måndag 7 april 2014

Havre och jordgubbskaka


Hello bitches! 

Idag så ville jag laga korvsoppa men Robert ville ha lax, så vi kompromissade och han sa att han fixar laxen så kan jag laga nån god efterrätt. Egentligen vet jag int hur det var att kompromissa eftersom jag inte fick det jag ville ha OCH jag måsta laga efterrätt. Meeen visst, jag blev så upp i varv då jag sku baka så jag sket i allt annat. Jag sökt ganska länge nått gott recept som innehöll philadelphiaost och lime.. Men hitta inte nå som föll mig i smaken, så istället slängd jag ihop en egen påhittad kaka.
 Och jaa, vad kan jag säga, den blev nog jäävligt god!

Vet dock int vad jag ska kalla den. Kanske Carros havre och jordgubbskaka? Ja det blir bra. Jag presenterar åt er "Carros havre och jordgubbskaka" Håll till godo, här kommer receptet.

Börja med att placera en kastrull på plattan. 
I kastrullen sätter du:
100 gram smör
2 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
4 msk farinsocker
Blanda ihop.

Blanda sedan ihop fyllningen, ta en bunke och sätt dit: 
200 gram philadelphiaost
4 msk floursocker
½ tsk vaniljsocker 
Saften ur ½ lime
Blanda ihop igen.

Sen tar du en form med löstagbara kanter och tynger ut degen i den. 
Gör så att det blir en högre kant ytterst och en grubba i mittpartiet.
Grädda sedan bottnet i 200 grader, 15 minuter.
När bottnet varit i ugnen i 15 minuter tar du ut det så det inte bränns. Hehe. 
Låt det kallna en stund innan du lägger på fyllningen. 
Sätt fyllningen i grubben du lagat, alltså ingen fyllning på kanterna. 
Sedan placerar du ut jordgubbarna ovanpå fyllningen och pressar lite lime ovanpå dem.


Sååådärja! 
Sedan kan du ha den en stund i kylskåpet om du vill, så den är kall när du serverar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar