onsdag 5 november 2014

Alltid i mitt kylskåp och skafferi!

Som ni vet så älskar jag att baka! Det är ju bara så rogivande och framförallt roligt! Så kul att det kan bli så gott av bara lite mjöl och socker typ! Som igår, jag känd bara för att baka lite, men det kändes som att både kylskåpet och skafferiet stod tomma, men ändå fick jag ihop rört en kaka, som blev himla god också dessutom! Älskar att testa mig fram när jag bakar, utan att gå efter nått recept, vips så hadd jag hittat på en ny kaka liksom! Funderar ännu på vad den ska heta.. 

Nåväl, för att jag bara ska kunna göra en kaka när jag känner för det, så ser jag till att alltid (nå, för det allra mesta) alltid ha hem vissa ingredienser. Varje gång vi handlar köper vi detta om det är slut hemma! Dessa ingredienser tycker jag är viktigast att ha hemma: 

Så igår när jag ville baka visste jag ju att det var dessa ingredienser jag hade att röra mig med, så då blev slutresultatet kakan jag visade upp idag! Till den använd jag Grädde, philadelphiaost, socker, citron och bär (+gelatinpulver) Receptet kommer upp ikväll eller imoron!

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

6 kommentarer:

 1. Jag brukar förvara färskjästen i frysen. Funkar utmärkt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. okej..nu när jag googlar ser ja att man int ska frys färskjäst! Piiiiiin. Men åtminstone ha nu jag alltid gjort he å tyckt he ha vari bra :)

   Radera
  2. Haha! Nå om de funkar så! :D

   Radera
 2. Använd äkta smör istället för margarin. Så mycket godare smak och så är margarin bara något kemiskt påhitt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du helt rätt i! Ibland har vi riktit smör, men oftast margarin, köper det automatiskt :| Men ska försöka minnas nästa gång! (Y)

   Radera
 3. varför använder du margarin?! baka med smör istället. margarin är oftast gjort av billiga vegetabiliska oljor som renas och processas med hjälp av en massa kemiska substanser. inte nyttigt på något sätt. smör däremot är en naturprodukt och dessutom smakar smör såå mycket godare!

  SvaraRadera