torsdag 16 oktober 2014

Dagens fråga: Smaka


Hej på dig och GRATTIS till din lilla baby! Ursäkta för sent svar men nu kommer det här! 
Jag slutade amma henne helt när hon var ungefär 2,5 månader tror jag.. Började väl fundera på det allvarligare när hon just sku bli 2 månader. Min rdg tant gav mig rådet att ge till ersättning efter amningen eftersom jag hade för lite mjölk (hon växte ju så otroligt de två första månaderna och behövde jättemycket mat så bobobsen hann inte med.) Så då började jag ge till efter amningen, vissa amningar räckte det med endast the melons men märkte jag att hon behövde mer och jag inte kunde stå till tjänst så fick hon lite ersättning också. Så den dagen när jag slutade amma helt så var hon nog ganska van med flaskan och ersättningen så det gick jättebra. Själva juttun att sluta för mig och mina boobs var inte heller nått problem eftersom det ändå kom så lite så det fanns knappt nå i tuttarna.. Så de blev väl lite stinna en gång och sen fatta dom att ok, we don't need to produce anymore milk! Haha, inatt drömd jag att jag sto i duschen och det bara spruta och rann ur mina bobobs. Helt sjukt! Sen vakna jag av att jag "sa de åt Robert" men han var ju inte hemma så jag tala för mig själv där i sängen "Hödu de rinner helt ur mina pattar!" Lo ba: Mhm sir ja ut ti bry me mamm? Jag ba: Hehe ok sori *fortsätter sova* 

Nu i efterhand har jag inte ångrat att jag slutade amma, det var helt enkelt "inget för mig". Det gjorde mig stressad, PMSig och jag kände mig värdelös och skit då jag inte kunde ge Lo den mat hon behövde. Får se hur det blir med nästa barn.. Har hört att det brukar gå bättre med amningen med andra fast man haft problem med första! Lycka till med allt!

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

18 kommentarer:

 1. Det kan gå bra med barn nummer två även om det inte gick bra med första, lika som det också kan skita sig med andra fast första går bra. :) det handlar till största del nog om beslutsamhet, om man är villig att kämpa eller inte. Och det får ju var och en göra precis som de själva känner och vill! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch vilken dömande kommentar!! Du skriver ju här nudå att carro int kämpa? Vad vet du om det?? Fy för såna som du!

   Radera
  2. hade själv samma problem med första barnet ! amma 1 vecka och fick sen bröstinflamation å där försvann all mat :( ersättning e precis lika bra som bröstmjölk (dock ede ju enklare att 'ha med' bröstmjölk :P) min kille ha nu inte varit nå xtra sjuk fasten han fått ersättning! (folk bruk jo prat om att de som äter ersättning e mycki mera sjuka?!)
   nu me denna lilla kille vi har fått har jag ammat i över 3veckor å hittils har det gott bra! :)
   ja tycker man jör sina egna beslut om man ger ersättning eller int !

   Radera
  3. Måst håll med anonym 2 här.. Fick dålig feelis av den kommentaren. Sluta själv amm då dottern va 5 månader o vi hadd no kämpa! Så att sej att man sku måst kämp o kämp o kämp o int få slut fö då har man int nå "beslutsamhet" e ganska elakt..

   Radera
  4. Det var inte så jag menade, jag menade inget dumt alls mot Carro eller nån annan. Jag menade bara att det ofta är att man ger upp med amningen, och jag säger inte alls att det är fel, det kan vara ett rent helvete med ammandet, jag vet det för jag har haft hur många mjölkstockningar och inflammationer med antibiotika kurer under mina amningsperioder, men oftast, inte alltid, så blir det lättare och börjar fungera bara man orkar kämpa även när det är riktigt jobbigt. Jag säger inte att man måste kämpa, det är helt okej att sluta amma när man vill, om det är jobbigt, eller om man helt enkelt inte vill amma, där dömer jag absolut ingen! :)

   Radera
 2. Tack för svaret carro :)

  SvaraRadera
 3. Håller o me tvån. Ja försökt o försökt men gossen blev arg o ja blev less o ja hade just inget att ge... så vi börja me ers. o han ha växt bra o mått bra ändå... Tkr de går bra me flaska o mat i väskan... Går inte ammandet så orkar man inte håll på hur länge som helst... Spec nattetid. När man sku amma o man sku sitt o ha koll o håll på för gossen inte riktigt hade koll, länge tog de också osv.. så då vade nog enkelt me en flaska som va uppäten på 10 min...

  SvaraRadera
 4. Jag kämpa på med amningen i 2,5 månader också.. sen gav jag upp o sluta helt o all ba "men får du int nå stinna bröst??" Men de fick jag aldrig för ja hade inte tillräcklit att ge så ja har aldrig haft den känslan att mina bröst sku sprängas! Tur att ersättning finns!! O som en anonym skriver att folk brukar säga att de som äter ersättning är myki mera sjuk så vårat barn har aldrig varit sjuk ännu o hon e 1 år o 4 månader.. fast de som va de jobbiga var nog när man måsta stiga upp på nätterna o fa o värm mat i köket när man istället bara sku ha kuna dra fram bröstet :)

  SvaraRadera
 5. Vaför sover robert int hemma då? Int har dom väl träningar på natten vid gymmet eller.....? Kanske du borde hålla ögonen öppna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herreguud!! Va fan håller du på me?? Han jobbar ju på ambulansen å räddningsverket å där jobbar de 24h shift och har även dejour veckot där de måst vara nära station = kan int sova hemma i jeppis. Kanske de du som e osäker på ditt förhållande och behövEr holl koll på din pojkvän var han E?! Här behöver du int sej nå sånt där mera när du int vet nå! Håll koll på ditt eget liv nu bara!

   Radera
  2. Kanske jag borde börja sova med ögonen öppna.... Eller vad säger du Madeleine? Black angels nästa? Ps. Heter di faktiskt black angels? :D

   Radera
  3. Haha jaa absolut!! Haha ja vet it? Tänkt på harley davidson ti föst.. Men de e de ju int. :'D HELL ANGELS e de vell ellät? Hahaha iaf demdäe tuffa grabbarna ;)

   Radera
 6. Hahahah oj jösses vilken kommentar! Du menar alltså att hon ska si efter så han int sover vi nån annan brud? :'D e du medveten om att han jobbar på räddningsverket där dom har 24-timmars skiften? = han e borta vissa nätter! Ja tror int hon e värst orolig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah sant, inte värst orolig. LOL vissa alltså :'D

   Radera
 7. HAHAHA dagens skratt fick man ju där!! Joo du måst no börja följa efter honom Carro så du vet var han håller hus!! :DDD

  SvaraRadera
 8. Hahaha, tack anonym fö dagens absolut bästa skämt :'D

  SvaraRadera
 9. Min kille är inte häller så mycke hemma! Börjar jobba tidigt och slutar sent på kvällen. Int springer jag häller efter honom och kollar :) brukar seij om int e passar så far :D ne men skämt å sido. Du är duktig! Skit i va anonym tycker! :)

  SvaraRadera