söndag 11 januari 2015

Panel i sovrummet - Check!


Imorse steg jag upp okristligt tidigt. Nämligen halv 7... Då styrde jag och pappa kosan mot bygget för att hämta verktyg och såga panel. Sen for vi till huset och satt igång! Det tog oss ca. 5 timmar att få upp panelen på väggen. Då tog vi matpaus. Sen efter maten for jag själv tillbaka och målade första varvet. Sålänge det sen torkade så började vi (då hade Cindy och Anton också kommit dit) måla de andra väggarna i rummet. Sen mot kvällen hade väggen torkat, så då målade jag ett varv till. Denhär panelen är lite speciell eftersom den kommer spricka upp lite mellan plankorna, och det är då alltså meningen. (För de som inte vet så är alltså panel såna plankor som man hackar fast i varandra.) Här är en (dålig) bild från mamma och pappas bygge, såhär kommer panelen se ut när den "spruckit" klart. Synd att de int syns så bra, men ni ser ju att det är som ränder? Det är där det spruckit upp.

Såhär såg det ut när jag såg in i rummet imorse kl. 8 : 

Och såhär såg det ut när jag såg in i rummet ikväll före jag for hem vid 22.30 
(obs. sori för dåliga bilder, mörkt ute som ni vet, vi bor ju i Finland....)
Nå, int så bra efterbild, men men ni får se bättre sen då det är möblerat :)

Det var riktigt roligt att lägga panel tycker jag, men att MÅLA panelen var inte så värst kul. Svårt att veta hur slutresultatet blir, ska bli kul att fara och se imoron. Hoppas det är jättefint!
Det vita som syns på panelen är mål, vi målade plankornas sidor före vi lag upp dem eftersom att när de spricker upp där emellan så kommer ju det att börja synas. Då vill vi ju inte att träfärg ska synas utan det ska ju förstås vara vitt. Ok svårt att förklara detdär.. 

Och jaaaa! Älska dubbeldörrarna. Dörrarna går från vardagsrummet in i vårt sovrum. Vi kommer också att lägga samma panel på en av väggarna i vardagsrummet. Tror dock jag väntar några dagar med att göra det, tog på lite idag! De andra väggarna i vardagsrummet blir vita.. 
NEJ NU MÅSTE JAG SOVA! Är lagom trött efter att ha pysslat på i huset i över 13 timmar idag HUHU. (Och ni som undrar vad Lo och Robert gjort idag, Lo har lekt med sin mommo och haft ovanligt kul med sin moster LÄNK. Och R har varit ijobb.) 

Gonatt!

8 kommentarer:

 1. Hade varit roligt att se bilder från husets utsida. Har ni stor går :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framsidan är stor, baksidan är nu egentligen inte så stor men där vår gård tar slut börjar en sluttning där det inte finns byggrätt. Så den ser stor ut iaf fast den inte är så stor hehe!

   Radera
 2. Denna panel har vi också i vårt vardagsrum och kök..:) Vi har haft den cirka 5år nu och den har nog spruckit precis som jag ville. mest i skarven. Om det är en panel som heter hpl panel som ni har så är det den samma? Jätte kuul att följa med ert byggprojekt,det ser riktigt bra uut så häär långt..:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, det är samma! Kul att du varit nöjd, hoppas jag också får vara de, men jag tror nog de :) Kul att du hänger med här i mitt "lilla" projekt :D

   Radera
 3. Ser ut att bli super fint!! Tyckte att det var så spännande när jag hittade din blogg, pga att ni bor i Finland. Min mormor och morfar är/var därifrån, även mitt efternamn som tagits från en gård i Finland tydligen. Morfar var från vörå och mormor från kimmo (stavning?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul! Vörå är ju ganska här nära! :)

   Radera
 4. Oj va snyggt hede kommer bli! Hadd tänkt mig na sånt från början å i babyrummet men blev en annan sorts som vi beställd sist o slutligen, hoppas på att de ser bra ut ändå. :) Dock är ju nog hede så fint o ja ha lite drömt om en trävägg i vårt sovrum då vi lagar om där så får se om de int blir en likadan då.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir intressant att se hurudan panel de blir i lillkillens rum! :)

   Radera