torsdag 6 november 2014

En mamma ska ju vakna av sin bebis och inte tvärtom

HEJ BLOGGEN!!

Eller... Njaa, känns ju liiite underligt att säga hej bloggen som om bloggen sku vara en person. När jag skrev dagbok skrev jag dock alltid "Hej dagboken!" Eller när jag var 7 år skrev jag "Hej dagbocken!" Det ändrade innebörd ganska rejält där med det malplacerade C:et..

I två nätter nu har jag talat super mycket i sömnen. Helt sjukt! Jag har vaknat av att jag har talat, och det är så humor, för då när jag vaknar är det som att jag ännu inte riktit är säker på om jag sover eller inte, så jag avslutar det jag håller på att säga...
I förra natten t.ex. så höll jag på att sök nå i sängen och Robert ba: Carro, sova nu.
Jag ba: ROBERT!! Jag har två blogginlägg här i sängen, du får int ligg på dom!!
Robert: Blogginlägg? Nä Carro du har int de. Sova nu.
Jag: MEN SLUT NU! Du tror säkert att jag talar i sömnen MEN JAG GÖR INT DE! Hjälp mig och sök inläggen innan vi ligger på dom!!!

... Jeeeee normi päivä för Robert. Annars nu då vi ändå är inne på nätterna så kan jag ju avslöja att jag har börjat ta av dynvardet från min kudde. Jepps, totalt onödigt. Två gånger har jag nu under en kort period vaknat av att jag bara sover på kudden utan nå dynvard (ps. WTF hur stavas dynvard?! Jag trodd det hett "Dynvad" men de ser ju fel ut, nåväl orkar inte googla, sori alla modersmåls intresserade.) Imorse hadd jag igen dragit bort det, och vi har tilloch med dragkedja på de vi använder nu! Haha, sitter där ba; Hmm var är dragkedjan, nu ska jag nog allt öppna upp dragkedjan och sen plocka ut kudden OCH stiga upp och föra ut dynvaRdet ur rummet.... :)

Jag borde lägga upp en kamera som filmar mig på natten. Haha, inatt tala jag så mycket att Lo vaknade, så då fotade Robert mig för att situationen var så konstig; En mamma ska ju vakna av sin baby, och inte tvärtom!

Okej men alltså nu kom jag av mig HELT. Det jag egentligen sku säga var att jag fyller ju år imoron, men R är ijobb, så ikväll har vi firat mig och jag har fått presenter! Dock bakade jag tårta+muffins själv.. Och tårtan ska Robert ha med till sitt jobb hehe. Nåja! Nu ska jag ladda upp en liten film här på bloggen som blev filmad idag, inget speciellt, men tänkte att det är så längesen ni sett Lo så ni ska få en glimt ur vår vardag! Stay tuned!

PS. förlåt för att ni måsta se hur jag ser ut då jag sover,
jag är uppenbarligen inte en av de som är "vackra då de sover."

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

11 kommentarer:

 1. Haha, alltså både jag å sambon e experter på sånt här nattsuddas! När jag var liten gick jag i sömnen, en gång la jag mig under gungstolen och en annan gång satt jag mig på wc utan att öppna locket.. :D sambon somnar i princip var som helst i vilken ställning som helst och pratar långa meningar i sömnen. Det senaste han sa var "en banan i en julgran" en natt för inte så länge sen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha va kul om ni båda e vilda i sömnen :D Ojoj man bord nog spela in nån natt :P Men sku nog va lite skrämmande också att se hur man håller på utan nå som helst verklighetsuppfattning!

   Radera
 2. Hahhahah :D sällan du får me att skratt :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://mrwgifs.com/kronks-mission-accomplished-reaction-gif/ ;)

   Radera
 3. Hahah, så där brukar de ibland va hos oss också :D.. Hade en gång gnuggat mej i ögonen våldsamt och sagt argt åt sambon "Hur kan du se att äta någo i dehär mörkne".. Och för någo vecka sen hade jag mittiallt ropa "Neeeeej nu pissa Matheo igen"! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha :DD Låter som att Matheo pissar ofta :D :D

   Radera
 4. HAHAHAHA! Ojnäää :'D Du tror no du ska hitt nå spännande innanför dynvaRdet då du måst va å snook där sådär ofta ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar så ;) :D Hoppas ja nångång hittar nå jättekiva där

   Radera
 5. Hahah, ja int ere lätt altti! Tror nästan man får nå sorts minbebisär4-5månaders-syndrom, för ungefär när Kevin va i samma ålder som Lo e nu, så fick ja nå fnatt o börja flytt han i vår säng fast han sovd så skönt i sin egen säng. O vi har andningsalarm, så de lyckades ja tryck av o. En gång satt jag på sänkanten o hadd lagt han på min plats i sängen, o en annan gång väckte gubbin min mej argt o sa att ja int kan sätt han i sängen (för han vakna av att han nästan rulla på honom).
  Så kanske de hör till att man ska ha nån pöllo period när man har bebis ;)

  SvaraRadera
 6. Är rätt säker på att det stavas dynvar. Men i egenskap av österbottning säger jag nog också dynvad! :)

  SvaraRadera