onsdag 31 december 2014

En massiv tillbakablick på det hittills bästa året i mitt liv

2014 ringde vi in hemma hos Cissis om jag inte minns helt fel, på balkongen var vi tror jag! Jag pussade min älskling och vi hoppades tillsammans att det skulle bli det bästa året i våra liv, och tänk så rätt vi hade! Såhär har mitt år sett ut: 

Januari: 
 I Januari måra jag på i vecka 20-24. Jag mådd ännu jättedåligt och kämpade på. (Hade ju alltså hyperemesis under graviditeten för er nya läsare som inte visste det.) Jag var sjukskriven och gick mest på hemma.. Pysslade på i Lo's kommande rum. Målade väggarna (tydligen inte tillräckligt bra) och fantiserade om vad som komma skulle.. Köpte en del grejer till bebisen, hade en egen hylla åt henne i mitt skåp, och visade noggrant åt alla som kom på besök vad som låg däri.. Jag hann också vara sjuk i januari, hade inflamerat tandkött, feber och öronvärk. Värsta öronvärken jag varit med om, grät mig till sömns i 3 dagar innan antibiotikan började hjälpa. 


FEBRUARI: 
I denna månad hade jag börjat må lite bättre. Jag hadd varit gravid i 190 dagar och känd att livet som preggo nu gick ut på att vara trött, lat och hungrig. Jag umgicks en del med mina vänner och jag skrev inlägget "Regnbågsflaggor på vår vita vagn" som fick såå mycket uppmärksamhet. 89 kommentarer har inlägget, och jaa, vad ska man säga. Nåväl, FYI så gick vi nog sen med i priden med regnbågsBYXOR på vagnen ;) Det började komma ut teasers för SIMON och jag kände hur nervositeten smög sig på.. Då var jag ung, wild and fucking crazy - nu var jag preggo och slö. Vad sku folk tycka? Att jag kommer bli en dålig mamma? Tänkte allt för mycket på detdär.. OCH vi köpte äntligen vagnen!! Älskade vagnen. Vi visste direkt vilken vi skulle ha!

MARS: 
Jag packade BB-väskan. (Läs HÄR vad vi hade i den.) Vi var på KAJ-teater och sist och slutligen kom SIMON- avsnittet var jag medverkade, ut. Och vetni, det var inte så farligt, och ag fick inga kommentarer om att jag kommer bli en dålig mamma! Annars fortsatt nu mars på i lagom takt, jag var preggo, hade mina rådgivningsbesök, umgicks med vänner, hade sammandragningar och mådd skit mellan varven..


APRIL: 
I April skenade mitt blodtryck iväg och jag fick tillslut läggas in på kontroll på BB i Jeppis (jeee jag fick uppleva BB-Jeppis!!) där sa de att min moderkaka började bli urkalkad (dvs. ge upp) och att min livmoder gör sig redo för förlossning, + att de sa att jag var på gränsen till att få havandeskapsförgiftning, då var jag i vecka 37 och de sa att det kan va att de måste lägga igång mig om 2 veckor. (Läs mitt inlägg om tankar kring det HÄR.) NÅ! Vi for på ett besök till Kokkola också... De undersökte mig noggrant och kollade med ultraljud, vaginal undersökning, kände och klämde och de kom fram till att eh nej min moderkaka ligger där precis som den ska och gör sig inte redo för något alls, och min moderkaka mådd hur bra som helst... Då fick jag verkligen i nerverna på BB jeppis kan jag säga. Jag hade ju blivit sjukt orolig och rädd för att bli igångsatt så tidigt, men så var det inte alls nödvändigt!? TUR att vi for till Kokkola säger jag bara.. Annars skulle de väl ha börjat lägga igång mig där helt i onödan.

MEN i april var det även dags för mig att bli överraskad med en superfin babyshower!! (Läs mer om den HÄR.) Åh jag minns den så väl, och jag minns hur otroligt glad och lycklig jag kände mig. Kan aldrig tacka alla nog!! Helt klart ett av mina bästa minnen från året. 

MAJ: 
Bf närmade sig! Jag räknade ner och tänkte mycket på förlossningen, men jag var faktiskt aldrig nervös.. I maj var det ju sjuuuukt varmt iår, så vi spenderade typ all vår lediga tid på villan. Tror jag fick med mig Robert dit sista gången typ 4 dagar före BF, sen tvinga han mig alltid att vara hemma så vi int sku vara så långt från BB. Nå, 28 maj kom och gick... Och ingen bebis kom.... Jag började bli jävligt trött på att vara preggo. Kunde bara tänka på hur hon skulle se ut.. Hur hon skulle låta... Hur allt skulle bli. Blev nästan galen av mina tankar!! Och jag trodde jag förevigt skulle dö av trötthet när jag gick upp för trappor. Maj var också månaden då Robert raderade sin Facebook och skaffade instagram!! WOhooo

Sista villabesöket före Lo filmade jag och gjorde en film, i give you: Preggolady in Vexala.


JUNI:
Så kom då juni... Åh mitt älskade juni... Helt klart bästa månaden i hela mitt liv. Månaden då hon äntligen kom till oss! Klicka på kategorin "Förlossning och BB tiden" om ni vill läsa alla spännande inlägg från bb! NÅ HURSOMHELST!!! Vad mer kan jag skriva om juni? Vi levde i vår bebisbubbla, njöt till 100%.. 

Förlossningsberättelse del 1 hittar du HÄR
Förlossningsberättelse del 2 hittar du HÄR
FILMEN OM LO'S ANKOMST HITTAR DU HÄRJULI: 
Juli kom och vi var ännu höga på lyckorus av vår lilla nykomling. Mitt KS-ärr började äntligen bli bra och jag började känna mig som mig själv igen. Lo sov mest, och en gång var jag orolig om hon hade nått fel då hon aldrig grät! Hehe. Nå allt var frid och fröjd och vi var jättelyckliga! Planering av dop började och det var även i juli som Robert och hans kollegors tankar om ett eget crossfitgym föddes. Vi hade en liten familjefotografering med Cindy, och sen kom ju även dagen många hade längtat efter, dagen då man fick känna sig extra stolt över att vara Jeppisbo - PRIDE!!! Otroligt fin dag. Jag skrev även en sammanfattning om kejsarsnittet som du kan läsa här. AUGUSTI: 
Augusti minns jag egentligen inte så mycket mer av än att vi började komma mer in i vår föräldraroll "påriktit" och vi kunde slappna av.. Jag umgicks mycket med vänner, bakade, och bara njöt av att vara mamma.. Sen hade vi ju dop också! Och var mycket på villan.. Det var även i augusti som min och Elisabeths vänskap kickade off ordentligt! Detsamma gällde även min träning! Jag tränade på duktigt. SEPTEMBER: 
I september avsljade jag två stora saker i bloggen. Den första grejen var att Robert nu äntligen uppfyller sin störta dröm - han skulle öppna ett crossfit gym! Det var jättespännande där med all planering och sånt, men jag kände mig också lite orolig över att det sku ta så mycket tid. Och visst har det tagit tid också, speciellt där i början då de just öppnade, men vi har fått det att funka ändå. Den andra grejen som jag avslöjade var att vi var tvungna att flytta, och var ute ur lägenheten 1 december. (Det eftersom att ägaren till lägenheten skulle flytta tillbaka till Jeppis) Så jag blev ganska stressad men försökte ändå att hålla mig lugn och sansad så gott som det gick... Men mycket tankar hade jag inom mig. 

I september var jag en del med mina vänner, blev nåågra skorpan-besök hehe. Jag var även på Emlia och Villes roliga förlovningskalas! I denhär månaden fick jag också två nya vänner, Madeleine och Janina. Två vänner jag är väldigt glad över att jag fått äran att träffa. Jag och Janina har storslagna planer för 2015 kan jag säga... Men mer om det nästa år ;)

OKTOBER: 
I oktober började vi ge riktig mat åt Lo, och det gick jättebra! (Och går ännu bra, oförskämt bra!) Crossfit Jeppis öppnade äntligen och Robert jobbade på som ett djur. Jag gick även onramp kursen vilket var jätteroligt! Jag funderade mycket på flytten, började packa ihop så smått och ja, bakade mycket. Den första bloggträffen ordnades också! Själv fick jag äran att vara värdinna tillsammans med Felicia, här i Jeppis. Bloggträffen blev verkligen startskotten för den finlandssvenska bloggvärlden. Efter träffen ordnade jag mitt första bloggevent, som ägde rum i november och efter det rullade det på.. Fler och fler ordnade event och tankarna kring en blogg och bloggjulfest kom upp.. 

NOVEMBER: 
November var en fin månad. Jag och Lo flyttade redan i mitten av november till mina föräldrars, eftersom vi nu hade bestämt att det blir att köpa hus till 2015. Huset skulle dock bli ledigt först vid årsskiftet så vi bestämde oss för att flytta till vattungen under december månad. (Men som sagt, jag och Lo flyttade lite tidigare än planerat, orkade inte vara i lägenheten mera.) I November träffade jag också Malin för första gången sen lågstadiet. I november började vi planera bloggjulfesten OCH jag, Maria och Ida-Maria startade bloggen Finlandssvenska bloggare! I november pratade jag och Janina typ varje dag och hon och Milou var hit en gång, och jag och Lo var till Vasa 2 ggr!

Men det största och bästa under november var ju helt klart 1.11 - vår förlovning!

DECEMBER: 
Vi bor här vid mammas och pappas, har börjat planera lite hur vi ska bygga huset.. Har firat jul, tränat, bloggat otroligt dåligt.. Umgåtts mycket med familjen..Och Lo började ju ta sig fram på egen hand!


__________

2014 har utan tvekan varit det bästa året i mitt liv. 
Nu ska vi se till att 2015 blir minst lika bra!

GOTT NYTT ÅR ALLA FINA LÄSARE! 
Tack för att ni varit med mig under året, stöttat, kommenterat, peppat.. Ni är guldvärda! 
Hoppas ni får en riktit fin nyårsafton!

2 kommentarer:

 1. Så härlig film, man börja längta till att se solen! :) Och så mycket har hänt under ditt 2014,så intressant!
  Gott nytt år! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa verkligen! Jag längtar så till våren med solsken, tulpaner och allt vad det innebär! :) Detsamma till dig! :)

   Radera