måndag 6 oktober 2014

Nutrilon?


Lo har ju en tid redan haft lite problem med att hon spyr väldigt mycket. Först tänkt jag om det kan bero på att hon får för mycket mat, så jag minskade på lite - utan resultat. Spyandet fortsatt. Så när jag nämnde om det på bloggen var det en av er som kommenterade att ert barn hade samma, men att det blev mycket bättre när ni började med nutrilon. Sååå, idag började vi med det. Hon har druckit det en gång nu (spydd dock nog efter det..) men kanske man inte kan säga så mycket efter en måltid, hehe. Nån annan som har erfarenhhet av spyiga barn, vad gjorde ni åt det? Nån annan som ger nutrilon åt sitt barn?

Alltså det är helt sjukt hur trött Lo är idag. Hon vaknade halv 10 imorse och somnade igen halv 11, och sov då till 15:30! Sen somnade hon igen ca 17 och sover ännu.. Så sen hon vaknade imorse har hon bara varit vaken 2½ timme. (!) Kanske hon har en intensiv växt-period.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

18 kommentarer:

  1. Hugo spydd mycki men int gjor vi nånting åt de int. Vi trodd de som hörd till att de spydd mycki... Speciellt om man nu la dem på golvet direkt efter mat och de svängd sig på mage... Mycket sådant man int tyckt va så konstigt, att klart de spyr om de skumpar åpå efter maten :p
    Däremot fundera vi mer me Angelica då hon aldrig spydd typ xD

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Med fast mat i magen hålls e bättre där :)

    SvaraRadera
  4. Äldsta spydde mycket av ersättning, visade sig vara mjölkproteinallergi. Tydligen ganska vanligt bland småbarn men som oftast växer bort. Slutade då hon fick komjölksfri ersättning :)

    SvaraRadera
  5. Vår gosse har spytt mkt och spyer ännu.. men de har nog blivit bättre. Provade också med nutrilon men inte blev de bättre... de sa på rdg att ge lite mindre mat och oftare... o de har nog blivit bättre...

    SvaraRadera
  6. Vår pojke spydde också jättemycket. Vi gjorde inget speciellt åt det, men hade alltid en trasa i närheten :) När han började med fastmat blev det något bättre och ungefär vid 8 månder spydde han inte längre dagligen.

    SvaraRadera
  7. Både Elliot och Matheo har spytt väldigt mycket, men inte har vi gjort något åt det. Båda två har av olika orsaker provat nästan alla ersättningssorter som finns, men de har spytt lika mycket för det. Kanske Lo bara är en sån som spyr mycket hon med :)

    SvaraRadera
  8. Vår son har också varit en storspyare, jag ammade då. Det visade ju sig sen vid 6 månader att han hade mjölkproteinallergi, men jag tror nog inte det har något samband med spyandet. Om det är riktigt sjukt stora mängder som spys upp så kan det ju vara refluxen, ta kontakt med rådgivningen och fundera om du är orolig! Onödigt att gå runt och fundera så mycket, ring expert isåfall :) Annars så lär ju vissa babysar spy mera än andra.

    SvaraRadera
  9. Tack för alla funderingar hörni! Jag ska till rådgivningen på torsdag så ska ta upp det då.. Hoppas de int är mjölkproteinallergi :S Men, borde jag kanske pröva börja ge riktig mat så småningom, om ersättningen sku hållas bättre i magen då?

    SvaraRadera
  10. Koll va rådg. Säger å sen provar du dig fram. Lo växer ju med racerfart så kanske hon sku tyck de sku va gott me lite potatis.. spännande tider :)

    SvaraRadera
  11. Jag tror inte det är nån allergi, i såna fall brukar det oftast visa sig i avföringen också eller som röda utslag. Joline har varit allergisk mot mjölkprotein sen hon var nyfödd men det märktes till en början bara när hon druckit ersättning, då efter nån timme spydde hon ut precis allt hon druckit! Det bara sprutade, och det räckte inte med en gång heller. Sen var hon väldigt orolig också och man märkte på henne att hon mådde illa. När hon var 3 månader började hon få röda utslag runt munnen konstant och då i samband med att vi fick veta att hon hade atopisk hy fick vi även remiss till sjukhuset för provokation och då visade det sig att hon var väldigt mjölkallergisk och även mot ägg.

    Det kan nog bra vara så att Lo helt enkelt är en sån som spyr mycket :) Det var Nicolina också, hon kaskadspydde flera gånger och spydde alltid flera gånger mellan amningarna. Hon har dessutom länge haft problem med att hon får uppstötningar när hon skrattar mycket och det hade hon länge! Nästan alltid när hon skrattade ordentligt så kom maten upp och hon fick hicka efteråt. Det slutade först när hon var ungefär 4 år tror jag. På rådgivningen sa de att hon förmodligen hade slapp magmun, och det är ju något som oftast "växer bort".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min dotter har mjölkproteins allergi... Och det märktes enbart för att hon spydd jätte myki... Inga utslag eller annat! Konstaterades vid 6mån. Ville bara skriva att de kan faktist vara så också...

      Radera
  12. Har också en som kastar upp efter nästan varje måltid, helammar , tror de spyr mest för de ätit för mycket och så. Men d värt att ta upp vid rådgivningen :)

    SvaraRadera
  13. Våra barn har båda spytt mycket, har inte heller visat att de sku va nå allergi eller nåt. Man får iaf öva sig på att klä på dom typ 10ggr om dagen :D (överdriver liiite) haha

    SvaraRadera
  14. Hej och tack för en fin blogg! Läste en gång ett inlägg på en blogg där en mamma hade samma problem. Hon fick tydligen rådet att göra mjölken tjockare vilket verkade hjälpa. Ja du kan ju läsa mera själv:) Här är länken: http://zuges.blogspot.fi/2013/05/fredag-lordag-sondag.html

    SvaraRadera
  15. Vi använder Nutrilon Pepti som vi har på recept. Gjorde utredning på mjölkallergi i somras och fick det konstaterat. Tidigare spydde han efter varje måltid men inte nu mer. Tur är prognosen jätte bra för de som får mjölkallergi från spädbarnsåldern.
    Funkar inte den där så testa en som inte är mjölkbaserad.

    SvaraRadera
  16. Min spydde till hon va ett :/ gjorde inget speciellt åt det något om att magmunnen eller va det nu är va omogen

    SvaraRadera
  17. Vår 3-månaders pojke har fått NAN Ha (den brunaktiga förpackningen) i närmare två månader då han spydde och fick ont i magen av NAN Pro och NAN Comfortis. Testade att ge NAN Pro en dag förra veckan men det blev kvällsskrik och ont, så ännu tål hans tarmar inget annat. Har bara hört gott om NAN Ha av andra mammor så testa den - en annan jag hört gott om är Arlas ekologiska ersättning men har inte testat den själv. Dessutom ger jag Gefilus D-droppar med mjölksyrebakterier, men det har jag ingen aning om om det på nåt sätt kan påverka spyandet, vår killes mage behöver åtminstone mjölksyrebakterier för att inte få knip... H: Jenny

    SvaraRadera