tisdag 14 oktober 2014

Skamligt!!

Idag sku Robert till CFJ först till kl. 19 så när han kom hem från jobbet så for jag ensam till stan.. Jag behövde nya bhn och Lo behövde en ny pyjamas. På samma gång for jag via Halpa Halli och sku köpa babymat åt henne. Jag gick nu där bland hyllorna och plockade åt mig allt annat jag skulle ha.. Varje gång jag hörde en baby som hadd ljud så tänkt jag direkt på Lo och börja sakna henne helt och fick brått! Kändes så konstigt att inte ha henne med. Nåväl, jag kommer till babymaten, tar en tutteli pulver förpackning och plockar välling i min korg. Tänkte att jag sku slå på stort nu på en gång så vi inte behöver köpa nu de närmaste dagarna pånytt.. Jag betalar och kör hem.

När jag packar upp här hemma och lägger in i kylen, tänker jag att jag ska kolla datumen så att de som går ut först hamnar längst fram.. Nå!! Vad märker jag? Jo, att 7 av 9 förpackningar har gått ut för flera månader sen! Och dethär tänkte då Halpa Halli att jag sku mata i mitt barn?  HUR kan det ännu vara i hyllorna?

Man ska inte behöva kolla datumen på BABYMAT! Ok om de skulle ha handlat om nån kvarg som jag och Robert ska äta, då skulle det int ha varit så stor juttu, men när Lo ska äta det! Hon som har så känslig och ny mage! Där passar det sig verkligen inte med gammal mat!! Och om det skulle ha gått ut förra veckan, då skulle jag kanske ha haft lite överseende men för flera månader sen? Så otroligt dåligt! *Så arg*


Tur att jag faktiskt fick för mig att kolla datumen!! Skulle blivit så arg på mig själv om jag sku ha märkt detta först EFTER att jag sku ha matat henne.. Jag är verkligen besviken på HH. Imorgon far jag tillbaka med dessa, och jag kommer inte se glad ut då jag frågar om de hade tänkt att mitt barn ska få sjuk mage av gammal mat. 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

30 kommentarer:

 1. Det ser ut som att det bara blivit tryckfel på paketen eftersom de inte kan ha tillverkats ex. 1 augusti 2014 och gå ut 4 mars 2014… Men hur som helst får du säkert tillbaka dina pengar. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nepp, det är det inte! Står dendär vägen på alla förpackningar, även de jag köpt tidigare!

   Radera
 2. Ja köpt ersättning från en butik som hade gått ut ett halvår tidigare! Å ja hann ge nästan 40 ml åt Angelica av de innan ja såg på paketet och reagera! Hon sku ju ha kuna bli allvarligt sjuk!! :( som tur hände inget å ja for tibaka me paketen till butiken och fick kompensation... Men va nog riktit hätä då man börja tänk på att hon sku ha kuna bli allvarligt sjuk! :( ja reagera knappt på smaken på sorten eftersom de va en ny sort, och den smaka int så mycki. Å Angelica va bara 5 månader gammal å vi had just börja me ersättning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fy va dåligt! Som jag skrev, sku ju vara annat om det sku vara nå joghurt eller nå som vuxna ska äta, men då det är produkter som små små babysar ska ha så tycker man ju verkligen de sku kuna ha bättre koll! Tur att du hann märkt innan du hann ge mer!

   Radera
 3. en gång matade jag min pojke med ½ år gammal ersättning också... inte alls kul. och jo på Onnis förpackningar står datumen sådär... jag undrar varför just barnmat så ofta lämnas och stå gamla i hyllorna i butiker? händer väl oftast med såna sorter som inte är så populära så de går inte åt lika mycket = behöver inte lyftas mer i hyllorna? vet ej, men dåligt är det. barnens mat vill man ju kunna lita på att är bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ... som tur märkte jag inte av att han sku ha blivi sjuk av det men jag for nog till butiken var jag köpt det och klaga...

   Radera
  2. Men alltså neee! Tur att han int fick sjuk mage eller annat.. Jo, så som du skriver kan det nog absolut vara. Synd dock att de ska vara så.. Jag tycker nog babymaten ska gås igenom med jämna mellanrum.

   Radera
 4. Har själv jobbat i en liten butik där tyvärr torrvarorna oftast lämnas till de sista o kolla datum på. Pga av de som jobbar har så massa me o fylla hyllor, kolla färskt o ta in färskt. Eftersom ja själv använde mkt hyllan då ja har barn var ddn alltid i skick men innan det kunde de finnas gamla varor där.. då ingen av arbetarna själv har barn så kommer man int o tänka på de varor först, tyvärr :( . Ingen orsak men en synpunkt från butikens sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo jag kan nog tänka mig att det är så :/ Synd!

