söndag 28 september 2014

Kvällsfunderingar

Hello! 

Igårkväll somnade Lo klockan 16.. Och sov då till halv 8 på kvällen så det var inte riktit som hennes vanliga sovtider. Eftersom det hadd blåst så mycket under dagen så hade vi inte varit ut och skuttat och då hade hon inte sovit så bra.. Nåväl, när hon vaknade så styrde vi kosan mot Nkby eftersom R saknade oss. Så hit kom vi då igen! Idag har det varit kalas på agendan så vi har varit ett varv till Petsmo. Vilmer fyllde 3 år. Tiden går så snabbt, det var ju så just som han var en bebis! Då vi kom var A & V ivriga att få pussa och krama Lo, som tur är så är hon ju inte rädd av sig, kan tänka mig att många andra bebisar som inte är vana, snabbt sku känna sig lite trängda med två småpojkar som ska ligga nära och gosa och pussa.. Men nej, Lo bara skrattade och tog emot! Roligt att se hur mycket de tycker om henne.. Men men, nu är vi här i Nkby igen och ska sova här (igen). Jag mår lite dåligt, känner mig lite stressad av det ena och det andra, men va sku int det ordna upp sig det också! Min dator är ännu..... fucked up och jag får tydligen inget internet i Roberts dator här som jag nu har med, så att blogga har ju inte gått så bra idag. Men men, jag skulle ändå inte ha haft tid..

 Denhär veckan har jag inte haft tid med något, eller ja, jag har liksom inte kunnat göra nått känns det som. Robert har haft program varenda kväll förutom igår och jag har också haft en del grejer.. Visst är det ju kul att göra saker också (sku aldrig bara kuna vara hemma och göra.. ingenting flera dagar i veckan *rastlös själ*) men ibland sku de ju att vara bra att ha lite ren och skär familjetid så att säga. 

Igår hann vi ju ha lite familjetid en stund nog innan vi somnade som klubbade sälar och då talade vi om att vi borde ha åtminstone en dag i veckan där vi aldrig har några planer, förutom jobb då. Inga träningar, inga vänner, ingenting. Bara Lo Robert och jag. Sen då under dagen får vi känna oss för vad vi vill göra. Vill vi kanske bara ligga hemma och göra ingenting? Träna? Eller vill vi kanske fara ut och gå i skogen? Ligga och tugga på tuggleksaker? Eller vill vi fara och hälsa på nån? Well, på den dagen kan vi göra det.. Just eftersom Robert har så mycket med alla grejer han är på (brandövningar, drar gympapass, crossfit gymmet, egen träning osv..) så tror jag det sku vara viktigt att veta att vi har honom hemma åtminstone en dag helt säkert varje vecka. (Nog för att han nu också är hemma, men ja, att vi båda alltid prioriterar att ha vår familjedag utan program.)

Sådär på tal om ingenting så kan jag säga att vi känner att vi börjar vara redo för lite förändringar, men förändringar tar ju tid och de kostar. Så det är ju inte så lätt att bara tro att en förändring ska ske över en natt, men om man börjar vänja sig vid tanken, och börjar sniffa på saken så har man ju redan kommit en lång bit på vägen... 

Nåväl, nu fick jag skriva av mig lite! 
Hoppas ni alla har haft en bra helg!

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 kommentar:

  1. Känner igen det där med att sakna familjetid. Anton (kidsen pappa då alltså) är både jordbrukare och egenföretagare och har seriöst mer jobb än han själv hinner med. Emellanåt får man rycka i handbromsen och bara ta en paus från allt. För man blir ju inte "färdig", man har ju som aldrig tid för familjen automatiskt, men måste TA sig den tiden. Hoppas ni hittar ett system som passar er, det är ju så mysigt att få vara hela familjen samlad :) kram

    SvaraRadera