fredag 9 januari 2015

Inspirtion till kontoret

Hello ladys and gents. 

Ska strax fara till huset och fortsätta måla, men, jag har nu kommit till den väggen som jag inte vet om ska vara vit eller någon annan färg. Jag köpte svart mål igår eftersom jag ska måla en del detaljer i källaren med svart (elkablar i taket, el och lamp-uttag m.m. som ni ser på bilderna finns det en del sånt.) Men nu är jag i valet och kvalet om jag ska måla en vägg svart eller inte? Känns ju kanske en aning aggressivt med en svart vägg i en källare? Vad säger ni? 

Detta är utrymmet jag jobbar med: 

Och här är inspirationsbilder. På ena sidan av rummet kommer det komma "arbetshörna" och i andra änden kommer en mys/avkopplings hörna att komma.. Det är ju ganska lågt i tak så ja, kanske det blir bäst om alla väggar + taket är vita och sen lägger jag endast svarta detaljer. Eller...... Hmmmmm... Kanske endast halva väggen får bli svart? Neeh svårt dethär! Får nog vänta med att ta mig ann den väggen tills jag bestämt mig. 
9 kommentarer:

 1. Röstar för väggen längst bort som svart fondvägg om du ändå ska ha svarta detaljer i rummet

  SvaraRadera
 2. Jag anser "våga måla svart"! Det är svårt att veta hur det blir om man inte provar, och sedan är det inte omöjligt att måla om! Eller så tapetserar ni svart, det kan ge ett mindre 'aggressivt' intryck...

  Roligt att du delar med dig av bilder och tankar genom renoveringen! När vi renoverade första gången gjorde jag mest vita, säkra val och det kändes tråkigt redan efter ett år. Nu är vi mitt i en renovering igen och denna gång valde jag en hel del mönstrade, vågade tapeter och mörka kakel. Känns bra, hoppas slutresultatet blir bra också, haha.

  SvaraRadera
 3. Laga en svart vägg! Går ju att lägg dit lite mer vita detaljer ifall de känns aggressivt! ☺️

  SvaraRadera
 4. Jag röstar inte på svart! Vi hade en svart vägg i vår lägenhet, men det gick inte många månader förrän vi gjorde om den. Rummet börjar kännas mycket mindre och svart blir lätt en dyster och mörk färg på så stor yta! Finare med ljusare väggar och svart detaljer. Det är svårt också sen kanske att måla om från svart till vitt så det inte syns genom.

  Men det var min åsikt! Annars älskar jag svarta klickar i inredningen, men aldrig på väggar lägger jag det mer!

  SvaraRadera
 5. Gör en svart vägg med såndär "svartatavlanfärg" så kan Lo rita på den med kritor och du kan skriva upp viktiga saker i arbetshörnan. Och så finns de ju såndär "magnetfärg" också så de går att fästa olika papper på väggen å :)

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att du kan måla en vägg svart. I vårt sovrum har vi en helsvart fondvägg, och det fungerar jättebra! Bra tips också om griffelfärg (heter det ens så?) :)

  SvaraRadera
 7. Äääääähhh jag är ännu helt osäker hur jag ska göra :O Va löjligt svårt dehär va då. Men tack för alla tankar!

  SvaraRadera
 8. Skulle satsa på vitt och sen satsa på mycke svarta detaljer, såsom svart soffa, matta, skrivbord, svarta tavelramar o mappar, vitsvarta gardiner osv. Vit e så enkel att matcha till om man i ett senare skede vill fixa om där! Och så är det lättare att måla från vitt till svart efter nån månad om man så vill, isället för tvärtom! :)

  SvaraRadera
 9. Skulle nog satsa mer på svarta detaljer, om det inte finns så stora fönster (brukar vara små i källarutrymmen). Då de lätt kan bli väldigt mörkt när inte ljusinsläppet bir desamma. Vitt är "piggare" färg att inspireras av i ett arbetsrum..

  SvaraRadera