fredag 30 januari 2015

Patetiskt!!

MEN LOL! Såg denhär bilden på en blogg just: 


Eh? Varför sku man vila koma hem till en pappa som inte ens håller i barnet, utan håller istället hårt i en spelkonsol? Löjlig text! Jag är en sån som aldrig gillat dataspel eller tv-spel. ELLER JO! När jag var liten spelade jag Mullemeck bygger en bil och Pettson och Findus i grönsakslandet. Det var dom enda spelen våra föräldrar köpte åt oss. Hur mycket vi sen gnällde om ett till spel, eller hyjedamig - TV-SPEL sa mamma alltid nej. "Vi tar inte in nå tv-spel i dethär huset." Kanske hon redan då visste att det är beroendeframkallande, tar tid och energi osv. Jävligt bra drag av min mamma hursomhelst. 

När jag var "ung" (lol som om jag inte ännu är ung, 23 bast här hej!) men vi snackar 13-15 års åldern. Då hade jag ju pojkvänner och hela faderullan,. Jag minns att vi ibland kunde sitta hos nån killkompis, och SE PÅ då de spelade nå tv-spel. Jag tänkt bara ne fyfaaaan va äckligt. Där satt de och drack battery, åt chips och glodde in i en tv, och kunde liksom inte sluta! "Ska vi göra nå annat? Fara till stan?" "Neee vi ska spela färdigt." - Aija. Dom slutade jag umgås med ganska snabbt kan jag säga. 

Det har jag alltid vetat, att något tv-spel kommer inte in i dethär huset. Och som tur är så håller Robert med mig till 100%. Han avskyr också tv och dataspel. Inte är det nu som att jag dömer de som gillar att spela, säkert tycker de det är lika kul som jag tyckt att det var att spela Pettson och Finuds i trädgården, men det finns så mycket annat ett barn/en tonåring kan göra än att spela data eller tv-spel.  Om Lo nångång i framtiden sparar ihop till en egen spelkonsol, okej bra! MEN den får snällt vänta i garaget tills hon flyttar hemifrån ;) No offence nu till nån, de är bara så att jag har nån konstig avsky till tv och dataspel.

Och sen igen, jääävligt patetisk bild+text.

16 kommentarer:

  1. Så e jag också. När vi va små hade vi en dator me ett spel på där man kunde köra en bil rakt fram typ.. vi hade aldrig nån annan spelkonsol.. vi har nog ps3 hemma men blir allt stressad av att se när mannen spelar på den. Tack o lov är det väääääldigt sällan nu för tiden... finns liksom så mycke annat man kan göra.. alla är vi ju olika men ja e nog mera som du så ja anser de finns annat att göra.. hällre ut i gå fast i regn då... :)

    SvaraRadera
  2. jag har å nå underlit "hat" mot tvspel.. kanske för att en pojkvän i tiderna hela tiden sku spela, så vi satt instängd i rumme varje da, äckli luft, blev typ deprimera.. usch

    SvaraRadera
  3. Ja har å samma åsikt, ser int nå liksom bra med de alls. Tur så spelar int min man lika myki som förr, vi har andra saker o göra varje dag o med liten i huset så kommer nog våra intressen som andra plats.

    SvaraRadera
  4. Helt klart av samma åsikt!!! Här finns en playstation!som samlar damm!! Hur ser ni på de att 2-5 åringarna spelar på datorn? Kollar dvd stup i kvarten.. tycker man hela tiden hör/ser att små barn kollar flera timmar på en telefon eller en dvd..hoppas verkligen ja kan hålla bort de. Barn ska lek me leksaker!

    SvaraRadera
  5. Muahaha! Faktiskt töntig bild och text! Om han hade suttit med färdigdukat bord och babyn i famnen, DÅ hade texten passat bättre. Jag avskyr också när folk spelar data-/tvspel. Till all tur har min man aldrig hållit på med det. Vi har också en ps2, nånstans i en låda, den har inte varit framplockad på flera år. :)

    SvaraRadera
  6. Hehehehe vi har haft Xbox360, PS2 o PS3 o Xbox One.. *skäms* heheh nämen de e nog bara S som spelar NHL med kompisar ibland, tycker int att det går till överdrift så han får nog hållas. :) Och nu har vi nog faktiskt bara xbox one o en gammal ps2 som samlar damm i nån låda. :) Men skulle en spelkonsol gå före bebisen sen så åker den nog ut!

    SvaraRadera
  7. Va sku du ha gjort ifall Robert va spelintresserad?

