måndag 13 oktober 2014

När kan jag sluta med det?


Nu har Lo fått fast föda några gånger.. Hon gapar stort och verkar gilla det! Jag vet också att hon sväljer en del eftersom hon spytt upp lite efteråt. Då vet jag ju att det farit ett varv via magen! Dock har hennes spyas minskat drastiskt efter att jag börjat ge fast föda!

 När hon äter blir det klottigt, kanske för att jag låter henne leka ganska mycket med maten, men jag tror det är bra. Hon får "smaka" på den med alla sinnen. Och att det blir klottigt får man ju räkna med, det ska ju bli det annars är det ju nått som inte stämmer, hehe. Idag fick vi hoppa i duschen efteråt då hon hade mat i hela ansiktet.. Märkt också att det kanske inte är så smart att ha på mig mina nyaste byxor.. Bra där Carro! Nåväl! 

Det bästa med att jag nu introducerat fast föda åt henne är ju att jag snart inte behöver koka vattnet längre... MEN! När kan jag sluta med det? Känns ju lite aggressivt att börja ge okokt nu direkt bara för att hon fått det några gånger.. Är det nå skilda veckor/gånger hon ska ha fått fast föda innan jag kan börja ge okokt vatten åt henne? Helt bara som om det sku va världens tyngsta grej att koka vatten - nånej, men blir ändå skönt när jag slipper det!


bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

6 kommentarer:

 1. Typ de första gångerna gav vi lite kokt vatten efter maten, och den böt vi ut de några teskedarna mot okokt.. Nu amma ja ju när vi börja ge mat så blev ju inte så mycket extra vatten förutom de små skedarna vid maten och om man sköljde nappen

  SvaraRadera
 2. Vår rådgivningstant sa att vid 4 månader behöver man inte koka längre, så jag tror no ni med gott samvete kan sluta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Ojdå jaa kanske man kan sluta då! Känns bara så aggressivt att sluta sådär tvärt.. Kanske jag kan blanda lite hälften hälften :)

   Radera
 3. Eller gö ett mellanting med brita kanna som renar vattnet en anning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ju ett alternativ! Var kan man köpa en sån? Är de dyra? :)

   Radera
 4. Jag har nog aldrig kokat vatten åt vår lilla fröken :)

  SvaraRadera