tisdag 21 oktober 2014

Blöjor blöjor blöjor

Verkar ju vara så att blöjpaketen kan vara olika eftersom en del av er inte upplever att Liberos animalprint luktar alls, medans vissa av er upplever att de gör det. Kanske är det färgen de använder som luktar. Det är ju ganska så intensiva färger på blöjorna så va sku int dom lukt. Hursomhelst så kommer vi inte lägga just dessa blöjor på Lo längre, så ska testa att köpa mumin blöjorna nån tipsade om.(Alltså de vanliga vita Libero blöjorna har vi nog använt och de var det inga problem med.) Naty blöjor använde vi först när hon var nyfödd, gillade nog dem men sen börja de läcka när hon blev större.. Men kanske borde testa pånytt och byta oftare.

En frågade:
  "jag ska få baby snart och får ju helt panik här nu!! vilken blöjsort ska man köpa??? alla verkar ju ha något som är dåligt.... vad säger ni erfarna?? första barnet så jag är helt ute och vet inget." Vad säger ni? Vilket märke är ert förstahandsval på blöjor?

Hursom! Nu ska jag snart fara till gymmet på nästsista onramp tillfället, tror att det är boxjump som gäller idag, som jag längtat! Ska ta och svara på frågestunden när jag kommer hem sen. Lo är hemma med Robert ikväll.


bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

24 kommentarer:

 1. Vi kör nog främst med liberos vanliga vita blöjor, sen har vi också naty blöjor men dom får man bara från den butiken som vi inte vanligtvis handlar i, så oftast blir det libero. Gillar inte alls pampers blöjor p.g.a. det där "nätet" i dom. Ser inte så trevligt ut på något vis, men det är mer en utseende fråga än något annat för mig ;) kvaliteten på pampers och libero är rätt samma tycker jag.. Ja ja man borde väl använda tygblöjor egentligen, men det är jag för lat för ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo vita libero is the shit. Kommer köra med dom nu.. Hmm nätet? Det har jag inte lagt märke till.. Ska se på det lite närmare :D Jag har testat tygblöja lite nu som då, men inte om vi ska nånstans, då är det nog helt klart vanlig blöja som gäller på henne.

   Radera
 2. vi ha både testa libero och pampers på våra 2äldre barn , libero vann överlägset. pampers känsta så fuktiga och på morgonen efter en hel natt var även pyjamasen fuktig/våt :( libero har vi inte haft några problem med, nu har även lillebror libero blöjjor! några andra märken har inte vi provat på !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåjooo nu då ni skiver de så är ju nog pampers blöjorna lite fuktiga om hon haft på den länge, tex på natten.. Liberos vanliga vita kommer jag köpa härnäst.

   Radera
 3. När våran tös va lill använde vi pampers och sen när vi böt ti byxblöja är dt nog libero som gäller. Nu när hon är vid dagis o dom helst vill ha tejp där så ha vi haft av pampers tejp.
  Men vi har oxå testat naty o mumin men från våran erfarenhet så va mumin sämst. Så vi alla är olika me dehä blöjvale :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Byxblöja har vi ju inte ännu använt, men har bytt de på bla mina brorssöner då dom hadd, och på roberts brorsbarn, blir skönt då vi kan börja använda såna, har för mig att det är lättare att byta såna än de med tejp, eller de går väl iaf snabbare ;) Ok skiter nog i mumin nu efter att ha läst kommentarerna!

   Radera
 4. Vi använde Pampers åt Nicolina för vi tyckte de var bättre då (Libero kändes mycket tjockare och hårdare 2009 än vad de gör idag), men med Joline och Milou har vi endast använt Libero. De håller helt klart fukten bättre och vad gäller lukten har vi inte upplevt att Libero skulle lukta annorlunda än Pampers. Jag använder själv Liberos animalprint just nu för de är ju såååå snygga, och har inte märkt att de skulle lukta annorlunda än vanliga Liberoblöjor.

  Muminblöjorna köpte vi ett paket av nu senast eftersom jag valde det billigaste alternativet på Minimani, men de har vi bara använt halva paketet av eftersom jag fick byta pyjamas på henne flera nätter i rad när de läckte ut kiss på sidorna. Vi köpte åt Joline en gång också och då hade vi samma problem. Och så tycker jag de känns onödigt tjocka och hårda = inte så roligt för Milou som börjat bli så rörlig och vill hålla i fötterna konstant.

  Pampers skänker väl även ett vaccin per paket som de säljer? De har de i alla fall gjort förut, och det vill vi inte heller stöda. Sen läste jag också nåt skit om Pampers på nån sida, minns inte var, nåt crap som de innehåller i alla fall och det fick mig att pusta ut av lättnad när vi endast använt dem åt ett av tre barn.

  MEN alla tycker ju olika, och olika blöjor passar på olika barn! Det gäller bara att prova sig fram vilken sort som passar ens egna barn bäst :) Helst vill man ju att det man väljer ska vara bästa alternativet för både babyn, miljön, komforten och plånboken, men tyvärr är det ibland svårt att hitta ett paket som ger allt det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va? De skänker väl vaccinerna till fattiga länder där folk dör varje dag av sjukdomar som det finns vaccin mot, hur kan man INTE vilja stöda det? Fine om man själv inte vill ha vaccin, men till typ Afrika?? :O

   Radera
  2. Förr i väääde vare annolunda Janina! ;) Nä men klart det förändras me tiden även i blöjvärlden. Ok, alla skriver ju bara skit om Mumin blöjorna nu så de skippar jag nog helt. Joo olika blöjor passar ju olika åt barnen, får testa oss fram helt enkelt!

