måndag 26 januari 2015

Plague

Hänger ni på plague? Jag gör inte det egentligen för jag tycker det är så enformigt och alla där verkar som så.. Ja jag vet int, men jag känner hursomhelst att jag inte passar in. Nå, nu när Lo ligger och sover här och jag ligger o tror att nån smyger runt huset (R är ijobb därav misstankarna ofc.) så klickade jag nu mig in dit i brist på annat..Här är några postar som jag stannade upp på:Åsikter om dessa? Jag tycker båda är riktit bra. Första är en fråga jag funderat på ganska mycket. De flesta vet ju vad jag tycker. Endera ska alla religioner tas upp eller ingen. Den andra tycker jag stämmer så bra! Bara för att jag rakar benen och under armarna blir jag ju inte mindre feminist. Tur att ens grad av feminism inte ligger i håret på kroppen :)) Gonatt

11 kommentarer:

 1. Plague!? Aldrig hört talas om.. Men ja tycker typ samma som dig på den första. Ja tycker att religion borde läras ut i skolor ur en objektiv synvinkel, o varken mer eller mindre om nån enskilld! Jaa o den andra ha ja nu int direkt tänkt på nångång. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elisabet och carro ska ni ha era barn på religion i skolan sen? :)

   Radera
  2. Det beror väl lite på hur läroplan ser ut då kanske, o om de finns andra alternativ att välja på, jag har egentligen int funderat så mycke på det då det känns ganska långt i framtiden ännu. :) men eftersom att varken jag eller S är med i kyrkan o vårt barn int heller kommer bli inskrivet så tycker ja spontant att de känns lite konstigt att ha sku va me på vanlig religion (som vi hade när jag gick i skolan) då läraren egentligen utgick utan att fråga ifrån att alla var kristna o de va de man lärd sig mest om..

   Radera
 2. Jag är smått beroende av det! Roligt att se hur långt ens tankar och text far runt i världen och vem som gillar det o vem.inte. jätte bra tidsfördriv :)
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Jag hade heller inte hört om plague :p tycker också man måste lära sig om religion i skolan, på samma sätt som man lär sig biologi och historia, det här till allmänbildningen att veta vad islam, hinduism, kristendom och så vidare är. Nu vet jag ju inte hur det är i skolor idag, men jag antar det är ganska lika som när jag gick i lågstadiet, att man lite räknar med att här hör alla till kristendomen. I högstadiet läste man ju om världsreligioner och mindre religiösa rörelser åtm :) undrar hur det är idag i de skolor där det finns invandrare? Nån som vet? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns iaf från högstadie att de som var muslimer INTE sku delta i våra religionslektioner. Då fanns de ju förståss bara några enstaka man kunde räkna på en hand. Men faktiskt intressant detdär hur det är i dagens läge :)

   Radera
 4. Det som jag reagerat på den här senaste tiden att folk reagerar så starkt på när någon pratar om Jesus, att tänk vilken hjärntvättning och jag kan inte berätta om honom eftersom jag inte tror på Jesus. Men då förstår jag inte heller hur man pratar om julgubben och tomtarna så naturligt under julen. Tror de vuxna då på julgubben? Bara en tankeställare :) Var och en har ju rätt att tro eller inte tro. Men jag tycker inte de skall ta bort religionsundervisningen i skolan. Ifall inte föräldrar till barn någonsin pratar om kristendomen eller olika religioner varifrån skall då barnen få den kunskapen. Det är ju allmänbildning :) Mina tankar denna tisdagsmorgon. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker absolut inte att de ska ta bort religionsundervisningen eftersom att religion är en så stor del av dagens samhälle (för stor enligt mig, men det är en annan sak), men jag tycker att de ska lägga lika mycket tid på att lära ut om varje religion, o inte som då jag gick i skolan så lärde man ju sig typ bara om krostendomen hela lågstadie o först i högstadie börja man snabbt gå igenom de andra. :)

   Radera
 5. Testade Plague och tyckte det var kul i två dagar, sedan kändes det bara enformigt med en massa klyschor som delas vidare :-)

  SvaraRadera
 6. Tycker absolut man ska lär ut religion, men lär då ut flera religioner å faktiskt prat om dem som en TRO och int som att de sku va fakta. Jag minns att från och med vår första religionslektion på ettan fick vi lär oss att Gud skapa världen och genom hela lågstadie fick vi lär oss att jajjemän sååå ere. Finns inget annat. Jag har aldrig trott på gud och tyckt därför att religion va skittråkigt och ja had usla betyg. Tänk va myki tid ja istället sku ha kuna lägg på att lär mig nånting ja tror på..typ evolutionen. Religioner e ju nyttigt att lär sig om men att lär ut endast en som att he sku va sanning e ju bara felfelfeeel. He finns kyrkorna till för.

  Pjuuuh.

  SvaraRadera
 7. Tycker att ens "grad" av feminism inte kan mätas lika för alla. Rakat är en sjukt stor trend och orakade kvinnor får tusen gånger mer skit än rakade, så därav är det ju en slags större "frigjordhet" i att inte raka sig. På ett sätt modigare.

  Men sen igen finns det ju tusen andra saker som kan spela in. 1+3 eller 2+2 blir ju samma tal. Om man trivs med livet som rakad så gör man ju det, inte är det ju värt ett skit att ändra nåt som man själv trivs med. Hoppas nån fatta vad jag försökte få fram här...

  SvaraRadera