    SvaraRadera
  8. Ha siit sama bild å text men me en "före" bild å tär vann karn satt å spela me na kaverina iställi...
    Tycker å att he ha gajji fö langt me allt spelas å knappras på telefon men ere 2015 så ere :P

    SvaraRadera
  9. Skärm som skärm kan jag ju tycka ibland. Barnen fastnar precis lika lätt framför barnkanalen, Bolibompa play på datorn och diverse spel och appar som finns på telefonen. Det gäller väl bara att se till att man begränsar "skärmtiden". Lättare sagt en gjort ibland, men visst går det. Jag har själv aldrig heller tyckt om tv spel så jag hoppas att egna barn tar efter i någon mån :) /mamma till en 5 åring och en baby

    SvaraRadera
  10. Jag sir rött när sambon spelar fifa eller nhl när ja e hemma... FÖSTÅR int hu man kan håll på å spel sånt skit i FLERA TIMMAR. De e liksom typ de roligaste dom vet att göra på sina killkvällar - drick öl å spel i flera timmar. Sku bara vila släng när dendä jävla playstation från balkongen typ :D

    SvaraRadera
  11. Nu vill vi du lägger opp mera bilder fr ert hus. Fota alla rum ;) vi e såå nyfikna!

    SvaraRadera
  12. Jag är av samma åsikt gällande bilden men jag är av helt annan åsikt gällande spel. Jag spelar nämligen PS3-spel med min pojkvän och jag tycker faktiskt det är en bra underhållningsform. Nu sitter vi alltså inte och spelar dagligen, utan bara ibland när det inte finns så mycket annat och göra. Så istället för att t.ex. kolla på en film eller TV-serie tillsammans så kan vi ibland välja att spela lite PlayStation.

    Jag anser alltså inte att spel är värre än att läsa bloggar eller kolla på tv-serier. Alla alternativ är slöseri av tid egentligen, men ändå gör vi det.

    SvaraRadera
  13. Det är ju på ett sätt ganska dumt för dig att redan nu ha bestämt vad barnet får och får inte tycka om. Låt henne växa och göra sina egna beslut. Det är liksom om du sku ha bestämt dig för att barnet inte ska få åka skidor bara för att du inte fick åka skidor eller tycker inte om att åka skidor.

    Måtta med allt. För mycket spelande är verkligen inte bra för barn, men likaså kan de lätt känna sig utomstående. Låt barnen prova sig själv fram till vad dom tycker är skoj och vad inte.

    Så tycker jag också att du ska minnas, att BRA spel, som t.ex. dendär Mulle Meck som du spelade (eller typ Minecraft i dagens läge), hjälper (enligt forskning) barn att bli bättre på problemlösning. Man skall inte heller glömma den sociala nätverk som unga kan bygga upp via spelvärlden.

    Lite naivt text av dig.

    Hälsn,
    En karl som spelade mycket som tonåring och är nu en pappa och framgångsrik företagare (i ett företag som specialiserar sig på problemlösning)

    SvaraRadera
  14. Och det där med att spel är beroendeframkallande är ju total struntprat. Spel är exakt lika beroendeframkallande som att åka skidor. Vissa fastnar för vissa saker och andra för andra saker. Man kan inte bli fysiskt beroende av att spela (psykiskt går det visst, men då kan man ju igen syfta på skidande som kan vara exakt lika beroendeframkallande för vissa människor)

    Hälsn,
    Samma pappa som ovan.

    SvaraRadera
  15. Tycker också att måtta med allt, det är ju inte så att man kan sitta dagarna i ända stilla framför en skärm, men tycker att många (speciellt mammor & sambon) är överkänsliga vad det gäller TV och TV - spel. Det är alltså helt okej att man själv kollar serier, filmer, surfar på sociala nätverk, bloggar och knapprar på telefonen stup i kvarten. Men genast som det är en playstation är det jävla kalabalik. Dessutom ser de flesta inget fel på att lyssna på hör-CDn med sagor, men om sagan visas tillika på en skärm måste tiden begränsas?

    Låter lite väl kontrollerande det där med nolltolerans gällande tv-spel. Någon annan kommenterade nyttan med en del tv-spel, så som förbättrad förmåga med problemlösning, och många unga pojkar blir duktiga på engleskan via online-spel.
    Tycker att det är lika korkat att ha nolltolerans gällande tv-spel som vad det är vad det gäller godis och läsk. Du skrev själv i ett inlägg om hur dummt detta blir då de växer upp och kan bestämma själv..

    Det gäller att han en balans. Klart att det skall finnas regler, men förbjuda helt tycker jag är onödigt då de spelar hos kompisar också. Det kan vara socialt det också, att spela spel.

    SvaraRadera