fredag 31 oktober 2014

Mina topp tre favoriter med "icke-nödvändiga" saker till bebis!

Det finns ju mycket man behöver då det ska komma en liten bebis till familjen. Mycket sånt man faktiskt behöver från början och sen finns det ju såntdär annat som man kan köpa ifall man har råd med något extra, men som inte är världens nödvändigaste.. Det finns några saker som vi köpte som platsar på denhär "bra, men inte nödvändigt" listan. Och jag kan ju säga att jag inte har ångrat dessa inköp en ända gång, tvärtom, vissa dagar blir jag helt lyrisk i kroppen av dessa hjälpmedel.

Här kommer min lista!

Ställning att klicka i babsyskyddet i! Så behändigt att bara lägga ner stolen och sen är det färdigt. Här om veckan när jag hade köpt en ny spjälsäng så fick jag ta bort ställning då jag sku ha den i bilen, så då använde jag babyskyddet utan ställningen några dagar, och oj så mycket mer omständigt det var! Visst går det bra utan också såklart men det är nog 10 gånger lättare med!Vi skaffade ett babynest eftersom jag  hadd läst så mycket positivt om dem på andra bloggar och runt om på nätet. Jag tyckt dock det var jättesvårt att hitta nå återförsäljar i Finland, men tillslut hittade jag en tjej i Esse (ni hittar henne på facebook: Brännkulla Esse) som sydde upp egna och sålde. Vi köpte vårt för 30 euro och är ytterst nöjda! Jag tror att man nog kan använda de ganska länge bara man inte har en bebis som växer i racerfart som vi hade. Vi fick packa bort vårt babyneste redan när hon var runt 3 månader. Men när vi använde det var det suuuperbra att ha!ÅH! Min kärlek till denna lampa alltså!! Har använt den varenda natt nu sen det blev mörkt. Den fungerar så att barbapapan är trådlös, och laddas när den står på gräsplätten. (Bara att lägga ner, behöver inte kopplas eller nått, utan den står löst.) När man lägger ner den o laddas så slocknar den och när man lyfter upp den så lyser den, men den går nog att lägga av och på också på undersidan. Den har ett lagom sken, mysigt och harmoniskt. Är verkligen superbra att ha vid nattning, när det ska matas på natten eller när jag på natten bara vill se så allt står rätt till med henne i sängen. Jag kan ha lampan bredvid henne utan att hon vaknar eller blir bländad. Vi köpte den när vi var gravida och har inte ångrat oss en ända gång. Denna lampa kommer hänga med jättelänge har jag på känn. ÄLSKAR DEN!!! Så tips till alla som har/ska få baby! Lampan kostar 56,90 euro och finns att köpa här. (Inget reklaminlägg utan detta rekomenderar jag verkligen from the bottom of my heart.)

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

8 kommentarer:

 1. Barbapappalampan är värd varendaste cent! Vi använde den flitigt upp till 1 års ålder, nu när sonen sover nätterna igenom används den ju mindre. Men bra sovkompis i framtiden om barnet blir mörkrädd, där innan han fyllde 1 sov han med den på nätterna igenom p.g.a. att han var mörkrädd då.

  SvaraRadera
 2. En sån vila jag å köp, men valde en budgetversion som ser ut som en liten sköldpadda och går på batterier. Helt klart ett av våra bästa köp!

  SvaraRadera
 3. Vi har en nyckelpiga nattlampa som vi oxå varit nöjd med nyckelpigan kan man ta lös o då förvandlas den till en ficklampa som e super nu när w sover i sitt eget rum sedan kan hon ennu ha nytta av den då hon ska på wc på natten :) har använt den sen dag 1 och den följer nog med tills hon int behöver den mer :)

  SvaraRadera
 4. Ja alltså puuh om man inte hade basen till bilstolen... tacka vet ja den.

  SvaraRadera
 5. Oj basen är nog guldvärd, tror det är bästa "onödiga" vi köpt.
  Nattlampa är nog superbra. Har en babymonitor, philips avent, som har inbyggd nattlampa. Skitbra med babymonitor och nattlampa i ett, iallafall för oss som har flyttat killen redan i eget rum eftersom han stördes av att va i samma rum som oss på natten :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har o den vakten. Superbra.

   Radera
  2. Vi har också den, men tycker nattlampan är så svag? Barbapappan är absolut bättre :)

   Radera
  3. Jo den e ganska svag, så kan tänka mig att barbapappan lyser upp bättre. :) Men vår kille är van att sova i helmörkt rum sen när han sov med oss, så för oss passar den riktigt bra :) och den e ju nog så fin åxå barba-lampan!

   Radera