torsdag 9 oktober 2014

Oproffsighet jag kommit i kontakt med genom bloggen!

Nu ska jag ta upp TRE dåliga bemötanden som jag fått i.o.m. blogg-grejer.

1. En tjej som jobbar på finest.se mejlade mig och undrade om jag ville bli en av deras nya toppbloggare. Jag svarade väldigt trevligt att det låter intressant och om hon kunde skicka mera info, och frågade även om det är möjligt att ha vit bakgrund på bloggen, och ingen ram runt bilderna man laddar upp (tål inte att ha automatisk ram runt bilderna i inläggen). Så skickar hon ett mejl tillbaka med lite info, bla. att jag skulle få lön (1 öre/sidvisning) och mycket marknadsföring inför 500 000 unika besökare m.m. och att jag kunde kolla in hennes blogg, att det är ungefär så min blogg skulle se ut..

Så, då bestämmer jag mig snabbt att nej, jag vill inte börja blogga på finest eftersom det sku vara jättesvårt att få bloggen personlig och fin där, skulle kännas konstigt att "blogga i sverige" då jag har mest finländska läsare + att det är så *ävla mycket reklam på deras bloggar. (Orkar själv inte läsa bloggar som har massa reklam på sig.)  Så jag tackar henne för visat intresse, avböjer vänligt och skriver att ifall jag ändrar mig så ska jag höra av mig. Vad får man tillbaka? Ett dåligt obefintligt bemötande! Man tycker ju de skulle ha kunnat svara nått trevligt som "tack för att du tog dig tid att överväga" eller nått sånt, men neeeej! Haha, tror inte jag ändrar mig..2. Ett tandblekningsföretag mejlade mig och frågade om jag var intresserad av ett samarbete med dom. Jag tyckte det lät bra eftersom jag tycker jag har fått lite missfärgade tänder efter graviditeten, så vi kom överrens om allt, vad jag skulle blogga om sen, rabattkoder till läsarna, min ersättning osv osv. Sen kommer det till att jag ska skicka min adress. Och sen svarade dom inte mera! Jag skickade ett mejl till dom då paketet aldrig började komma, men fick inget svar. Jag skickade igen ett mejl och frågade om paketet månne kommit bort i posten? Inget svar. Så otroligt oproffsigt! Dom skickar säkert inget svar eftersom att dom genom min adress märkte att jag bor i Finland och inte i Sverige (varifrån företaget var) och dom kanske då tycker det sku vara onödigt att jag gör reklam för deras produkt eftersom den inte går att beställas från Finland. MEN då kanske dom sku ha kunnat skicka det då att dom inte längre är intresserade av ett samarbete eftersom jag bor i Finland, och inte bara skita totalt i att svara. OPROFFSIGT! Har dock googlat på dem mer nu i efterhand och är glad nu att jag inte testade deras produkt.. Folk har fått ilningar, fläckar på tänderna m.m. Så i dethär fallet var det ju bra att dom inte svarade egentligen men ändå jävligt dåligt sätt..

3. Ett samarbete jag gjorde med ett företag, vi kom överens om en ersättning, men sen betalar dom bara ut ca. hälften!! DÅLIGT! Av det har jag lärt mig att ta betalt före jag lägger ut inlägget/annonsen..


Däremot tycker jag det är superroligt med samarbeten där allt löper fint och det hålls en god ton! Men oseriösa, otrevliga samarbetspartners behöver ju inte höra av sig och först låtsas vara trevliga och sen bara skita i allt!"Vi är jätte tacksamma för svar oavsett om det är ett ja, nej eller kanske!" 
EEEEHHH jaaa desamma?

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

9 kommentarer:

 1. Ush vilka jobbiga typer! Finest hade kontakt med mig också, jag tackade också nej pga att jag känner mej mera hemma på portalen jag har nu, och int behöver jag komma i kontakt till sverige när svenskfinland duger för mig :)

  Hoppas det i fortsättningen bara kommer trevliga typer som vill samarbeta :)

  SvaraRadera
 2. Tur du tacka nej! Finest bloggar e så fula o svåra :S har du nå samarbete pågång just nu?

  SvaraRadera
 3. Kanske jag har missat något i dina inlägg, men nog skriver du väl ut då du gör inlägg i samarbete med företag så man som läsare vet att du fått betalning för inlägget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, som jag också skriver i dehär inlägget så gillar jag int reklam på bloggar, så undviker det mest fast jag sku kunna ha mer.. Men så neee int har du missat nått, nog har jag alltid skrivit ut. Hade dock mer reklam på min gamla blogg och not so much på denna :)

   Radera
 4. haha, förstår int riktigt logiken som tandblekningsfirman hade.. De måste vel ha fattat att du bor i Finland FÖRE de tog kontakt o ville börja samarbeta..?! Löjligt att först vilja samarbeta o sen dra tillbaka erbjudandet pga du bor i Finland o di int levererar hit.. Kanske man sku måst ha lite koll på var folk bor förrän man tar kontakt o erbjuder samarbete ;)
  Nåja, bra att de int blev ti ngt o du får behålla dina tänder utan fläckar och ilningar :D

  SvaraRadera
 5. Jag håller verkligen med dig! Man får så himla konstiga mail och förslag ibland. Och ibland undrar man verkligen om de som kontaktar en över huvud taget har gått in på bloggen ens, när de inte ens fattat att man bor i Finland fastän det står klart och tydligt. :P Jag fick också det där erbjudandet från Finest, men känner att jag för tillfället trivs väldigt bra på Blogg.se så jag tackade också nej.

  SvaraRadera
 6. Nej vad otur du haft! Jag måste faktiskt säga jag inte alls upplevt egentligen något oseriöst med något som helst bloggsamarbete jag varit med om, inte vad jag kan tänka på iaf. Eller jo, någon enstaka som varit långsam med betalningen osv. men jag har endå alltid fått den utbetald. Tråkigt med oseriösa apor!

  SvaraRadera
 7. Fick precis samma mejl från Finest för någon dag sedan, men tackade vänligt nej till erbjudandet. Ännu försöker dom övertala mig ...... :)

  SvaraRadera
 8. Fy för dessa fulingar! Själv ber jag dessa att hålla sig borta. Så står det skrivet precis vid mina kontaktuppgifter, och det har hjälpt rätt bra. Någon ful fisk har dock hört av sig ;)

  SvaraRadera