onsdag 21 januari 2015

Projekt renovering & Projekt *******

3 kvällar har vi haft en liten duracell kanin med oss. En liten busig tjej som tamme tusan INTE ska sova. Så i tre kvällar i rad har hon somnat runt 10-11. Trött mamma här hej! Det är ju så utdraget och jobbigt då hon bara ska hålla på och åla runt i sängen, slå huvudet i väggen, rulla runt som en ångvält, äta på mina tår...... Till slut ligger jag bara där och sångrösten har för längesen torkat bort och jag är bara så fed up så hon får väl måra åpå då tills hon blir trött. HE FÅR BLI NA ÄNDRING!! 

Nåja, imoron är det Robert som får tämja ångvälten eftersom jag kommer vara i Vasa på kvällen! Ni minns kanske att jag talat om att jag och Janina har ett stort projekt på G? Well well.. Imorgon ska det tas lite pressbilder + hållas möten och lite annat smått och gott... Snart avslöjas det vad det är vi har pysslat med nu här under vintern! SÅ spännande! Håller tummarna för att ni ska gilla det, men det tror jag. 
Vi träffades faktiskt idag också! Inte illa alls att vi kommer få umgås två dagar irad ;)

NÅVÄL HÖRNI!!! En sak som är härligt är att jag har kommit såpass långt nu i ytrenoveringen att Lo kan vara där sålänge jag pysslar på. Oftast är nog ändå min mamma eller R där då också så att vi är två som ser efter henne, men inga farliga maskiner eller byggdam finns nu där mera så då kan hon ju leka på medans jag fixar och donar. 

Nu har jag ju renoverat i ca 2 veckor. Detta har jag hunnit med
- Målat Trapphuset ner till källaren - Trappsteg + taket + väggar
- Spaklat alla rum jag ska måla
- Tapetserat + målat + lagt upp lister i hallen 
- Rivit ner alla tapeter i vardagsrummet
- Målat väggarna i köket 4 varv
- Målat kaklen i köket
- Målat alla lister som hör till sovrummet
- Målat 3 / 4 väggar i sovrummet
- Lagt upp panel på en vägg i sovrummet
- Målat vardagsrummets alla väggar + lagt lister
- Målat halva taket i källaren
- Målat hallen i källaren
- Målat en lampa jag hittade på loppis häromdagen

Såååå att, Det har blivit en del målande.... Är ganska trött på att måla nu kan jag säga :)))

Vad som ska göras ännu före jag känner att OK NU FLYTTAR VI IN: 
- Måla tamburen

SÅ ATT. Det var ju inte så mycket :) Det kommer jag dock inte hinna med imoron eftersom ja, jag ska ju till Vasa. Men kanske hinner jag på .... Nån annan dag. Ingen vits att planera så mycket har jag märkt. 

MEN HEJ! Sen då vi väl har flyttat in, uhhhlalalalaaa då ska jag ta tag i kontoret! Åh jag är så taggad att få inreda där! Påtal om inredning, ett rum i huset som är ganska svårmöblerat är vardagsrummet.. Men nu tror jag vi har bestämt vilken soffa det får bli. Nämligen denna, ja plus fåtöljen då. 


Sen i framtiden när vi bygger ut vardagrummet går det ju att skaffa en soffa till, 
men tills dess tror jag att detta paket blir riktigt lagom! 

NEJ NU SKA JAG FARA OCH SOVA! Tidig väckning imorgon, träff med mammorna+bebisarna från mammagruppen på rådgivningen, kul! Sen tutar jag vidare och kör till Vasa för att träffa en av mina absoluta favoriter + en hel del andra intressanta personer. Gonatt!

10 kommentarer:

 1. Jag tror bestämt att ni ska göra en podd :D kommer att bli trevligt att lyssna på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa mittiallt är det något liknande ;) Avslöjas i februari! :)

   Radera
 2. Heej! Mamma-barn! :O har ja missat nåt? Som rådg. har ordnat? Eller ni mammor? :) Ere kanski pga att ja int har nå fb..?
  För alla ggr rådg har ordnat har jag nog uppskrivit. /A.H.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heej Anni! Vi försökte söka din telefonnummer men hittade inte den nånstans så vi fick inte tag på dig! Vi funderade nog hur vi sku få kontaktat dig då du inte har fb o vi inte har din telenr! Men på nästa rdg träff måst vi byta nummror så du pch E också kan komma! Vi tänkte ta nästa träff i mitten av februari :)

   Radera
  2. Okej! Nästa gång ;) jepp, lugna puckar! :D vem vet om ja ens sko ha kommit annars hlr eftersom vi e mitt opp i flyttandet.. ses sen i febr.

   Radera
  3. Om vi ens...* ;)

   Radera
 3. Men åh, min drömsoffa ;) Har planerat in den till mitt framtida hus, den där modellen som är lite svängd! Riktigt snygga. Måste få fråga, har ni köpt huset eller hyr ni? :) Ser jätte fint ut, storgillade pardörrarna som gick till sovrummet, var det visst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aa den är verkligen fin, stilren :) Vi har nog köpt, tror inte det är många hyresvärdar som sku låta en ändra såhär mycket hur man vill på deras hus ;) Jepp jag älskar dom också ger en riktigt härlig känsla i både vardagsrummet och sovrummet!

   Radera
 4. Hej Carro ! Hoppas de okej att ja slänger in en barnrelaterad fråga åt dig här mitt i allt renovers :)
  Läste att Lo inte fått några tänder ännu,men har ni börjat bortsa "tänderna" ändå? Isåfall hur gammal var hon när ni började? Har förstått att man ska börja borsta fasst dom int har tänder,men har ingen aning om när man skall börja.

  SvaraRadera
 5. Ett litet tips angående det du skrev om att Lo är svårnattad. Med våran tös hade vi samma problem för ca 1,5 månad sedan, hon är ca en månad äldre än er tjej. Hon ville INTE börja sova. I värsta fall kunde vi hålla på i 2 timmar innan hon slocknade. Det blev mycket bättre sedan vi började styra hennes sovturer dagtid, alltså hon får bl.a inte sova efter klockan 16.30. Då hinner hon bli tillräckligt trött så att hon sedan somnar i god tid innan kl 21. Detta har funkat för oss. Kan ju såklart vara något annat som spökar hos eran tjej, det är lite svårt att veta ibland med dessa bebisar. :)

  SvaraRadera