tisdag 10 februari 2015

Emmaljunga Mondial Duo Combi - Plus och minus

I min frågestund som jag hade häromdagen fick jag två frågor om vår vagn och jag har tänkt skriva ett inlägg om den hur länge som helst, så passar ju bra att göra det nu då.
Här kommer en liten plus och minus lista om vagnen: 

Minus
- Behöver stort bagageutrymme för att rymmas i bilen
- Väger mer än de flesta vagnar
- INTE praktisk att ha i affärer (värdelös)
- Klumpig
- Dålig sittdel enligt mig. Bökig, otät, tung
- Lo sitter dåligt i sittdelen, rasar ner om hon inte har på bältet (vilket ju är lite jobbigt nu vintertid med halaren och allt)
- Tar en stund innan man får in den rätta "svängen"
- Dyr
- Lo är nu 7 månader och växer strax ur liggdelen

Plus
+ Högt andrahandsvärde
+ Superbra att köra med i terräng
+ Lufthjul (skulle aldrig ha tex. plasthjul)
+ Rymlig liggdel (Lo är ju ca 75 cm nu och växer först nu snart ur den)
+ Bra att gå långa promenader med
+ Ställbart handtag, lätt att göra det bekvämt för den som skuttar
+ Stadig
+ Bra madrass ingår
+ Inbyggt solskydd, regnskydd och myggnät
+ Kan köpa adapter så man kan lägga fast babyskyddet

Ni som också har en likadan vagn, vad tycker ni om den?
 Plus minus? 



Idag skulle jag inte köpa samma vagn, men ångrar ändå inte att vi köpte den.
Ser framemot att köpa ny vagn så småningom!

4 kommentarer:

  1. Samma sak här, jag har haft en Emmaljunga men tyckte den var allt för klumpig (speciellt i affärer och då den skulle lastas i och ur bilen). Har nu såld den och kör med en Kronan vagn istället, mycket bättre och smidigare. Vi använder Kronan liggdelen ännu åt dottern på 8 månader då hon sover ute.

    SvaraRadera
  2. vi hade ju likadan till Adam, ÄLSKADE liggdelen, tyckte vagnen var så fin och Adam sov skönt i den tills han blev 9/10 månader. Men sittdelen är ju bedrövlig, inte ergonomisk alls. Barnet sitter verkligen inte bra i sittdelen före dom är rätt så gamla, typ kring året. Den vagnen vi har nu har ergonomiska sittdelar och skillnaden är ENORM! Nu har vu alltså en bugaboo donkey, bugaboos vagnar är helt super! rekommenderar verkligen!

    Sen måste jag nog säga, nu efter att ha provat båda, att svängbara framhjul är helt super bra! Men håller med dig att det ska vara lufthjul och inte plast. Vår emmaljunga hade punktering en gång men annars har det aldrig varit något problem med det.

    Vi har alltid haft en "butiksvagn" (en graco evo, som passar ihop med bilstolen) också, för att ha en liten smidig vagn att ta med till t.ex. butiken. Men nu har den nog stått orörd i förrådet, den vagnen vi har nu fyller alla krav som vi har.

    Va ska man säga sen då, Emmaljungan är en super vagn från 0-8 månader, så länge man har liggdelen och bebisen främst sover i vagnen..

    SvaraRadera
  3. Vi har en edge duo combi som är nästan likadan som mondialen. Kan instämma att liggdelen är ju super och dottern på 7 månader sover jätte bra i den och den är bra för långpromenader. Har provat sittdelen någon enstaka gång också men är inte lika nöjd med den, men dottern är ganska liten så den kanske blir bättre sen då hon växer i den..?
    I och med att den tar jätte mycket plats i bilen har vi faktiskt köpt en emmaljunga scooter som butiksvagn och resevagn. Den är super att ta med till stan. Fast vi har inte har svänghjul är den smidig och lättkörd. :)

    SvaraRadera
  4. Har en Maxi Cosi mura 4 plus till salu ;)

    SvaraRadera