tisdag 16 december 2014

Rocky Road cupcakes

Tag a friend who would love these cupcakes!! *Cindy Ekman* Hehe. 
Hörni! I juletiden älskar jag att baka. (Ok när älskar jag inte att baka?) Förra året bakade jag inte något juligt alls pga. mitt illamående, men annat är det iår! Senast så bakade jag ju bullar och pizzaknyten. Well, det var ju inte så värst juligt kanske så nu ska jag ge er receptet på något desto juligare och godare, nämligen Rocky Road cupcakes!


Du behöver: 
175g smör
200g mörk choklad
1 ägg
2dl socker
1,5dl vetemjöl
1dl kakao
1tsk bakpulver
1krm salt
1dl minimarshmellows
Ca 1dl pekannötter

Topping: 
200g mörk choklad
2,5dl vispgrädde
2tsk honung
25g rumstempererat smör

Några extra minimarhmellows och smält choklad till dekor

Gör såhär: 
1. Smält smöret i en kastrull på spisen
2. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält dem på låg temp.
3. Blanda till en jämn smet, dra bort kastrullen från plattar och låt svalna
4. Vispa äggen lätt tillsammans med sockret och rör sedan ner chokladsmeten
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa
6. Fördela smeten i muffinsformar. Strö över pekannötter och marshmellows och grädda i 175 grader, 15-20 minuter 
7. De får gärna vara lite kladdiga i mitten, pröva med en tändsticka
8. Låt dem svalna

Börja med toppingen: 
9. Hacka chokladen ganska fint
10. Koka upp grädden med honungen, dra kastrullen från
plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden
11. Rör tills all choklad har smält
12. Tillsätt smöret och rör ihop till en jämn smet
13. Låt helst glasyren stelna i rumstemperatur tills nästa dag
(ställ in den i kylen om du har brått, men se upp så int den blir för kall och hård)
14. Spritsa på glasyr på varje cupcake och dekorera med marshmellows och pekannötter
om du vill ha såna på, ringla på smält choklad (du kan smälta chokladen i vattenbad)

Mumsfilibabba! Dessa är ju superbra att servera på uppersittarkvällen! 
Hoppas det ska smaka. 

2 kommentarer: