tisdag 21 oktober 2014

Att vara elak mot sig själv och fokusera på HELT fel sak

När vi kom till box-jump idag (man ska hoppa jämnfota upp på en box) så var jag taggad, peppad och jag känd bara att ÄNTLIGEN!!! Dethär har jag längtat efter!! Jag känd att SHIT va bra jag kommer vara på dethär. Jag har sett videon då Robert tar sitt rekord i box-jump (140cm) och tänkt bara att wohooo va det ser roligt ut. Vill du se då han tar sitt rekord så klicka hääääär. Nå, nu sku vi ju int hoppa sådär högt idag utan vi sku bara hoppa 50 cm..... 

Nåväl, jocki visar då han hoppar 51, 61 och 75. And i'm like

Åååhhh min tur min tur min tur!!

Sååå, sen var det dags att pröva. 
Vi var två st vid vår box, hon andra hoppade först, lätt och fint. 
Såååå, var det min tur då. Och vad händer???? 
JO:

JAG VÅGADE INTE!!!! 51 fucking cm, och jag VÅGAR INTE?! 
Alltså, jag stod där och tog fart hur många gånger som helst... Men de gick int!!! 

Jocki kommer dit: Nå Carro hur går de!? Du klarar de!!! 
I'm like: JOCKI JA HA PRÖVA 10 ggr de gååååår int!!! 
Jocki: MEN GÖRA DE NU!! 
Jag: Ehm No.

Sen då så fösöka ja pånytt.... MEN TAMMETUSAN DE GICK FAN INT ATT HOPP UPP! 
Ja bara sto där o vifta me händerna och försöka ta sats men...

Sen då när vi i slutet sku göra en met-con (som vi alltid gör i slutet av kurstillfället) så var det 20 burpees, 20 KTS (kettlebellswing) och 20 box-jumps. När jag såg det tänkt jag bara att VAFAN?!?! Hur ska jag kuna göra dehär när jag int KAN box-jump? Tänkt då att "ok jag tar några vikter på varandra och hoppar upp på det istället." Så jag lag vikter ovanpå varandra så det blev ja, kanske 35 cm eller nå... Så sku jag böri på då; Körd 20 burpees, 20 KTB och så sku ja hopp upp 35cm på min egengjorda "box" TROR NI DE GICK!?!


Patetiskt! Men men, jag gjord lite armysteps på den då istället, o sen efter 3 varv då jag insåg att nej carro du är inte på ett aerobic-pass, så jag tog en vikt och gjorde nått lyft med den som jag gjort med R i somras.. 

Nåväl, efteråt var jag 1. Helt slut. 2. Så JÄVLA besviken på mig själv. Efter kursen tala jag med Jocki och ojja mig och klankka ner på mig själv, så sa han "Man kan int vara bra på allt första gången, man blir ju bättre vartefter. Int är jag lika bra på muscle-up som Robert, men int är jag ju ledsen för det, istället tänker jag på hur glad jag kommer bli den dagen jag faktiskt ÄR lika bra som honom." Det fick mig på lite bättre humör, och jag tänkt att jo det är ju sant, jag kan ju faktiskt int vara bra på allt från början.. Vissa saker är helt enkelt svårare för vissa än andra... Nåväl. I bilen hem börja jag nästan gråt eftersom jag var så besviken över att jag hade sett framemot box-jumps så mycket, oså var jag totalt värdelös på det.

Jag kom hem, stanna innanför dörren och bara såg på Robert.
Hur gick det idag älskling? 

Jag:

R: Men, hur e de?

Jag satt mig ner i soffan and was like:

Så berätta jag då att jag var världens fegis och värdelösaste människa som int våga hopp upp på boxen, hur BESVIKEN och ledsen jag var över dethär med box-jumpet.. 

