fredag 24 oktober 2014

Dagens fråga: Min bättre hälft

Nu är ju dethär inte Roberts blogg, så allt för mycket ska jag nog inte avslöja om honom, men jag fick en sååå fin ställd fråga igår som jag ju nog bara måste svara på! 


Hej på dig!
Behöver inte vara frågestund för att ni ska få ställa frågor, så det går ju bra att ställa era frågor bara sådär också! :) Jaaa, då ska vi se... Robert har gått i låg och högstadiet i Nykarleby, även gymnasiet gick han där. Efter gymnasiet for han in i militären, där var han först på det där vanliga som alla går, sen hade dom uttagningar till att bli FN-soldat. Hård som han är klarade han kraven och slapp in. Därmed lovade han att vara i militären i två år sku jag säga. Det innebar att han i stort sätt jobbade för militären och fick lön för att vara där och öva för att sen kunna bege sig ut i krig (ni vet, såndär Afghanistan krig och sånt.) Well, där var han då och måra åpå, både i Ekenäs men mycket övningar också i Sverige. Sen minns ni kanske det där kriget med Khadaffi? Well, Robert och hans trupp blev inkallade för att flyga till Libyen, de fick ringa hem och säga att de är påväg i krig, och de sku också skriva testamente, så det var nog på allvar. Nå, när de sku stiga på planet, så kommer det meddelande om att Khadaffi hade dödats, så då var det bara att avbryta.


Sen åkte han hem, var ännu i beredskap men fick vara hemma. Då sökte han in till Pelastusopisto i Kuopio, och slapp in. Så han började sin utbildning för att bli brandman. Brandman utbildningen är ju bara 1,5 år så det blev han då färdig med julen 2012 sku jag säga. Lite osäker här nu på årtalen men nått sånt. Nå, han börja då jobba på Jakobstads brandverk, men sen fick han fast tjänst på Nykarlebys brandverk så där jobbar han ännu. När vi just hade blivit ilag så gick han Crossfit level 1 utbildningen, och när vi hadd varit ilag nån vecka så for han till Tammerfors för att skriva det slutgiltiga provet för att se om han klarar utbildningen, och va sku int han ha gjort det! Så då fick han den meriten i kappsäcken också..  Hans FN övningar fortsatt med jämna mellanrum efter att han kommit hem från militären, men när jag blev gravid och hans inkallningspapper kom på posten, så var han osäker om han sku binda sig vidare. Jag sa åt honom att han får göra precis som han vill eftersom han hållit på sålänge med detdär och satsat så mycket på det.. Nå han tog iaf beslutet att avsluta sin tjänstgöring för FN nu för en tid framåt iaf. 

I juni blev han pappa (noshit?) och han är verkligen en underbar pappa, sku aldrig kunnat önska mig nån bättre pappa till vår lilla tjej. Och nu i Oktober så öppnade han ju tillsammans med 3 andra deras egna Crossfit box, som har varit en av hans största drömmar i livet. Jag är ytterst stolt över honom och ytterst glad över att ha honom vid min sida. Lite punkter om honom: 

Snäll
Omtänksam
Hjälpsam
Bra lyssnare
Barnkär
Lite blyg
Tränat hela livet
Tycker om att tvätta kläder och ta ur diskmaskinen (intalar jag mig "Robert, jag har int tvättat nå kläder idag för jag vet ju hur mycket du älskar att göra det, så jag vill ju inte ta den glädjen ifrån dig" ;)) 
Romantisk
Ansvarsfull
Underbar pappa
Sexig (8-pack hehehhe)
Ganska dålig humor
STARK!bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

8 kommentarer:

 1. Vilket år är Robert född? Verkar som om han har hunnit med ganska mycket, så jag undrar bara om han är ett par år äldre än du kanske? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello! Han är endast 1,5 år äldre än mig, född -90 :)

   Radera
 2. Tack för att du svarade på min fråga! Han har hunnit med mycket i sitt liv, och verkar vara en väldigt fin person. Hoppas ni har en skön helg. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är han! Ha en fin helg du med! :) Kram!

   Radera
 3. Den killen skall du hålla hårt om, de växer verkligen inte på träd :) ni e gulliga tillsammans :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej de har man nog märkt att de inte gör! Det ska jag göra. Tack så mycket :)

   Radera
 4. grälar ni nånsin? isf oftast om vad? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jodå, ibland :) Int så ofta, men ibland ;) Jaa om allt möjligt, mest om att han tränar för myki ;)

   Radera