onsdag 3 december 2014

Perfekt fasad

HEJ!
*tystnad*

Känner helt sådär: Eh va ska jag skriv om. Känns som att jag står framför en stor publik och bara: Eh heeej. *Alla ser förväntansfulla ut och håller andan*

Lite som när Malena höll sitt tal på julfesten. Hon hade förberett ett papper med talet men ändå var det lite svårt att komma igång. Lite staplande, lite fniss, lite gråt. Överlag ett bra tal. 

Hon kom att tala om ganska mycket på kort tid där. Te.x. "Hätäkahvi" som en mammagrupp i Kokkola började med, som nu finns i många städer. Går inte mer in på det eftersom alla antagligen läst/hört om det eftersom det stått om det i tidningen och på bloggar. Bra idé! Sen talade hon om sin bror,sin familj.. 

Hmm vad annat. JO! Det som jag sett många bloggar lyft upp på sin blogg som det bästa i hennes tal, nämligen det med att hon tycker att flera ska känna att det är "ok" att bara visa den lyckliga, glada sidan av sig själv i sin blogg. Att man som läsare ska kunna gå in på bloggar och "fly verkligheten" en stund. Hon sa att det händer så mycket hemskheter i världen just nu (hon tog som exempel dessa tragiska händelser där mammor kört ihjäl sig själv och sina barn nu på senaste tiden) och att en blogg kan vara ett bra sätt att bara glömma allt sånt och bara få se glitter, leénden, perfekta bilder osv. Nå de sa hon int, men jag antar att det var de hon menade.

Hmm. Jag håller nog inte med henne. Visst, trevligt med såna bloggar också. Men om jag ska vara ärlig så lämnar jag aldrig länge på såna bloggar, där allt framstår som "perfekt" och världens lyckligaste. No offence till de som skriver på det sättet, men det är helt enkelt inget som tilltalar mig som läsare. Jag gillar helt klart bäst bloggar som endera har en speciell nisch, tex. DIY, där det då bara skrivs om DIY-tips och inget personligt. Eller vardagsbloggar där det skrivs om allt möjligt, OCKSÅ dåliga, tråkiga saker. Jag gillar då bloggare visar att "hej jag är en människa jag också, jag har dåliga dagar." Ingen fasad där allt är rosenrött och man går runt med ett leénde på läpparna 24/7. Men hey, det är ju bara min åsikt. Jag tycker att det absolut inte är något fel med att skriva om man haft en dålig dag, om man mår dåligt eller annars bara är på dåligt humör. Tror fler läsare känner igen sig i det än i att allt är perfekt hela tiden.

Jag vet ju själv att bloggen var min stora räddning under graviditeten när jag mådd dåligt både psykiskt och fysiskt. Här inne kunde jag vara ärlig, få tröst och bara skriva ut mina tankar. Om nån då skulle ha kommenterat typ "Carro det är så tråkigt att läsa om att du mår skit, kan du int lägg upp en bild på ditt perfekta vardagsrum istället" skulle jag nog bara visat långfingret. Bloggare har rätt att VARA MÄNSKLIGA om de vill det. Tycker detdär snacket om att lägga upp en falsk fasad bara var... hmm ja jag vet int. Det jag vet är väl att det inte tilltalar mig.

Men visst visst, nog är det ju kul att läsa om nån som har ett "perfekt" liv också, men bara en stund. 

Annars då? Läget med er? Hur mår ni? 
Jag har saknat er! *Smiley med hjärtögon*


Ni ba: Carro sådär säger du bara för att du själv inte skriver en blogg där allt är perfekt!! Om du sku göra de så sku du nog hålla med henne!! Hehe nånä, för jag sku aldrig bara kuna skriva om mina perfekta lyckliga dagar, även fast de är många. Eller? Tycker ni jag ska börja göra det? Aldrig lägga upp dåliga bilder? Alltid vara glad och tycka att livet är en härlig, vaniljdoftande, rosa, mjuk kudde? Ja kanske det sku vara en idé..

Nåväl, nu känner jag att jag är tillbaka från min svacka, så nu önskar jag att ni ska ge mig "önskeinlägg" så jag har nå roliga inlägg att bjuda på också! Idéer? Eller bara en tanke? Shoooot!

Jag och min perfekta haka+dubbelhaka <3 (Alltså facet som kommer in där från sidan........)

Och PS. TACK så hjärtligt för alla kommentarer. Satt igår med min glöggkopp och läst varenda en och fälld några glädjetårar. Än en gång; Ni är bäst!

