Ikväll var jag till mammas och plockade rabarber och hallon. Av rabarberna gjorde jag saft och hallonen frös jag in. Vår frys håller på att bli full av bär, snart ryms de inget mer dit. Dock har vi alltid ett fack reserverat för glass, så dit lägger vi inga bär ;)
För er som vill göra egen rabarbersaft är det enkelt.
Allt du behöver är:
1 kg rabarber
1,5 liter vatten
4,5 dl socker
1 citron
1. Skär upp rabarbern i små bitar och koka med vattnet i ca. 15 minuter, rör inte om så mycket för då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösockret och saften från citronen.
3. Häll upp i tillbringare eller flaska.

Rabarberresterna som man silar bort e också goda att äta som efterrätt med t.ex. glass :)
SvaraRaderaSant! Jag tyckt de såg så äckligt ut, som grönt slem men nog är de säkert gott hehe :D
SvaraRaderaDe här måste ja ju bara prova,låter enkelt och gott. Tack för receptet!
SvaraRadera