip. Samkönade bör inte få gifta sig eller få guds välsignelse, varför är det så viktigt att dom skulle behöva få det? Då inte ens Gud uppmuntrar alls till samkönat äktenskap.
  Och ni säger man ska vara "öppen" och får ha olika åsikter, tycker det mera låter som ni blir provocerade och arga över att kristna inte håller med er, som att bara ni har rätt om er sak och inte dom kristna. Kanske ni skall vara mer öppna över att inte alla delar era åsikter & att inte alla vill ha en pride festival mitt i centrum bara för att ni tycker så? Tack & Hej. Slut att bli frustrera å all möjli skit bara fö att int folk tycker som er, surtratta.

  SvaraRadera
 25. jaaa-aa nån månad sen med att kommentera då ja hittade detta då jag googlade pride i jeppis.. vet int varför jag ens kommenterar här tycker att det är en allt omogen diskussion med vucna människor. snälla! både troende och icke troende. hur många av er som helst skriver om att man ska visa kärlek.. men hallåå! VADÅ VISA KÄRLEK när det ända man ser är irritation och nedlåtande kommentarer till någon med en annan åsikt än en själv. skärpning. börja bete er som vuxna istället för det är ju vad ni är. vet vem de flesta av er är och det är ju så att man nästan så man skämms. yttrandefrihet människor yttrandefrihet! ingen ska döma någon för deras handlingar eller läggning ingen skall döma någon för deras tro. se er i spegeln människor. ni som anser er vara bättre än "lessare" (fult skällsord ni använder) ni är inte bättre! och ni som anser att ni är bättre kristna. åven fasst bibeln säger : " en man skall inte ligga med en man dom en man ligger med en kvinna" det ger er inte rätten att klanka ner på homosexuella för de är människor också ! jag kommer inte att uttrycka mig i min egen åsikt men jag kommer nog inte bojkotta jeppisdagarna för att det är parad där. ! alla är vi lika värdefulla oberoende om vi är kristna hetero homo muslimer eller jaa vad vi nu väljer att vara! visst alla har rätt till en åsikt men är det alltid nödvändigt att på ett nedlåtande sätt kränka andra med sin åsikt? kan också tillägga att fasst det har hänt en hel del hemskheter inom leastadianismen så är inte alla inblandade. läste en sådan kommentar också vilken var jääätte omoget.
  och ja jag är själv kristen!
  ha en bra dag! din blogg är underbar

  SvaraRadera