17 kommentarer:

 1. håller helt me dig! ja tycker såna bloggar e jobbiga där allt bara e rosenrött.. t.ex. mammabloggar som bara skriver om hu lyckliga di e, hu snälla barnen e, hu allt e så underbart o de e till och med bra när man int tvättat kläder eller dammsugit eller diskat på en hel vecka för att den man bor med haft annat för sig o man är själv stuck med två ungar hemma. jaa-a.. int vet ja om de e jag då bara, men lite måst man väl få gnälla nån gång också?! eller e de faktiskt nån som tycker att didär sakerna e underbara o härliga? har lite svårt att tro de men.. var å en skriver ju på sitt sätt :) som ja sir e så kan man ha en positiv eller en negativ ton på en blogg, å positiv e ju att föredra. men bara e int blir fluffifluff rosa moln hela tiden, för då drar ja!

  har ju sagt e förr men tack för en fin blogg Carro! du gör nog mångas dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm precis. Jag tycker det ska kännas ok att få gnälla i sin blogg! *High five* Men jo, var å en skriver på sitt sätt, tur att man int är tvingad att läsa nåns blogg ;) Tack Maria, blir superglad av dina fina ord <3

   Radera
 2. Jag tycker att en kombo av allt är det absolut bästa! jag vill läsa om dagar som varit toppen och dagar som varit botten. Men precis som du skrev så väljer man ju som läsare att klicka in på bloggar, och ibland kan det ju vara skönt att bara läsa en rosafluffig blogg med fina blider på rena, söta och lydiga barn. Men som du konstaterade fastnar man sällan där. Nej ärlig och smutsig vardag. Haha säger hon som städat hela dagen idag ;)

  massa kramar till dej Carro, du gör ett så himla inspirerande jobb med bloggen! Det är tack vare dig som jag kom igång med min blogg igen! tack och bock! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp en kombo är ju det absolut bästa. Och såklart jag inte tycker att man helt ska söka efter något negativt att skriva om, men jag menar att om man faktiskt har haft en dålig dag så tycker jag inte man ska känna att man ändå måst lägga upp ett inlägg om hur bra dagen har varit.. Förstår du? Jag tycker bara man ska känna att man kan vara ärlig i sin blogg utan att folk uppfattar en som gnällig och tråkig.. Svårt att förklara. Har man städat hela dagen och har det städat och fint, klart man ska blogga om det då om man vill! Haha. Massa kramar till dig också Malin, ska strax skicka in mitt bidrag till din lucia omröstning, JAG VILL BLI LUCIA!!! Och va kul att jag inspirerat dig, gillar din blogg skarpt.

   Radera
 3. Önskeinlägg:
  Din egen önskelista
  Vad som du tror/vill kommer hända i ditt liv nästa år
  Olika DIY inlägg
  Vardagsinlägg
  Jul-recept

  Tack för en bra blogg! :)

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig! Sedan jag ändra riktning på min blogg känns det mer äkta, åtm för mig. Inläggen sprutar :D jag läser hellre såna bloggar där de vågar visa sämre sidor också, då känns de där glada och lyckliga inläggen mer äkta än de som bara svävar på moln hela tiden. När man inte själv är på topp, om det då är graviditetsillamående, förlossningsdepression eller annars bara leidon, så är det skönt att se att någon annan har det lika. Det hjälper inte att läsa de där perfekta fasaderna då, då mår man bara sämre. För stt citera min kära sambo: "nåo ha fingran fari jynom pappri för onde å!" :D

  SvaraRadera
 5. Jag håller SÅ med dig! Jag vill kunna känna igen mig i och relatera till andra bloggare. Jag vill inte vara den enda som tvivlar på mig själv ibland och som byter sängkläder alltför sällan. Jag är inte perfekt, och det är ingen annan heller, så varför låtsas liksom?

  Tack för en underbar blogg! <3

  SvaraRadera
 6. Jag HATAR såndär bloggar var man skriver att "jag har ett perfekt liv" för det finns INGET som heter perfekt! Hellre är man öppen och ärlig om att man faktiskt kan ha det dåligt ibland för alla har det dåligt nångång!
  Här kommer lite förslag om inlägg:
  - förlovningen och frieriet
  - det bästa med Lo
  - det bästa med Robert
  - blir det bröllop snart?
  - vad handlar julen om enligt din mening?
  - blir det ett till barn så småningom?

