söndag 16 mars 2014

Men.... VA KONSTIGT!?! Har jag gått upp i vikt?!



Hehe lite roligt kan jag dock tycka. Men också ledsamt att nån känner behovet av att säga åt en gravid tjej att hon har blivit tjock? Som att jag int sku ha märkt det själv då, dock verkar du ju ha mer problem med det än jag själv, tur he!

21 kommentarer:

  1. Det där är väldit påtagande, och oftast kommer kommentarerna från såna som själv int vari gravida!! De värsta nån sagt ti mig ha no vari "jaa int sku man tro du bara är i vecka 18, så stor som du e! Du får no lugna dig me sötsakerna nu *blink*" man vill ba skrik håll käften åt alla som kommenterar negativt om hur man ser ut då man e gravid..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa verkligen, börjar bli jävligt trött på alla "din mage är så liten" "din mage är så stor" osv osv. Jag är stolt över min kagge hur den än ser ut, så kom int hit och försök göra det till nått negativt, hur den än ser ut! :)

      Radera
  2. Fy va elakt å onödigt! Ja fick komnentaren "man sku kuna tro du väntar tvillingar" de va åxå av nån som inte själv väntat barn.. Men ändå sånde vill man int hör å för guds skull de ju meningen man ska bli rund när man väntar?! De trod ja de flesta mäniskor förstod :p / Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaa såna kommentarer är så onödiga! Hur såg dom själva ut då dom var gravida då? Som supermodeller med en boll under skjortan eller? :D

      Radera
  3. Oj de for lite fel.. * meningen man ska bli rund då man e gravid så varför undra hu myki nån gått upp.. Blev lite råddigt :p

    SvaraRadera
  4. Ehhhm alltsåå.. är jag den enda som inte tror att den personen menade något illa med sin kommentar? Löjligt att man skall ta så illa vid sig. Skulle de ha varit en kommentar som "shit vad fet du har blivit" så skulle de vara något helt annat. Tröga människor här alltså :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad ser du för positivt i den då? Helt onödig enligt mig.

      Radera
    2. Och hur vet du då anonym att personen i fråga inte menade något illa med sin komentar? Du själv som skrivit den kanske? Oberoende om det inte var något illa menat så är det väl onödigt att skicka iväg en sådan komentar och påpeka om vikten då !?

      Malin

      Radera
    3. Jag tycker int alls det är löjligt att jag reagerar på att en anonym person jag inte ens känner ska kommentera negativt om min kropp. Ingen annan än jag själv har väl rätt att klanka ner på min kropp? "Man märker då man jämför gamla bilder på dej och hur du ser ut nu" Eh? Jaha, hur får du det till nått annat än negativt? Och sjukt att nån ens ska sitta och jämför en bild på hur jag såg ut förr och hur jag ser ut på videon och liksom konstatera "jaa det syns nog verkligen att hon gått upp i vikt!!" Låter ungefär som att jag sku måst skämmas över att det syns att jag gått upp i vikt?? Det skulle jag ju aldrig göra, jag lagar ju vår bebis!

      Radera
    4. Tror bara inte att det var illa menat eftersom den "anonym" först sa att det var roligt med videoinlägg, man brukar inte först ge en snäll kommentar och sen plöstligt komma med en elak kommentar efteråt. Tycker iallafall jag att vore rätt konstigt. Sen skrev ju du själv i samma inlägg att din kompis tyckte du ser ut som en "boll" :p vilket ju i princip betyder fet. Så det är alltså okej om dina kompisar skämtar/säger något sånt men om en någon annan säger att man nog ser att du har gått upp i vikt så blir du arg. Vet inte ens varför jag angagerar mig men blev bara förvånad över hur man kan ta åt sig från en kommentar som inte ens lät elak. Och hur man ens bryr sig ÄVEN fast den sku vara elak, sku ja vara gravid och folk sku säga att jag har gått upp mycke i vikt sku ja nog bara skratta och hålla med :) men alla är vi olika

      Radera
  5. Man ska aldrig påpeka gravida kvinnors vikt. Klart som fan att man går upp då man väntar. Om man nu inte går upp så mycket så samlar man ändå vätska och sväller lite här och där. Dock skiner gravida kvinnor så big deal med några fler kurvor eller dubbelhakor! ;-)