Så säger Robert: Men Carro, hur gick de andra sakerna ni testade på då? Hopprep? Kettlebell? Backsquat? Turkish get up? (Om ni vill veta vad det är kan ni klicka här och se då R gör en med en skivstång, vi hadd dock en kettlebell)

Jag: Mmm alltså jo, dom gick ju nog jättebra.. De var ju kul, kändes bra och de mesta klara jag på första elr andra försöket.. Eh jå, så mm allt annat var jag bra på förutom box-jump.

Robert: Men Carro, kanske du sku fokusera på allt det då istället för 
att helt gräva ner dig för den ena saken du int var bra på?


OCH HUR RÄTT HADD HAN NU INT!? Här är jag totalt förstörd och vill ge upp med allt för att jag inte klarade av EN grej av alla moment vi gick igenom idag!!! Kanske jag istället ska vara glad och STOLT över att det faktiskt bara var EN sak jag hadd problem med?? Jaaaa, ibland måst man ju verkligen bara skärpa sig. 

Det var jävligt roligt idag ändå, har redan byggt upp en hat-älsk relation till crossfit. Utmaningar, glädje, blod, test, kämparglöd, TÅRAR, pepp, gemenskap och framförallt svett. 

Från och med nu kommer jag fokusera på att vara STOLT över det jag är bra på och på att bli BÄTTRE på det som jag ÄNNU är dålig på. Därmedbasta. 

Kanske inte, men jag ska bli så jäääävla bra på box-jump ännu.

Dessa stämmer så otroligt bra in på mig just idag:

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

10 kommentarer:

 1. Vet du va!? JA VÅGAR INT HELLER GÖRA BOXJUMPS! He bara går int! Som en vägg som tar emot, typ enda ja vågar hopp upp på e typ ett stepbräde då de e på högsta.. :D speciellt då man sett då andra ha skada sig om di int ha hoppa tillräckligt högt så e ja ju ännu räddare..!

  SvaraRadera
  Svar
  1. WohoOOO! Jag är inte ensam! Jaaa men precis! Alltså nee.. Men de e väl att öva, först på en viktskiva, sen två.. Tre osv ;)

   Radera
  2. Nu har jag inte testat dethär box-hoppandet, men efter att jag varit gravid började jag träna fotboll igen och jag kunde inte alls hoppa, alltså fast jag försökte kom jag upp ca 20 cm!? All spänst var helt borta! :p så det är säkert bra att hoppa på golvet bara först och se hur högt dy kan hoppa innan du testar boxen, så att du inte bara faller och slår dej! :)

   Radera
 2. Carro du är då härlig! Puss på dig.

  SvaraRadera
 3. Huj vad jag känner igen mig! Box jumps är en av mina största skräckar; jag är otroligt rädd för att jag inte ska komma tillräckligt högt, slå fötterna i kanten och ramla framstupa handlöst. Till och med då jag valt höjder jag VET att jag klarar av (=40cm typ) och redan samlat tillräckligt med mod för att ha fått några hopp gjorda kräver vartendaste hopp min fulla koncentration för att jag inte ska fega ur då jag börjar ta sats.
  Och det där med att fokusera på det enda som gick fel: jag gör det konstant. Alltid. Varför är det så lätt att fokusera på det negativa, undrar jag ofta. Man borde ju se det som en utmaning att nästa gång klara sig bättre. Din Robert har nog så rätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa varför fokuserar man på det? Borde seriöst gå nån föreläsning om hur man ändrar det där.. Samma om jag typ får 10 snälla kommentarer och sen en dum, vilken lägger ja mest vikt på? Gissa!

   Radera
 4. Carro din blogg e så bra! Så rolig, ärlig, härlig å rakt på sak! Fortsätt så!

  SvaraRadera
 5. Det är nog mer vanligt än ovanligt att folk tar fasta på det de "misslyckats" med, eller det som inte blev som de fantiserat om före. Folk har så onödigt stora krav på sig, och jag hoppas du vågar släppa dina och inte jämför dig med andra. Då blir allt så mycket roligare. Lycka till i framtiden med tränase (är själv absolut int i e, så har ingen aning om va du bloggar om, men att klanka ner på sig själv är något jag vill folk ska sluta med) :)

  SvaraRadera