  Heheh int för att va nyfiken meeeen..... ;)
  Puss o kram

  SvaraRadera
 7. Vet ju int alls om du vill del me dej av sånt ännu men.. Bröllopsplaner/ bröllopsinlägg me sånde fina collage du brukar göra :D eller tips på va man kan bjud på till efterrätt på julafton?! Du verkar ju ha en hög smarriga recept du kan del med dej av på ett fint sätt :D / K

  SvaraRadera
 8. Håller med! Sen är det ju en annan sak om man faktiskt upplever att allt är fantastiskt - då måste man ju få dela med sig av sin glädje utan att folk ska tro att man bara fejkar <3 men visst vill man läsa om både det ena och det andra. Kram!

  SvaraRadera
 9. Jag håller med dej, jag blir deppad av att läsa om hur perfekta liv andra har sålänge jag går här hemma med skitigt hår och torkar upp mat från golvet medans barnen skriker :D visst får man skriva om positiva saker, men jag tycker inte man måste lämna bort jobbigheterna, de hör ju också livet till. Dessutom känner jag ofta att om någon överdriver hur perfekt deras liv är så kan jag inte lita på något annat de skriver heller i sin blogg för de överdriver säkert då också. Det blir liksom inte så tillförlitligt :) superkul att du bloggar igen, jag saknade din blogg varje timme den var låst! ;)

  SvaraRadera
 10. Håller hely med. Började en gång läsa flera bloggar men ja insåg snabbt att de va tråkit att läsa hur perfekt dennes liv lät att vara... de lät så fejk. Så nu e de endast din blogg ja läser.. kollar nu som då dom andra men orkar inte ena läsa två inlägg... så du har en super blogg. Man känner igen sig i mycket och de e så kul att följa Lo när vi har så jämn gamla barn.. Så fortsätt som du gör. Ja fortsätter iaf att läsa.. :) dagligen

  SvaraRadera
 11. Och ingen Kan ju ha så perfekt liv så de inte finns nåt jobbigt och allt bara e härligt o gott...

  SvaraRadera
 12. Verkligen bra skrivet inlägg, även bloggare är ju människor (såklart) och alla människor har ju dåliga dagar och stunder här i livet.
  Dock vill jag bara poängtera att jag hört om flera bloggare som låter bli att blogga under sina dåliga dagar, eftersom när man är sur, trött, arg och allting har bara skitit sig sådär allmänt under dagen händer det lätt att man skriver något som blev lite för överdrivet och som man senare ångrar, fast förmodligen det är ju detta är lite olika från person till person.
  Det finns ju också bloggare som väljer att mest blogga om positiva saker, men som ändå inte på något sätt ger intrycket av att ha ett perfekt liv. Situationen kan alltså vara att bloggaren ifråga berättar om den där jobbiga dagen, men ändå försöker se hela allt från den ljusa sidan och tänka positivt.

  Men det är ju faktiskt bra också att en hel del bloggare väljer att dela med sig av jobbiga stunder, det gör bloggen mera levande tycker jag, fast klart att man också kan få en positiv blogg personlig och levande.
  Men som sagt så har ju alla människor dåliga dagar och svaga sidor, så det är ju verkligen inte något man bör skämmas över, om man då väljer att dela med sig av det på en sida som vem som helst kan besöka är ju upp till en själv.

  SvaraRadera
 13. Önskeinlägg:
  - Berätta om företaget du startat
  - Hur ser planerna ut för renoveringen av huset
  - Vad skall ni renovera först och så ni ska vell bo där samtidigt

  SvaraRadera
 14. Håller med dig! Det är mycket mer inspirerande att läsa om människor som berättar om jobbiga saker men ändå ser det positiva i livet. Läser inte längre "perfekta liv-bloggar" då det inte tillför mig något.

  Är förresten glad att din blogg är tillbaka! Allt gott till dig!

  SvaraRadera
 15. Hej! Måste bara lämna en kommentar..! Du har så fin blogg, så varm och hjärtlig, färggrann o positiv på alla sätt! Du berör! Självklart skall lycka o glädje och även skönhet o glans få lyftas fram på bloggar, det önskar man ju alla i livet och även trevligt att läsa ibland, men den glansiga fasaden som är på så många bloggar är tröttsam, och därför väljer man kanske att inte följa dem heller. Din blogg känns äkta! Önskar dig och din familj en fin advent! Allt gott! <3 /trebarnsmor

  SvaraRadera