måndag 3 november 2014

Man är egotrippad om man bloggar

Så, jag kollade just in artikeln på X3m och såg att det var lite kommentarer där! 
ÄNTLIGEN fick jag svaret på varför man bloggar! TACK du anonyma <3


"Män bloggar inte. De driver världen framåt och hamnar i historieböcker. En mycket bättre egotripp om jag får säga, för det är ju vad det handlar om!"

Haha nånej, såklart jag vet att det inte är så. För vissa kanske? Ja varför inte. Själv bloggar jag främst för att jag får utlopp för min kreativitet, och jag tycker bara det är så otroligt häftigt hur jag genom min blogg kan nå ut, och få nya bekantskaper! En till sak jag kan lägga till på min lista varför jag bloggar är att det är så bra gemenskap i bloggvärlden, speciellt nu efter att Ida-Marie och Maria startade grupper Finlandssvenska bloggare på FB (har du inte gått med, så gör det!) Sen bloggar jag för att det helt enkelt är roligt att skriva.. Jaa mitt bloggande har nog blivit en renodlad hobby för mig.
_____

Jag var ju på kaffe här om dagen med dessa två tjejer, och då diskuterade vi även dethär med att killar gnäller över att "lägg en manlig blogg som veckans blogg nångång" "Aldrig e de nå killars bloggar som lyfts fram" Det tycker jag är väldigt löjligt faktiskt! Vill man att ens blogg ska synas, ja då fan kommer den synas. 

De ända manliga bloggarna jag vet av i svenskfinland just nu är dessa: 
ANDREAS Bloggar om humor, åsikter, känsliga ämnen med mera...
MÅRTEN  En fin pappablogg!

Jeeeeee lång lista! Nå, varför vet jag av dessa bloggare då? 
JO! För att de SES OCH HÖRS! Vill man synas så ska man ju ta plats, 
man blir inte stor av att sitta där hemma och blogga såhär


och sen bara 

Mmmm nej. Int får man läsare på det sättet. 

____

MEN HEJ! Varför bloggar ni? 
Är det för att ni är så ego och int kan få nog av er själva och bara känner att
om inte du själv kan få nog så kan ju säkert ingen heller heller få nog
-> Du blir tvungen att blogga?

Tell me så reider vi ut dehäääää!

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

14 kommentarer:

 1. Åh satt själv och funderade på att nämna det här! Blev jätte irriterad på det där svaret, vadå ego grej? Och varför ska det knarras om kvinnor i bloggvärlden, låt oss vara bra på något!!!

  SvaraRadera
 2. Jag bloggar för att få skriva ner mina tankar om livet och vardagen. De hjälper att få skriva ner sina tankar! :) Sen e de ju otroligt roligt att blogga! :)

  SvaraRadera
 3. Jag är en man som bloggar, och jag bloggar för att jag har en massa åsikter om populärkultur, vad som är bra och dåligt osv (en av dedär nördarna som hackar sönder folks favoritfilmer).

  För att dra in en åsikt från en man som bloggar (och är med i Finlandssvenska Bloggare och lägger upp inlägg med jämna mellanrum) så är det inte så att männen skulle ha det så speciellt svårt. Gruppen har nästan tusen medlemmar, om alla lägger upp inlägg med jämna mellanrum så är det naturligt att man faller mellan raderna. Dessutom kan jag inte publicera inlägg så ofta, för jag vill skriva inlägg som är ganska informativa och detaljrika, så det tar tid att skriva.

  Detdär med veckans blogg, ja.... Jag väntar helt enkelt på att det en dag ska komma "allmänna bloggare" som kategori att nominera i, så tänker jag kasta ut min egna blogg där. :)
  ett inlägg som nån KAN skriva, som kan hjälpa oss bloggare som vill ha mera synlighet, är ett inlägg om hur man ses och hörs? För egen del känner jag bara till två steg:
  1) Skriva inlägg
  2) Lägg upp på facebook (finlandssvenska bloggare helst)
  Finns det flera steg som jag och många andra har missat?

