onsdag 29 oktober 2014

Hallonpanacottapaj


Igår bakade jag ju en hallonpanacottapaj åt Robert. Anledning? Nå ingen speciell! Lite vardagsgott är alltid en glädjehöjare! Nå, en orsak var ju också att jag har bjudit hem lite vänner på lördag, så jag ville testa om denhär kakan sku vara nått att bjuda på.. Och det var den nog absolut! Testa ni också, riktigt god, lyxig och lättfixad!

HALLONPANACOTTAPAJ

Du behöver:
 15 st digestivekex
75 gram smör
 3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gram hallon
200 gram philadelphiaost

Gör såhär:
1. Kör kex och smör i matberedare. 
Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. 
Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull 
och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. 
Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. 
Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. 
Servera med färska bär.

Gott och enkelt!




bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

4 kommentarer:

  1. Ser jättefin och god ut, den måste ja testa! :)

    SvaraRadera
  2. Härkkas i vääde va goo e sir uut! Dehär receptet sparar jag :D

    SvaraRadera