    Malin

    SvaraRadera
  6. De e väll bara superpositivt att du har gått upp i vikt, då du mådde illa och spydde så länge! Man SKA ju gå upp i vikt då man är gravid :)

    SvaraRadera
  7. Kanske kommentaren egentligen inte var illa menad, men som övriga så behöver man ju inte kommentera vikten på en gravid. Fick själv höra att ja ska väl föda när som helst och varit på sista ultran , då ja int ens var i vecka 20 än...de e nog så olika på magar och kroppar hur man går upp som gravid :)

    SvaraRadera
  8. Jag tror inte heller att personerna menar något illa, men jag själv gick upp 30kg när jag var gravid, var svälld av vätska som en flodhäst och gick sen ner 15kg på en vecka när vätskan försvann. Hursomhelst blev jag ledsen av att höra "är du säker på att det bara är en baby?!" Eller "är du säker på att ni har räknat veckorna rätt??" Eller "den där hålls nog inte där till bf så stor som du är!" Om man själv mår lite dåligt av att man går upp i vikt mycket blir det inte bättre av att höra såna kommentarer, därför tycker jag det är onödigt att kommentera sånt. "Vilken fin, rund mage du har" kan man ju säga istället, följt av "du är vacker" passar bättre tycker jag. För det är ju det gravida kvinnor är! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kanske int hon menar nått dumt, men jag kan ändå int se det som en positiv kommentar, och har man inget snällt att säga så tycker jag man kan låta bli att lämna kommentarer. När man är gravid så är man ju automatiskt känsligare, och jag har nog lite svårt att hänga med hur min kropp förändras, så att ANONYMA personer som jag int ens känner ska kommentera min vikt känns så himla löjligt.

      Radera
  9. Gravida kvinnor är sjukt vackra! Men jag tycker att man borde fundera mer på varför det är så farligt att kallas fet/tjock eller få kommentarer om det? Man borde vara mer stolt oavsett hur man ser ut, och göra orden till något positivt istället. Lite fett har aldrig dödat någon oavsett om man är gravid eller ej :) och varför är det så viktigt att få höra att man ser bra ut...? Man kan väl hitta på andra komplimanger.

    Get your shit together och fokusera på annat kan man ju också säga till folk som nödvändigtvis ska börja kommentera andra mänskors vikt. Vad är poängen? Och just till en gravid känns det extra idiotiskt.

    /Läsare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag anser väl int att det är "farligt" att få kommentarer om att man är tjock, men att jag sku få det till något positivt att nån kallar mig tjock? Njäe alltså, blir nån glad av att höra det? Och nej, om du menar att jag tycker att det sku vara viktigt att få höra att jag ser bra ut så har du fel. Jag har aldrig haft bekräftelsebehov, är väldigt trygg i mig själv. Men det betyder inte att jag inte kan reagera då jag får en sånhär onödig kommentar som i inlägget.

      Radera
  10. Jag kollade tillbaka på några bilder från när Noella var bebis och jag var väldigt smal i ansiktet. Nu har jag inte mycket "extrahull" förutom magen men bra mycket rundare i ansiktet ändå. Min mamma har sagt "ja, nu märks det nog i ditt ansikte att du är gravid". Jag ler alltid lite och tycker det låter som om det skulle stå "PREGOOO" i pannan, men hon menar ju så klart att jag blivit rundare, men säger det på ett positivt sätt. För ja, jag vill ju se gravid ut men jag vill ju inte så plufsig ut i ansiktet heller. Så ja, man kan välja sina ord lite. För jag tror nog oftast man menar det väl, att man ser lite mysig ut som"rund och go" men man kan ju passa på att inflika lite ord som söt, vacker, strålande då också för att klargöra. För att " det syns att du har lagt på mycket vikt" låter inte så värst snällt. Nej du ska inte bry dej om kommentaren. Jag tycker helt ärligt att det bara passar dej, du ser hälsosam ut :) Tänk på det, att du ska amma och det tar massor av energi från din kropp så om du lagrar upp kan bara vara bra det också :)

    SvaraRadera