  SvaraRadera
 4. Aijoo, och två saker till:
  1) Jo, jag är egotrippad som sjutton. ;)
  2) Det osar troll om kommentarfältet på x3m.... Just saying.

  SvaraRadera
 5. Joo, självklart bloggar jag för en daglig egoboost, hmm... not! Det personen i fråga inte verkar förstå nu då är ju att vi genom fb är en så stor och stark grupp så lite gnäll om sånt där påverkar kanske inte så mycket. Eller ja, vi får ju något att blogga om! :D Att blogga är ju bland det roligaste som finns, å du har så rätt man måste synas och höras om man vill få fram sin blogg. Mera bloggar åt Svenskfinland!

  SvaraRadera
 6. Det där beror ju lite på vad man bloggar om, varför man bloggar. En träningsblogg kan t.ex. handla om att få motivation, sen kan det ju handla om att få ut ett budskap eller också är man en person som tycker om att dela med sig av sitt intresse för inredning/matlagning/diy or whatever :) För mig handlar det nog om, precis som du skrev, att få utlopp för min kreativa sida. Minns också mycket bättre sådant som skrivits ner. Allt började för mig som en ”offentlig dagbok”, nu är det så många som stannar mig i t.ex. affären och berättar om att dom läser min blogg och sen blir det en diskussion om någonting. Så nu kan jag nog helt klart säga att jag skriver för andra också, inte bara för mig själv. Att sen mindre män skriver tror jag i slutändan beror på att män använder en mindre del av hjärnan än vad vi kvinnor gör ;) Så de har inte samma behov av kreativitet och kreativt utlopp, dom har andra metoder, haha!

  SvaraRadera
 7. Jaa-a.. alltså denna eviga "Var är alla manliga bloggare?"-diskussion. JAG FÅR FNATTTTT. -.-

  SvaraRadera
 8. Jag fick höra ganska mycket skit då jag började blogga, att det är inte "manligt" att blogga, utan bloggar är till för kvinnor som berättar om mat. Men det är inte hela sanningen, och jag tror att jag har lyckats relativt bra att tala om allt annat än om kläder och mat varje dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jaa. Men nog kan man blogga om kläder och mat också fast en är en manlig bloggare! ;)

   Radera
  2. Haha, inte riktigt mitt intresse område! ;) Tack annars för att du omnämnde mig!

   Radera
 9. Jag har länge tyckt om att läsa andras bloggar och jag har också tyckt att det verkar roligt att blogga. Så jag ville kolla hur det skulle vara att blogga och jag tycker det är roligt. Men jag tycker också det är ganska svårt. Ibland vet jag inte vad jag skall skriva om. Är det intressant det jag skriver om? Är det ens någon vits att skriva en blogg? Lite såna frågor och några till tänker jag mycket på.
  Men jag fortsätter att blogga för att jag tycker om att skriva fast det kanske inte alltid blir grammatiskt rätt. Det är roligt att gå tillbaka i bloggarkivet och minnas!
  Jag vet inte om min blogg är på en sådan nivå så jag kan gå med i finlandssvenska bloggare gruppen eller har den några krav på en som bloggare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ellen! Visst är det roligt att blogga, inte så roligt då inspirationen inte är på topp, men då får man surfa runt och söka inspiration helt enkelt, alltid hittar man nått! Ang gruppen på fb så är ALLA välkomna, vare sig man har 2 läsare eller 1000 :) Så kom med du också! Kram!

   Radera
 10. Jag älskar att fotografera och gör det ganska flitigt. Är allmänt kreativ, har många ideér och funderingar samtidigt som jag brinner för trädgårdsvärlden! Ett bra sätt för mig att få ut min kreativitet och passion för trädgård, hantverk, inredning, pyssel mm och använda bilderna jag tar (som bara överbelastar min dator) var att öppna en blogg! Trodde inte att så många skulle börja läsa den. Läsarna har sedan sporrat mig till att fortsätta och att utvekla min blogg. Har även bidragit till att jag haft öppen trädgård hemma, vilket jag antagligen kommer ha flera gånger!

  /Kitty

  SvaraRadera