fredag 26 september 2014

Vad säger din hud om din hälsa?

Har du nånsin funderat på varför du får finnar på just vissa ställen i ansiktet? Alla ba: nä de har jag int. NEHE om du int har de så kan du sluta läsa nu. Men om du är som mig, och faktiskt ibland funderar att jahapp!? Varför får jag mittiallt så mycket finnar just här?? Så då kan du fortsätta läsa. Det är nämligen så att det finns nått som heter "face-mapping".  Har du hört talas om det månne? Det kan faktiskt vara ett sätt att lösa mysteriet bakom s.k. problemhy. Flera dermatologer baserar sina hudanalyser genom att koppla problemområden i ansiktet till andra delar av kroppen.
Flera undersökningar visar att olika zoner i ansiktet är kopplade till olika områden i din kropp och med hjälp av den fina kartan jag gjort på bilden av mitt ansikte ovan och de fina beskrivningarna nedan kan du se vad som kan vara orsaken till dina finnar och hur du kan förhindra att de kommer tillbaka! SÅ BRA! Själv märker jag nu att det kanske sku vara dags för en detox, mitt problemområde just nu är nämligen hakan.
Zon 1 och 3: Blåsan och matsmältningen – Se över din kost, addera mer grönt och drick mer vatten. Se även till att sova ordentligt och var noga med att tvätta bort rester av schampo, balsam och stylingprodukter.
Zon 2: Levern – Här kan det vara läge att dra ner på alkoholintaget, onyttig mat eller mjölkproukter. Problem i det här området kan också vara en indikation på att man är allergisk eller känslig mot någon mat. Undvik ”nattamat”, då din lever behöver återhämta sig för att vara på topp hela nästa dag.
Zon 4 och 10: Njurarna – Se till att du håller en bra vätskenivå genom att dricka mycket vatten och dra ner på dryck som torkar ut, tex läsk, kaffe och alkohol. (Se även till att byta ut handdukar och örngott ofta. Liksom att sprita av mobiltelefonen då och då).
Zon 5 och 9: Andningsorganen – Personer som röker eller har allergier tenderar att ha acne här.
Zon 6 och 8: Njurarna  – Mörka ringa under ögonen kan vara ett resultat av uttorkning. Bottoms up på vattenglaset!
Zon 7: Hjärtat  Kolla ditt blodtryck och se även till att du inte använder smink som irriterar din hy. Se också till att träna regelbundet, få frisk luft och dra ner på mängden salt.
Zon 12: Magen – Här kan du fundera över att testa en detox eller att addera mer fiber i din kost för att hjälpa matsmältningen.
Zon 11 och 13: Hormoner – Många tjejer upplever att de får finnar i just det här området under ägglossning. Acne som kommer av stress och hormonförändringar kan ibland lindras genom att dricka mycket vatten och äta mer gröna grönsaker, men om svår acne i det här området är beständig kan det vara idé att prata med en läkare om eventuell obalans i dina hormoner. Det är väldigt vanligt att man får finnar just här när man är gravid.
You can thank me lather for this inlägg ;)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

10 kommentarer:

 1. Måst föst tack fö en sjukt bra blogg, även om man int har barn själv äre lika roligt att läsa varje dag. Du har så myki glädje, energi, å inspiration i varje inlägg så man blir allt glad av dig :)

  SvaraRadera
 2. Okej shit vilket bra inlägg! Dehär had ja ingen aning om! :D

  SvaraRadera
 3. Jättebr! Ska sbsolut försöka gå efter denna o se om huden blir bättre 😌👍 tumme upp

  SvaraRadera
 4. Faktiskt väldigt intressant! :D Fick en finne i går där nr 11 är och sku bord ha ägglossning nu inom de närmsta dagarna! :D

  SvaraRadera
 5. Har sett detta förr, stämmer tyvärr int alls på mig.. :(

  SvaraRadera
 6. Väldigt intressant! Har alltid tänkt att "ja, men man får finnar lite nu som då inget man kan göra nånting åt". Ska verkligen ta till mig av tipsen! Tack! :D

  SvaraRadera
 7. Oj vad bra! Ska testa lite detox och att dricka mycket vatten nu då! :D

  SvaraRadera