fredag 10 oktober 2014

Det är dags

ÄNTLIGEN FREDAG! Idag är tillochmed Robert ledig, lyxigt! Känns konstigt att ha honom hemma. Men men, vi får väl bli vana för snart börjar han på ambulansen igen så då är han ju ledig 3 dagar och jobbar en. \m/ Ok, nu är han iofs inte hemma just nu, han for på ett möte. Idag ska vi storhandla vilket vi inte gjort på 2 veckor. Nån annan än jag som verkligen hatar att handla? Jag vet inte, det är ju bara så tråkigt och ... jobbigt. Därför är det mest R som far och handlar hemma hos oss. Handlar jag köper jag typ mjölk och bröd för att sen bara sticka från affären så snabbt som möjligt. 

Idag ser jag dock lite (en aning) framemot att fara och handla eftersom jag ska köpa lite råvaror att laga babymat av, för i helgen tänkte vi introducera potatis och morot till Lo. Min rdg-tant sa igår att det går jättebra att blanda potatis och morot nu i dethär första vi ger dels för att ge maten lite färg och smak och även för att vi har gett välling med potatis och morotssmak, så hon är lite van med det. Blir intressant att se hur hon reagerar på maten.. Antagligen smakar hon lite och spottar ut det, men det är helt ok för mig.. Det får ju ta den tiden det behöver. (Ni som kämpat på i flera månader bara: "Joojoo vi ska se om du har lika mycket tålamod efter att ha försökt mata 200 ggr och hon bara spottar ut" Hehe, ja de får vi allt se.) 

Jag frågade om det är ok att lägga en klick smör i maten, och det tyckte hon att var ok, så det kommer vi också lägga i, mycket godare så! Imorgon blir Lo 4 månader. Tänk va skönt att få sluta koka vattnet då hon börjar äta fast föda! Det är ju det bästa. Jo, en annan sak som vi ska köpa idag är en pipmugg, den ska också introducerad imorgon. 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

13 kommentarer:

 1. Va spännande. Ja vet int.. men ja har en känsla av att Lo kommer att gilla maten. Lycka till hursomhelst :) kommer ni att ge henne mat från en sked,eller har ni såndär grejj som man ska lägg maten i..såndär provsmakare? Vet int ens själv riktigt va de e så därav min dåliga förklaring :) kanske du förstod iaf :) ha en suuper bra dag å trevlig helg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag känner på mig det också! Får se får se! Tack :) Vi kommer mata henne med sked, helt klart. (Y) Tack detsamma till dig! :)

   Radera
 2. Bara som ett litet tips så behöver man ju inte använda pipmugg, man kan lära bebisen att dricka direkt från glas också. Lite bökigt i början kanske men SUPER sen då man är iväg någonstans och har glömt pipmuggen hemma. Man kan ju öva med båda också såklart. Adam förstod sig aldrig på pipmuggen så vid 6 månader drack han från glas istället, ett moment mindre att vänja dem av med sen då de blir äldre ;) Men som sagt bara ett tips ;) spännande med maten också, börjar bli aktuellt för oss också så småningom :) Ha en fin fredag! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det sa hon också att om det int riktit vill lyckas så kan vi ganska snabbt pröva att lära henne dricka direkt från muggen :) Tror vi ska öva på båda! Hon sa också att vi borde börja ge vatten åt henne.. Nån som vet ungefär hur mycket vatten man borde ge per dag? Jo det är spännande! Ha en superfin helg Malin! Kram!

   Radera
  2. så mycke som hon vill dricka typ ;) hon får ju vätska från ersättningen ändå.. lite vatten med maten och sen mjölk på det.. så gjorde vi i alla fall :)

   Radera
 3. Åtminstone vi fick höra att vi skulle ge vatten att dricka med fast föda och så ha barnet att dricka lite vatten mellan måltiderna, ersättning är tydligen inte lika bra "törstsläckare" som bröstmjölk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var så rdg-tanten sa till mig. Att vi ska börja med vatten just vid måltiderna och frånochmed nu använda det som "törstsläckare" ist för ersättning :)

   Radera
 4. Va kul med smakisar! Hugo glufsa i sig men Angelica var proffs på att spotta ut xD annars e de väl nog osaltat smör ni tänker använda :)

  SvaraRadera
 5. Vad annorlunda. Här i Sverige får man inte ge smakportioner förrän vid 6mån ålder. Från 4 mån får man ge smaksensationer, dvs doppa fingret i nått så bebis får slicka påt lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är egentligen inte smakportiner man brukar ge här heller vid 4 månader utan en liten tesked med liiiite mat på, det är i alls fall det som rekommenderas.

   Radera
  2. Dendär boggaren Desirèe Nilsson börjde ju ge smakisar och glass när hennes sn var 3 månader.. S_å jag trodde det var från 3 månader man skulle börja i Sverige.. Tänkte nog att de var lite tidiigt.. Alltid lär man sig nått nytt :)

   Radera
  3. I Finland rekommenderar man nog också helamning till 6 mån, men om babyn får ersättning istället kan man börja redan vid 4 mån. Det är ju inga mängder det handlar om den första tiden ändå. :)

   Radera
  4. Line det visste jag ej! Jisses säger jag bara. 3 mån e för litet! Men ja, man får ju gå efter bebis signaler. Vissa är redo för fast föda vid 4-5 mån, andra inte förrän 8-9 mån. Så man kan ju inte helt gå efter råden egentligen :)

   Radera