tisdag 18 november 2014

Dessa bloggar gillar jag!

Jag läser inte så många bloggar regelbundet om jag ska vara ärlig.. Oftast har jag bara tid över för min egen.. Men på kvällen före jag ska somna så har jag min lilla lista som jag scrollar igenom.
Här har jag listat några finlandssvenska bloggar jag gärna läser när jag har tid över! Utan inbördes ordning. (Jag läser ju nog många fler om jag har tid men som sagt, dessa är de som jag har i min "hoppas jag hinner läsa dessa före jag somnar" lista.)

Lina. Linas blogg föll jag över bara för någon dag sen. Hon är feminist ut i fingerspetsarna och skriver helt enkelt en bra blogg. Jag kallar mig också feminist men jag skriver inte så mycket om det. Tycker att det känns som att man inte får kalla sig feminist om man inte aktivt säger att man är en? Då jag säger: Jag är nog feminist. Får jag ofta svar som: Jaha på vilket sätt då? Varför det? LOL. Alla är väl egentligen feminister (hoppas jag) men vissa skriver mer om det än andra. Well, Lina tar upp intressanta ämnen och jag har som sagt inte läst hennes blogg så värst länge, men ser framemot framtida inlägg. (Ett inlägg jag speciellt gillar: Till min dotter.)

Malin. Malins blogg är en intressant mammablogg som tar upp inte bara vardagen utan även funderingar, åsikter och annat som är roligt att läsa om. En vardagsblogg med en twist! Vissa mammabloggar är ju bara "hej idag sov hon 3 timmar på dagen, sen 8 timmar på natten hejdå" såna orkar ju ingen läsa. Malin får sin blogg intressant med varierande inlägg som man gärna också kommenterar!
Elin. En mamma i sina bästa år. Elin är ju bara för underbar. Mammabloggar med humor = Bäst. En stor favorit för mig! Elins blogg är så personlig och rolig. Hon får allt att låta så kul, fast selma typ bara legat på golvet så hittar Elin nått kul i det. Älskar hennes personliga skrivsätt!

FSB. Hehe. Ja men eftersom vi är tre som skriver så vet man ju aldrig när det har dykt upp något nytt roligt att läsa! (Ok det vet jag nog eftersom vi diskuterar inläggen på förhand hehe) Kan ju nog dock erkänna att de inlägg jag själv skrivit läser jag också "Woho FSB har skrivit nått nytt! Åh vilket bra inlägg! skrivet av Carola" Lol. Bästa bloggen! PS. Ni kommer väl ihåg att delta i DAGENS RUBRIK?! Superkul rubrik denna gång!

Janina. Gick från att bara vara en av mina bloggare i mängden till att bli en god vän! Janina och jag är numera bra kompisar, och förr läste jag hennes blogg för att jag tyckte den var intressant eftersom hon är lika gammal som min (skiljer 3 dagar) och vi levde så olika liv. Nuförtiden är våra liv ganska lika, och extra kul är det då det bara skiljer 1 månad mellan Milou och Lo! Nu läser jag hennes blogg för att jag verkligen bryr mig om henne och faktiskt vill veta vad de sysslar med där i grannstaden!


Madeleine. Hennes blogg läser jag för att jag får massor med inspiration därifrån. Har varit till hennes då hon köpte min gamla kamera, och jag blev mäkta imponerad av hennes fina hem! In och läs och bli inspirerad! (kan va att hennes länk inte fungerar just nu, spara den isf och klicka er in senare, hon håller på att lägga domän på bloggen!)
Molle. En blogg jag fastnat för för någon vecka sedan. En renodlad pappablogg! Och det är därför jag läser den. Det är så kul att läsa om föräldralivet från pappans synvinkel. Molle verkar som en riktit härlig kille och en underbar pappa till deras son lille Milner.
_____

Vilken blogg är din favoritblogg? Har du nån undangömd som jag verkligen borde ta mig tid att läsa? Kommentera isf så ska jag göra det mellan lekpauserna och flyttandet! 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

10 kommentarer:

 1. Bra med såna här tips :)

  SvaraRadera
 2. Åh tack va glad jag blir! Måst no bara informer dig om att din blogg också e superbra,ja tror int att du själv förstår hur bra den e :D Svårt att förklar men man märker verkligen att du lägger ner din själ på dina inlägg :) back in 2009 fanns e ganska många bloggar som din (dvs varierande och rolig me bra bilder å fina photoshop-illustrationer) vill ja minnas men nu finns e nästan inga såna kvar tycker jag så keeeep up the good work!! Fö de e allti kul att gå in på din blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen tack! :) Supersnälla ord Elin! <3

   Radera
 3. Roligt med tips! Visste ju inte att det fanns så här många finlandssvenska bloggar före ni startade fb-sidan! Hur kul som helst! :D Till näst kan du ju kolla in min blogg....är också jeppisbo sedan maj i år och har nyss startat mitt eget guldsmedsföretag! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är jättekul! Jag kollade in din blogg just... Många bra inlägg må jag säga!! Gillade speciellt detta http://kreativarebecka.blogspot.fi/2013/11/arligt-talat.html VÄLDIGT bra skrivet! <3 Lycka till med företaget!

   Radera
 4. Alla dessa gillar jag också. Bra bloggsmak! :D

  SvaraRadera
 5. Roligt med dessa listor, du är med på min idag!

  SvaraRadera
 6. Hej, Intressant blogg du har :) Roligt att läsa varje dag. En fråga eller ämne du skulle kunna prata om är barnförsäkring? Har ni skaffat barnförsäkring till Lo? varför? varför inte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Tack, roligt att höra :) Javisst kan jag skriva ett inlägg om det!

   Radera