måndag 13 oktober 2014

Svar på en hög med kommentarer!


Hej! Kul med dop. Detdär med gåvor är ju alltid en hård nöt att knäcka. Lo fick många fina gåvor på dopet, vill du se några av dem kan du läsa mitt inlägg "Lo's dopgåvor" som du hittar om du klickar här. Det finns ju många bra gåvor man kan ge, men för att nämna några kan jag ju säga t.ex  "Boken om mig", en ram med ingraverat namn, ett fotoalbum eller kanske du kan göra en tavla där det står barnets namn, födelsedatum och sånt, här eller här kan du se ett exempel på vad jag menar! Det tror jag sku uppskattas! Man behöver ju inte ens beställa en sån utan det går ju utmärkt att fixa en egen bara man har lite fantasi! :)

Nuförtiden rockar Lo bäst i storlekarna 70-74! Hon kan nog ännu ha vissa 68:or.. Hon är så stor! Tror hennes kusin som är 1 år har samma storlek hehe.

Nå hördu Maria, nu ska jag försök berätt åt dig! Jag tyckt också förr det var ett mysterie hur jag ska få in youtube videor till bloggen, men det är faktiskt inte svårt alls. Ok here we go. 
1. Gå till den YT videon du vill bädda in i inlägget. 
2. Klicka på "dela" under videon 
3. Klicka på "bädda in" 
4. Kopiera texten i rutan som kommer upp 
5. Gå till ditt inlägg som du håller på att skriva 
6. Klicka på HTML uppe i vänstra hörnet 
7. Klistra in den kopierade texten i inlägget (lättast om du lägger den längst ner där det inte finns nå koder) OBS. Lägg några enter slag efter kopierade texten och lägg nån bokstav där, så är det lättare att skriva nått under videon sen. 
8. Klicka igen på "Skriv" uppe i vänstra hörnet 
9. Nu borde din video synas i inlägget 
10. Vill du ha videon på mitten av inlägget så markerar du hela inlägget och klickar sedan på knappen där upp var man kan välja hur texten ska vara!

Hoppas du fatta nå av dedär nu! Ser framemot att se din videoblogg ;)

Ok, denhär vet jag ju inte svaret på själv eftersom vi kör vi med vanlig roskis och lock! Det fungerar jättebra tycker jag, luktar aldrig i rummet. Men, som tur var har jag ju aktiva läsare så Malin lämnade svar på detta: "Det är en roskis som man köper speciella (och dyra) påsar till, de sitter fast på en rulle. Sen när man slänger en blöja och stänger roskisen ska man smurra på en grejj så att påsen inuti också snurrar, på det sättet blir blöjan inpaketerad i plasten, varje blöja var för sig, ovh när man tämmer den sätter man blöj-"pärlhalsbandet" i en vanlig roskpåse. :)" 
Då visste vi det! Tack för svaret Malin!

Tyvärr använder ju inte jag Tuuti, så ni som använder; Var köper ni den? Finns den månne inte i vanliga mataffärer! Berätta åt mamman som frågat!

OK! Nu måst jag bara lägg denhär kommentaren hit också; TACK PAMMEN! Och - HEJ PAMMENS MAMMA OCH MOMMO! Jätteroligt att ni läser min blogg :) Känns roligt att ha så erfarna ladies med mig här på bloggen! Kul att ni gillar den! *Gene*

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

11 kommentarer:

 1. TACK! (känner mej som en dum brunett som int tänkt på att tryck på HTML-knappen) måst testa nu o sen ska ja göra succé med videoblogg ;) heheh

  SvaraRadera
  Svar
  1. men de funka faktiskt int :( såg nog videon i inlägget men sen när ja förhandsgranska/publicera så fanns de int där..? hitta dock ett annat sätt att ta från YouTube!

   Radera
  2. Ja gör no sådä som carro skriva då ja ska bädd in videor, funkar men e ju lite invecklat... men hur e de andra sätte som du hitta maria?

   Radera
  3. Vaaa va värdelöst att de int funkka! Funkkar alltid för mig då jag gör så! Men bra om du hitta ett annat sätt :)

   Radera
  4. jaa int fattar ja vaför de int funka! som sagt så såg ja videoklippet när ja skrev inlägge men sen när ja publicera va de spårlöst fösvunnet :/

   blogspot har en knapp när man skriver inlägg som heter "infoga en video" och när man tryckt där fanns de "från Youtube", då funka e för mej! rutan blev lite mindre än när man bäddar in, men huvusaken de funkar :)

   Radera
 2. he he, min mamma läser å din blogg "såg du dedä i carros blogg ida?" e en vanli fras när vi träffas :D (endast positivt då :D)

  SvaraRadera
 3. Tänk hur olika barnen växer :) Vår flicka född i juni 2013 använder nu storlek 74 i kläder :) Fast hon har ju alltid varit "liten" så vi har kunnat använda en storlek i nästan halvt år, men det tackar jag för.. Då behöver man ju inte lika ofta köpa nya kläder ;)

  SvaraRadera