torsdag 14 augusti 2014

Dagens fråga: Helamning

Anonym frågade: 
Helammar du ännu? 

SVAR: Nej. 

Heheheheehh. Nä men nej det kan jag väl egentligen inte påstå eftersom vi nog varje dag kompleterar amningen med ersättning. Lo växer ju så otroligt mycket (12 cm nu sen födseln, dvs på 2 månader.) och ja, mina pattar hänger helt enkelt inte med i svängarna! Jag vill inte att hon ska ligga hungrig så därför är vi "tvugna" att ge mer. Jag tycker dock det fungerar riktigt bra! Hon är superduktig på att ta flaskan, hon verkar inte ha nått emot ersättningen och jag blir glad i hjärtat när hon blir mätt.. Så får se om pattarna hinner ikapp snart när hon tar paus i växandet, annars får vi helt enkelt fortsätta ge det sista med flaskan. (Det vill säga: Jag matar tills pattarna är tomma, märker jag att hon ännu är hungrig, vilket hon isf signalerar väldigt bra, kompletterar vi med ersättning. - Sker inte vid varje amning, men åtminstone en gång per dag.) Oftast är det Robert som matar ur tuttflaskan men är inte han i närheten så gör jag det. 

Ps. Vi ger NAN åt henne nu, vad ger ni åt era babysar ni som ger ersättning? Vi har inte prövat någon annan sort.. Så har inget att jämföra med. Finns det nått "bättre"? Billigare? Ge gärna tips.17 kommentarer:

 1. Bättre pch dyrare. Tutteli gav vi, innan det Tuuti.

  SvaraRadera
 2. Finns NAN pulver som man blandar med vatten, det är billigare

  SvaraRadera
 3. Vi gav NAN, det ger de oftast på bb också, ifall man inte har som önskemål att de ska ge tutteli för att man tänker ge det hemma.

  SvaraRadera
 4. Vi kör också på NAN. Blandar pulver och vatten när vi är hemma för det är billigare men när vi far nånstans så är det mycket enklare att ha med färdigtblandat. :)

  SvaraRadera
 5. Vi kör little baby organic, för A blev hård i magen av tutteli och valios tuuti. Skulle gärna använda valios eftersom den är inhemsk, men som sagt magen tål den inte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ger vi också pga samma orsak :)

   Radera
  2. Vi använder Valios tuuti, eftersom det är inhemskt och innehåller inga extra tillsatser. Tutteli kommer från Holland/Frankrike och NAN från Spanien.

   Radera
  3. E inne på samma spår här att få använda inhemskt och inga extra tillsatser. Men fick så hård mage här hos oss.. Så bra när det finns en ekologisk variant, tyvärr inte inhemsk utan dansk

   Radera
 6. Vi har inte ammat sen bb o han har fptt NAN. Babysemp nångång då Nan vari sluy i affären men tkr Nan fungerat bra... de e ju inte billigt o ge ersättning men va gör man inte för sin baby.. bara o lämna bort nåt annat...:) inte reagerade han heller på babysemp säkert hela bra...

  SvaraRadera
 7. Hej! Vi kör också på nan pulver, blandar det med vatten och mjöl :) så behändigt att ha med o bara blanda då det behövs.. Gör ju inget hlr om solen lyser på det, det färdiga får ju inte stå i solljus. Har med lite pulver i en påse och lite mjöl i en påse, vatten finns ju överallt.. Om man inte är i afrika, he he :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja? Det blir mer mättande då.

   Radera
  2. Nämen va? Mjöl? Det låter ju nog konstigt att man sku blanda det i babyns ersättning? Nej det skulle jag aldrig göra. Får man inte introducera gluten först vid ett visst antal månader?

   Radera
  3. Inte för att blanda mig i andras bebisskötande, men nan-pulver och alla andra ersättningar är ju nog gjorda så att de innehåller tillräckligt med näring, om bebisen inte är mätt är det bara att ge lite till, man ska inte blanda i nåt annat :)

   Radera
 8. Vi ha prova olika men nu sist å slutligen kör vi bara på NAN. Jättebra med pulver då man får bland en måltid i gången så lämnar de int i kylskåpe å bli gammalt :))

  SvaraRadera
 9. TACK för alla tips!! Ska kolla efter NAN pulvret imoron då vi far och handlar! (Y)

  SvaraRadera
 10. annina_miettien@hotmail.com13 oktober 2014 22:01

  Ni som skriver att ni använder valio tuuti vart kan man köpa den?
  Tacksam för svar!

  SvaraRadera