   Radera
  3. Jag däremot stöder Pampers kampanj i samarbete med Unicef. Ett vaccin/förp. blöjor är bättre än 0, gott ändamål.

   Alla blöjmärken passar inte alla barnrumpor. Vilken tur att det finns en hel del att välja mellan, så hittar alla sin favorit!

   Radera
  4. Jag tycker absolut att det är bra att de skänker vacciner till afrika där det härjar sjukdomar som barnen dör som flugor av där, men som barnen här överlever pga sjukhusvård. Som tex Rotavirus som tusentals barn dör av i Afrika. Skumt att välja bort en blöjsort för att man inte vill stödja att barnen i afrika ska överleva. Nu hade personen som skrev kommentaren kanske inte tänjt det så här, mrn då får du ju dej en tankeställare nu. Även om vi får välja om vi ger barnen vacciner eller inte så tror jag nog att mammorna i afrika hellre ger sina barn rotavaccin än mister dem då de dör av uttorkning.

   Radera
  5. Hödu Anonym, mig behöver du inte ge nån "tankeställare". Varför tror du barnen ändå dör i diarré då? Inte är det i alla fall för att JAG väljer att inte bidra med EN vaccination per paket blöjor heller. Och om det ändå bara handlade om rotavaccin! Då skulle jag nästan va okej med att bidra ifall jag nu tyckte om Pampers sådär annars. Vaccin är aldrig bra, och det är inte nåt som jag själv hittat på eller missförstått, som du får det att låta. Jag kan slå vad om att jag ägnat mer tid åt att läsa på om det här än ni Anonyma. Och då syftar jag inte på att läsa alla de sidorna som läkemedelsindustrin sponsrar.

   Radera
  6. Jo, jag tror faktiskt att du behöver en tankeställare. Vad tror du de stackars människorna i Afrika skulle välja, vaccin eller döden???

   Radera
  7. Men herregud bidra du då om de nu e så viktigt för dig!! Jag sa bara vad VI valt och varför, för att Carro fråga. Jeez va man kan bli trött på såna som du. Du läser bara det du vill läsa, "Skumt att välja bort en blöjsort för att man inte vill stödja att barnen i afrika ska överleva", precis som att det BARA var därför vi inte köper Pampers och som att jag inte vill att barnen i Afrika ska överleva. Som att hela befolkningen i Afrika sku dö ut för att vi köper Libero. Då bidrar jag nog hellre på nåt bättre sätt! Har du nå mer ti kom med så får du nog ta å skick på mail å slut smuts ner Carros kommentarsfält. Tack å hej.

   Radera
 5. Vi har också kört me libero. Tkr dom e bäst. Pampers läckte genom trots ofta byte och som en ovan skrev så va kläderna fuktig av dem.. plus att dom ser ut som dom bara sku ha en dam binda i sig så i litt huvudet tros de att dom tar upp mycke mindre o sämre.. åså e dom "glesare runt benen/ej lika täta"... har en gång haft avf på gossen ner till foten o då hade han pampers. aldrig hänt me libero trota större mängd avf.. så sålänge våra libero inte luktar som några gjort nu så kör vi nog vidare me libero....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aijaa... Ja, ska köpa helvita liberoblöjor nu och hoppas på att de inte luktar. (Men tror faktiskt att det är pga färgen som animalprint blöjorna luktar)

   Radera
 6. Vi har också använt libero och tyckt att de fungerat helt super! Både tejp- och byxblöjan :) pampers minns jag att vi hade nån gång men jag minns int va de var som gjorde att vi int gillade dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo liberos vanliga (utan print) tror jag hårt på. Ska nog köpa dem då jag far och handlar imoron.

   Radera
 7. Muminblöjorna har jag inte hört så mycket gott om! En bekant hade haft en muminblöja på sitt barn några timmar, och på den stunden hade barnet fått ett sår som blödde i rumpan. Så det måste nog vara gabska mycket gift i dom också. Vi kör mest med natys.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aija! Nå mumin skippar jag nog då!

   Radera
 8. Pappers tyckt int ja alls in för just att kläderna blivi fuktiga av. O naty va hård som papper. Så libero ha vari bäst för oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu då du säger det så har jag nog oockså ibland känt att pyjamasen hennes varit fuktig efter natten, men har inte tänkt på att det är av att blöjan är dålig, men de e ju nog sant nu då du skriver det. Då hadd hon pampers.

   Radera
 9. Våra barn har inte kunnat använda t.ex. Muminblöjor, huden har nästan "frätts" sönder av dem. Har nån gång använt Pampers men jag tycker de luktar så starkt så nu använder vi Libero och lillans rumpa e nöjd ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jaha.. Ska väl inte köpa mumin-blöjor då heller. De e nu en ända djungel dethär med blöjor. Tror jag köper liberos helt vita nu framöver.

   Radera