   Radera
 5. Men hyj! Jag skulle ha tagit tillfället i akt då man fortfarande var sådär ilsken och farit med detsamma till butiken. Hoppas att det blir någon ändring och att fler reagerar och håxar att se på förpackningarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo jag sku nog ha farit, men Robert sku till gymmet och Lo låg och sov och sku snart vakna och vara hungrig.. Jaa jag hoppas att fler börjar kolla datumen nu, och om man ser nån förpackning med dåligt datum så ska man säga till! Jag kommer iaf vara noga med att kolla datumen i framtiden (fast jag trodd att man int ska behöva göra det.)

   Radera
  2. Då du far dit... Gå direkt och prat med butiks chefen... Och inte på nån av de stackars expediterna... Eftersom de inte kan nått åt att de får så lite timmar på sin avdelning! Butikschefen har själv var så han förstår nog din besvikelse.. Hoppas du får bra kompensation! 😊

   Radera
 6. Men fyy va hemskt!! Ja kan tänk mig att de faktiskt lämnar gammal mat å sånt i nån pytte liten byabutik eller såå.. men hallåå.. halpahalli mitt i stan där tycker man ju nog att man int ska behöva koll datum på barnmat! Ja har själv jobbat i en större butik å de värsta som fanns va att koll datum på pilttiburkar.. fasst dehär int gälld pilttiburkar.. så jobbar man på en affär så får man åxå göra sånt som int e roligt! Så ede bara! Ja hoppas du får nån ersättning fö dom va ju faktiskt jätte gamla. Man får ju fundera hur många ha köpt av den gamla maten åint märkt de.. nejj fyy hoppas ingen behöver bli sjuk av gammal barnmat! Som tur var du uppmärksam å märkte det i tid.

  SvaraRadera
 7. När det gäller Halppis i Jeppis så ska man faktiskt kolla datumen på ALL mat, speciellt på sånt som inte säljs så mycket av. Flera gånger jag köpt gammal mat därifrån, allt från babymat till t.ex. pulversås, kryddor, buljong osv...

  SvaraRadera
 8. Vilken välling? De är ju puré?! Naturligtvis ska de inte vara gammal men de är nog skillnad på välling och puré.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Titta en gång till, det är välling, inte puré på bilderna!

   Radera
  2. stor skilland om det är välling eller puré? det är ju verkligen inte det som dehär inlägget handlar om.. vare sig de är välling eller puré så ska ju produkten inte vara gammal!

   Radera
  3. Titta en gång till du å för de e pure :D inte ska produkten vara gammal men gammal välling är nog farligare än gammal pure.

   Radera
  4. Det spelar ju ingen roll om det är puré, välling, ersättning eller något annat, det som spelar roll e ju att det är för gammalt, och ingen vill väl ge det som e för gammalt åt sin baby!

   Radera
 9. Hände samma sak här när jag sku köp ersättning å välling på halpa halli i stan! Som tur va kolla ja datum å alla på hyllan va gamla! Gick dit å sa att de finns vara gammal ersättning på hyllan? Dom ska väl int vara där? Finns de nå nyare eller ska ja fa ti na annat ställe? Så sa hon atr on sku fa ti lagret å när hon int komi tibax på 15min sket ja i de å lämna allt ja tänkt köpa. Nejj ja bojkottar halpis i jeppis nu!

  SvaraRadera
 10. Jåå, dom till höger är välling men dom andra är puree!!! Ser väl alla?

  SvaraRadera
 11. Det står ju t.om pure på sista bilden!

  SvaraRadera
 12. Jaasa? Så? De är pure och välling? Vart försöker ni koma? Menar ni att pure får vara gammal elr?

  SvaraRadera
 13. Nej, verkligen inte!! Försökte bara rätta till Malins om skrev att vi skall titta en gång till på bilderna, att det är välling och inte puree. Men fast hur många gånger jag än ser på bilderna så är det pure :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men vafan, det e puré, big deal då, jag såg fel, visste inte att det ens fanns puré i likadana burkar som välling, där lärde jag mig något nytt, kul för dej då pk, men det var ju inte det texten handlade om, puré eller välling, det handlade ju om att det var gamla produkter i hyllan,

   Radera
 14. Dåligt av HH....men det beror nog helt på butik också. I Härmä står det alltid en kundvagn med saker till -30% (saft, bröd, kryddor, cornflakes, allt...) som gått ut för flera månader sedan. Vem skulle för det första betala för sådant?
  I Vörå finns en likadan korg, men där är det -50% och man hinner ännu använda varan innan datumet går ut.
  Så det borde nog bara bli skärpning på butikscheferna, skicka dit granskare t.ex.

  SvaraRadera
 15. Fy va skit! Tyvärr blir e såde i många butiker när personalen slarvar å lägger in nya varor framför gamla. Så sällan man hinner koll genom torrvaror då he e mjölk å kött som prioriteras i första hand. Men jå..he e stort fel av butiken för he ska ju verkligen int va kundens ansvar att koll datumen på maten :(

  SvaraRadera
 16. Jobbar själv på butik, Lidl.
  Där har vi iaf strikta linjer och där kollas nog torrvaror lika bra som färskvaror.

  SvaraRadera